Succese careiene la Festivalul Național de Interpretare Vocal Instrumentală a Muzicii Ușoare

• publicat la: 24 iulie 2013
Succese careiene la Festivalul Național de Interpretare Vocal Instrumentală a Muzicii Ușoare

 

În săptămâna 19-21 iulie, formația de muzică ușoară „Castelanii” a Clubului copiilor și elevilor Carei, instructor Feigi Ioan și coordonator prof. Mariana Vulcan, a participat la ediția a XIII-a  Festivalului Național de Interpretare Vocal Instrumentală a Muzicii Ușoare pentru Copii și Tineret de la Vatra Dornei.

Festivalul a fost organizat de Clubul Copiilor și Elevilor Vatra Dornei în colaborare cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Școlar  al Județului Suceava, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Clubul careian a intrat în concurs alături de Palatul Copiilor Brașov, Palatul copiilor Satu Mare, Clubul copiilor Moinești, Clubul copiilor Tecuci, Palatul copiilor Arad, Clubul copiilor Rădăuți, Clubul copiilor Onești, Clubul copiilor Târgu Ocna, Clubul copiilor Câmpulung Moldovenesc, Centrul Școlar Câmpulung Moldovenesc, Clubul copiilor Gura Humorului și Clubul copiilor Vatra Dornei.

Juriul de specialitate, al cărui președinte a fost conf. univ. dr. Maria Pașca (Universitatea de Arte „G. Enescu” Iași), a acordat locul II solistei careiene Andrada Spanci, secondată cu baking vocal de Ioana Bontea. Tot locul II l-a obținut și formația „Castelanii”, iar Putovics Abel a fost recompensat cu Premiul Juriului.

La întoarcerea acasă, prof. Mariana Vulcan, coordonatoarea formației, a declarat pentru Buletin de Carei:A fost un festival organizat impecabil, într-un cadru festiv completat de cadrul natural minunat. Copiii careieni au fost apreciați atât de juriu cât și de spectatori. Alături de premiați foarte apreciat a fost și clăparul Beiland Arnold, care a avut o prestație deosebită.”

Nicoleta Latis

Lasati un comentariu