FESTIVAL REGIONAL AL PATRIMONIULUI CULINAR CARPATIC – ROMÂNIA

• publicat la: 3 septembrie 2013
FESTIVAL  REGIONAL AL PATRIMONIULUI  CULINAR CARPATIC – ROMÂNIA

Evenimentul   este organizat în cadrul proiectului  “ Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, in parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-bazár din Ungaria.  Proiectul este  finantat in cadrul Programului Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC 2007-2013, având numar de referinta HUSKROUA/1001/73.

In cadrul festivalului va fi organizat un seminar profesional prezentări despre “Gastronomie si mestesuguri – istorie și tradiție”, “rețetele Bunicii”, proiecte si activitati transfrontaliere, probleme legate de comerțul transfrontalier de alimente, in 07 septembrie intre 10.00-12.00, la Centrul de Afaceri Negresti Oas.

Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc sambata 7 septembrie la ora 12.00.

Vizitatorii vor avea la standurile amenajate degustari gratuite, precum : pâine de porumb, gemuri, miere si  dulceturi, diferite prăjituri,  cozonaci, fructe, beles cu varza, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulas, cârnați și șuncă afumată, palinca si alte bauturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc. Maestrii in arta culinara din Slovacia isi vor prezenta mâncărurile traditionale. Vor fi prezenti mestesugari iscusiti din Satu Mare si Maramures .

Pe scena festivalului vor evolua in cele două zile ale Festivalului, artisti cunoscuti din zona Satu Mare-Maramures, dintre care Maria Tripon si ansamblul Sânzienele, Dana si Anamaria Pteancu, Sergiu Matosan, Maria Petca Poptean, ansamblul Transilvania, care vor completa cu recitalurile de muzică populară, atmosfera de sărbătoare.

Lasati un comentariu