Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat

• publicat la: 19 septembrie 2013
Primăria Carei a achitat lucrări din zona Monumentului cu 18 zile mai devreme decât le-a recepţionat

Procesul verbal care atestă terminarea lucrărilor conform Act Aditional nr.3/30.07.2013 a fost întocmit în 19 august 2013, în timp ce plata către S.C. Marconst S.R.L. din Marghita, s-a efectuat în 1 august 2013. Mai mult,la demararea lucrărilor Realizare Parc in Centrul oraşului, firma bihoreană a facturat  peste 60% din valoarea lucrării,în baza unui proces verbal de recepţie parţială, întocmit  în luna noiembrie a anului 2012.

Relaţia dintre Primăria Carei şi S.C. Marconst S.R.L. din Marghita a părăsit limitele legale  odată cu derularea contractului 8325 din 27 iunie 2012. Edilii au acceptat o factură din partea executantului pentru mai mult de jumătate din valoarea lucrărilor totale in momentul demarării acestora,in luna noiembrie a anului 2012.

Graba conducătorilor încalcă flagrant legile aflate în vigoare şi ridică serioase semne de întrebare.În plus,realizările firmei bihorene nu se ridică la standardele de calitate acceptabile, iar o serie de prevederi din proiect nu au fost respectate.

Recepţie parţială şi bani în avans pentru cîteva dale din spatele monumentului

Cele 13 luni scurse de la semnarea contractului şi apoi recepţionarea lucrărilor scot în evidenţă  grija Primăriei pentru interesele firmei S.C. Marconst S.R.L.din Marghita şi o nepăsare greu de înţeles faţă de interesele comunităţii pe care o reprezintă, pe de o parte, şi pentru cei 1.044.669.47 de lei cheltuiţi astfel, pe de altă parte.

Aşa se face că, în 22 noiembrie 2012, o comisie a Primăriei, formată din Regeczy Ştefan, Mak Ioan, Mancz Dezideriu, Petho Yvette şi Schrepler Clara, semnează un proces verbal de recepţie parţială a lucrărilor,nr.16832,urmat de o factură în valoare de 798.797,47 de lei.Cu alte cuvinte,Primaria Carei a dat aproape 8 miliarde de lei pentru amenajarea a câteva alei şi spatiu verde,fără a socoti aleea ce duce de la Monument la restaurantul din apropiere,care a fost apoi realizată in baza unui act aditional la contractul initial dar  de aceasta dată fără a mai solicita avizul Consiliului Local si bineinteles  cu alte costuri.


 În momentul semnării procesului verbal de receptie partială, firma nu realizase încă mai nimic, ba chiar încălcase recomandările Consiliului Local pentru că şi-a făcut amenajarea de şantier pe spaţiul verde din spatele monumentului,partea necuprinsă in proiect,pe care l-a afectat serios, şi pe care Primăria va fi nevoită să îl  recondiţioneze din fonduri proprii .

Suma, oferită pe baza unei încrederi discutabile, fără precedent în relaţia dintre un achizitor şi un contractant, a intrat în conturile firmei cîteva luni mai târziu,într-un moment în care stadiul lucrărilor nu justificau plata. Din totalul de 995.974,20 lei +TVA ce reprezinta valoarea totală a contractului 8325/27.06.2012,firma marghiteană a facturat in 22.11.2012 catre Primaria Carei lucrari in valoare de 644.191,5+TVA adică cu mult peste jumătate din suma totală  în conditiile in care stadiul lucrărilor era abia la inceput!

Chiar si la data de 1 martie 2013,lucrările erau abia la început,careienii neputând uita că tocmai cu câteva zile inaintea sărbătoririi Centenarului Gheza  Vida s-a procedat la scoaterea dalelor din faţa si din jurul Monumentului Ostaşului Român,toate oficialităţile judetene si parlamentarii prezenti traversând şantierul proaspăt deschis.

Imaginile sunt mai mult decât relevante si atestă că la 1 martie 2013  stadiul lucrărilor nu era nici măcar la jumătate darmite la data intocmirii facturii mar 737/22.11.2012 !

Act adiţional semnat în 30 iulie, factură şi plată în 1 august, recepţie în 18 august

Municipalitatea a continuat relaţia preferenţială cu S.C. Marconst S.R.L. până când a  părăsit limitele legalităţii.

În data de 30 iulie 2013,Primăria,reprezentată de primarul Kovacs Eugen,semnează un act adiţional conform căruia S.C. Marconst S.R.L.din Marghita urmează să mai încaseze 245.871,75 de lei, pentru fixarea de dale pe portiunea de alee ce leagă Monumentul cu restaurantul din apropiere. Porţiunea în cauză nu face însă parte din proiectul aprobat iniţial şi nici nu face obiectul unui proiect de hotărâre ce are avizul Consiliului Local Carei aşa cum ar fi legal.

În data de 1 august 2013,se întocmeşte factura seria MAR, numărul 0000551, cu respectiva sumă, iar în aceeaşi zi, aceasta este virată către firma bihoreană,din BCR Carei.

S.C. Marconst S.R.L. îşi încasează astfel banii pentru un contract ce nu are aprobarea Consiliului Local, a cărui recepţie se va efectua în 18 august, aşa cum o dovedeşte procesul verbal numărul 10557 din aceeaşi dată.

Calitate proastă, improvizaţii şi preţuri exorbitante

Cu banii încasaţi în avans şi înainte de a fi predate lucrările, S.C. Marconst S,R.L. a realizat lucrări de calitate îndoielnică. Indolenţa firmei bihorene, alimentată de tratamentul preferenţial oferit de Primăria Carei şi de nepăsarea acesteia, se poate observa în modul în care au fost amplasate dalele de pe aleea din spatele monumentului.

Conform proiectului,aşa cum se poate observa în imaginea alăturată, fixarea dalelor trebuia să respecte o procedură extreme de clară, cu mai multe straturi de diferite materiale, ca fundaţie, toate amplasate la o adâncime standard. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat iar dalele au fost trântite direct pe asfaltul existent.Cu alte cuvinte,costurile prevăzute in proiectul initial au fost diminuate substantial,nu si valoarea  facturii finale.

Fântâna arteziană din mijlocului platoului situat în faţa monumentului a funcţionat câteva ore, în luna august,mai exact pe data de 9  iar de atunci ea e închisă, din cauza unor defecţiuni. Arbuştii, plantaţi în zonele verzi se ofilesc, fie pentru că nu sunt udaţi cât ar trebui fie pentru că au fost plasaţi deasupra unor conducte care nu permit dezvoltarea rădăcinilor.

S.C. Marconst S.R.L. a reuşit si performanţa de a amplasa dale pe o suprafaţă de 660 de metri pătraţi contra unei sume de 245.871,75 de lei, adică pentru 372,53 de lei pentru un metru pătrat, cu TVA inclus.

Firma bihoreană este aceiaşi care a executat anul trecut  lucrările de reamenajare Ambulatoriu Carei si care momentan lucrează la reamenajarea Teatrului Municipal si a Casei de Cultură conform unui proiect accesat de Primăria Carei prin ADR NV,  „Renaşterea Centrului Cultural al Municipiului Carei”,cu valoarea de 9.950.000 lei ( Fonduri Europene şi 2% contributie CL Carei) şi cu manager de proiect,Mak Ioan.

Nici aici lucrurile nu sunt tocmai clare,existând modificări aduse proiectului iniţial si neaprobate,deci ilegale,modificări care compromit buna desfăşurare a unei activităţi teatrale la nivel de an 2013.

 www.buletindecarei.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2013 - 18:12

Mi se pare mie, sau încep să iasă la iveală unele din matrapazlâcurile puse la cale de city-gospodarii șefi?
Se pare că este suficient să se sape puțin în actele contabile, să se verifice contractele, proiectul, facturile plătite, și totul iese, cât se poate de simplu, la iveală.

Să încep oare să-i dau dreptate deputatului Kereskényi care era foarte îngrijorat că primarii (nu toți, doar circa 25% dintre ei, printre care și Kovács Jenö) sunt considerați de către ANI o „gașcă de infractori”?

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primarii-considerati-o-gasca-de-infractori-de-catre-ani-potrivit-deputatului-kereskenyi-primarul-kovacs-printre-ei.html

Așteptăm cu curiozitate cifrele seci și o analiză pertinentă și în cazul Teatrului Municipal și a Casei de Cultură.
Că doar este vorba de aceeași pereche de actori de teatru.

Ar fi interesant de efectuat analize similare și pentru alte lucrări, cum ar fi de exemplu noul sediu al primăriei, adică Szarvas Fogadó sau Cerbul de Aur. Dar n-au intrat zilele în sac și întotdeauna este mai bine mai târziu decât niciodată.

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2013 - 19:26

Câteva vorbe să vă mai spun. Numai fiindcă în cele de mai sus s-a amintit de o gașcă, și numai fiindcă deputatul Kereskényi a folosit și el termenul de „gașcă”.

Consilierul personal al primarului de Carei / redactorul-șef, un om -evident- „de gașcă”, fiindcă altfel nu se poate, dezvoltă în editorialul de azi din N&V „teoria conspirației” și scrie despre modul în care, urmași ai fostei Securități, prin crearea unui forum pe internet, au creat condițiile propice pentru ca dânsul să fie „compromis” în ochii cititorilor lui precum și în ochii celor care îi ascultă predicile de propagandist șef, de ideolog de frunte al UDMR-ului local.

Evident, deși nu scrie chestia asta textual, redactorul-șef se referă la forumul de „Comentarii” de pe aici, de pe la B. de C. Treaba lui ce crede, trăim într-o țară liberă.

Asta după ce timp de trei numere consecutive, sub pretextul răspunsului la un „drept la replică”, consilierul personal al primarului și-a plictisit cititorii cu descrierea romanțată a vieții dânsului.

După ce bate nițel apa în piuă și după ce dezvoltă teoria conspirației puse la cale împotriva sa, cu referiri la Ceaușescu și la fosta Securitate, în finalul articolului redactorul-șef își pune întrebarea retorică: „Oare cine sunt cei care dirijează campania de pe internet ce are ca scop compromiterea mea?”

Nu-și dă singur răspunsul, lasă treburile în suspans, probabil că vpm mai avea plăcerea să citim despre subiectul acesta săptămâna viitoare, deși eu i-am oferit pe gratis, alte două subiecte mult mai interesante.

Ca să nu caute prea mult pe Internet, fiindcă la unii Search-ul dăunează, îl ajut și mă autodenunț. Eu sunt unul dintre cei care dirijează campania de pe internet care are ca scop compromiterea dânsului. Este drept, această campanie este și ea una gratuită, nu de alta dar consilierul personal / redactorul-șef este deja de foarte multă vreme „compromis”. Vezi de exemplu articolul din anul 2006, semnat de domnul Szász Lórand úr.

de valentin la 19 septembrie 2013 - 20:09

bobinatorulconsilier actual avea masa de lucru la nostalgia de azi impreuna cu pakular si tei….. si pentru buna purtare la dat cu ciocu a fost selectat de comunisti si trimis la academmia politica stefan gheorghiu…..de acolo i se trag toate apucaturile comuniste la care nu poate renunta nicicum…..si pe buna dreptate a fost ales de primar ca si consilier personal ca impreuna sa depene amintiri de pe vremea lui ceausescu cand erau ei pe la partid haveri….si apoi duceau mobila la vecini si imparteau diplomatele de banuti marc…ati

de csabi la 19 septembrie 2013 - 20:37

pentru jeno nu mai ajunge sa primeasca un mic ciubuc si o palinka sau vin si acum are pretentii la case si masini ca si ciubucul/
si ca sa nu vorbeste nimeni angajeaza la primaria numai ginere si neamuri si amicii ca si csabika si familiile intregi si da la ei salarii de ministri/
noi si acum trebuie sa mergem la banda la fonix si la naveta la satumare si el aduce firmele de afara ca sa dea banii pe lucrarile din orasul nostru1!!!
RUSINE KOVACS!!!!!

de functionar la 19 septembrie 2013 - 20:42

partea care se vede in prima poza nu era inclusa in proiectul de la monument si deci nu trebuia distrusa de constructor!
nici portiunea verde de langa ea nu era inclusa in proiect si deci trebuia protejata de la distrugerea totala!
probabil nu au gasit alta modalitate de a sifona bani pe factura de lucrari si atunci au distrus tot ce se putea!
dupa ei potopul este principiul dupa care se conduc primarii din Carei!
DNA doarme la Satu Mare sau au si ei cota din lucrari???

de PactcuDiavolul la 20 septembrie 2013 - 08:06

Să nu vină cei din linia întâi, alde Pontaşovabăsescuantonescu, să ne spună poveşti cu despăgubiri în favoarea unor fitecine puşi pe căpătuială, aducători de deşert pestifer în mijlocul munţilor apăraţi cu preţul vieţii de câte-un Avram Iancu. Calculul lor e făcut pentru a şti de pe acum valoarea comisionului pentru trădarea de ţară şi nu pentru a aproviziona pierderi rezultate din neîncălcarea Constituţiei şi a legilor. Greşeala este a lor că nu s-au gândit cam cât ar vrea să fure, pentru a da legi şi mai strâmbe, poporul să ajungă la sapă de lemn iar ei să-l plângă pe plajele din Monaco.

Să nu vină nici cei din linia a doua, alde Iliescunăstasevosganian, să ne spună că poporul e prost şi că doar specialiştii ştiu să se pronunţe în privinţa viitorului acestei ţări şi a remodelării ei. Specialiştii lor s-au pronunţat în privinţa doctoratului în drept al lui Ponta şi am văzut că nesimţirea este fără margini şi ruşinea lipsă: zootehniştii au spus că e breaz, iar dreptautoriştii că a scris cu stânga, deci nici vorbă de plagiat, când el te ustură la ochi de atâta evidenţă. Care specialişti, monşer? Că voi vorbiţi despre distrugerea programată a Roşiei Montane fără să fiţi specialişti decât în proastă guvernare, hoţie şi mărire de impozite! Prostul satului ştie că, lăsaţi în voia voastră, nu vom mai vorbi de Transilvania, ci de Trans-sterilia.

Când o să vă sature Necuratul pe voi, ăştia toţi care din patru în patru ani ne vreţi binele? Voi, care l-aţi vinde încă o dată pe Iisus, măcar pentru comision, când o să înţelegeţi că ţara asta nu e moşia voastră şi poporul ei nu vă este dator cu nimic, decât, poate, cu trimiterea în groapa de steril a istoriei ? E nevoie de-o a treia forţă: şi va veni în curând!

de cititor la 20 septembrie 2013 - 09:21

ati uitat udemereul care a pus umarul serios timp de 20 de ani la devalizarea bugetului de stat si a codrilor transformati in milioane de euroi…..iar acum au intrat pe fir si mafiotii cu retrocedarile …ca asa au stiut mereu sa traiasca ca lipitorile capusand pe altii si apoi declarandu-se proprietari!
primasii udemeristi de carei sunt numa buni de dat exemplu

de urechea la 20 septembrie 2013 - 13:09

ar fi bine de facut un test la primaria sa vedeti cine are notiuni de citit si scris dupa dictare si in ce functie se pun astfel de persoane.
veti fi surprinsi sa constatati ca a doua pozitie din oras este ocupata de un personaj colorat ca un ou rosu care inca isi cauta colegii de liceu ca de facultate nici pomeneala ca doar o bucata de diploma e floare la ureche pentru el daca tot invarte banii orasului prin atatea buzunare.
pentru a obtine luciul oului rosu nu se da in laturi de la a cumpara firme si persoane specializate in cosmetizari de imagini si sa nu va faceti iluzii ca foloseste buzunarele lui cand are sub pix banii din primarie prin semnatura lui jena .
ramane de vazut cand se rupe pisica si pentru sobolanii ascunsi sub nisipurile din ponyvas!

de pentru joltica la 20 septembrie 2013 - 14:01

jolticaaaaaaa,holl vagy?????
careiiiimari …….nimica nimica la comantariiiii?????
pai se poate fratilor?????
sau nu sunt bune cifrele ????
nu le puteti citi romaneste?????
aud????
unde sunt miliardele orasului ????
nu cumva sunt si din credite ceva?????
hallou????van ot valaki????

de ZSOLTI la 20 septembrie 2013 - 19:14

nu este meciul meu

de Iancu la 20 septembrie 2013 - 19:46

fug ca sobolanii astia cand ii descoperi cu neregulile..nu se mai cunosc unii pe altii ….nu e meciul meu….faina natie….

de Robi la 20 septembrie 2013 - 20:16

nu sunt singurele nereguli acestea!
va rog sa va interesati si la proiectul de pe 1 decembrie facut de tarr ce afaceri se fac cu materialele si si acolo se pune pavaj direct peste asfalt si la fel si in cartierele din mv1 si 2!!!!
nici turcii nu au jefuit asa cum fac primarii astia!!!

de Horia Mărieș la 20 septembrie 2013 - 20:42

„de ZSOLTI la 20 September 2013 – 19:14

nu este meciul meu”

Ai jucat cumva fotbal? În poartă?

de careian la 21 septembrie 2013 - 06:52

de ce nu venit sa vedeti ce au facut in mv1 sau in mv2 in spate la biserica unde azi pun pavaju si dupa ce vad cum arata il scot inapoi!!!
bani aruncati pe munca de mantuiala !!!!!si la capleni se fac mai bune lucrari decat in cartierele din centru!!!
RUSINE primaria CAREI pentru asa lucrari pe care le acceptati!!!!!

de Horia Mărieș la 21 septembrie 2013 - 10:54

Suntem în weekend, ne relaxăm, ne distrăm, nu suntem crispați sau stresați, glumim, râdem, ne putem permite să abordăm subiecte total neserioase. Inclusiv subiecte referitoare la afacerile lui pește.

Mă uitam pe HCL nr. 44 /2013 din 31 mai 2013 și care se referă la aprobarea Actului adiţional nr. 3 la contractul de concesiune nr 4765/29.04.2002 încheiat între Consiliul local al municipiului Carei şi S.C. AQUACAR S.R.L. Carei.

Chestia asta numită în batjocură „contract încheiat de Consiliul local al municipiului Carei” este o formulare așa, doar ca să fie, adică un fel de praf aruncat în ochii lumii, atunci când se cunoaște faptul că în Primărie, și în general în Carei, doar Kovacs Jeno face legea (așa m-a informat chiar azi un postac „prietin” numit zsolti, deci înseamnă că este adevărat) și că tot ce-i pohtește pipota lui Kovacs, C.L.-ul majoritar UDMR-ist votează imediat și cu ochii închiși.

Având în vedere raportul de specialitate al Biroului Patrimoniu, administrarea domeniului public şi privat, agricol, birou aflat în subordinea Arhitectului Șef (post vacant) privind stabilirea valorii redevenţei pentru concesionarea ştrandului din Carei de S.C. AQUACAR S.R.L. Carei, pentru perioada 2013 – 2032, referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei, prin H.C.L. nr. 44/2013 s-a stabilit ca valoarea anuală a redevenței să fie de 1.000 de euro, valoare indexată anual cu rata inflației.

De ce s-a semnat contractul de concesionare pentru o perioadă de 20 de ani și nu pentru o perioadă mai scurtă, adică de exemplu pentru 5 ani, este o întrebare care îmi depășește puterea de înțelegere și nici nu o să mă chinuiesc să găsesc răspunsul corect la ea.

O fi mult, o fi puțin redevența asta de 1000 euro pe an? Hai să ne lămurim împreună.

1000 de euro inseamnă azi 4500 lei. Ștrandul funcționează în perioada 26 aprilie – 15 septembrie, adică cca 140 zile pe an. Asta înseamnă că firma concesionară va trebui să plătească Primăriei Carei, în fiecare zi în care va câștiga bani (deci când are clienți) o redevență de cca 32 de lei pe zi, adică echivalentul unui bilet de intrare la ștrand pentru un adult plus a două coborâri pe tobogan, sau, mult mai puțin decât încasează pentru închirierea pentru o noapte a unei căsuțe de vacanță (cabane pentru 2 persoane: 50 lei/zi, rulote pentru 4 persoane: 60 lei/zi, etc.).

Este oare redevența asta o afacere bună pentru ambele părți?

Sigur că este bună, dar numai pentru S.C. AQUACAR S.R.L. Carei. Este suficient ca S.C. AQUACAR S.R.L. Carei să aibă la ștrand un singur client pe zi și își va putea plăti redevența pe care o datorează Primăriei din Carei.

Să fim foarte bine înțeleși. N-am absolut nimic cu firma S.C. AQUACAR S.R.L. Carei sau cu administratorul acesteia, domnul Hagen Roland (pe care nici nu-l cunosc). Ba dimpotrivă, am tot respectul pentru dânsul fiindcă începând se pare de prin anul 2000, a reușit să pună pe picioare, prin muncă intensă și cu pricepere, o afacere profitabilă (S.C. AQUACAR S.R.L. Carei a avut în anul 2012 o cifră de afaceri netă de 2.128.309 lei, un profit brut de 126.550 lei și un profit net de 83.542 lei – cel puțin așa rezultă din situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2012 depuse de firmă la unitatea teritorială a Ministerului Finanţelor Public).

Este redevența asta o afacere bună și pentru o Primărie falimentară, lipsită aproape în totalitate de input-uri (venituri) financiare proprii în afara veniturilor din taxele și impozite locale (înghițite probabil și alea aproape în totalitate de cheltuielile salariale)?

Este o afacere bună pentru o Primărie care nu este în stare să finanțeze înlocuirea ferestrelor vechi de peste 100 de ani la o școală în care câteva sute de copiii vor trebui să suporte frigul și în iarna care vine?

Noi credem că NU.

Evident că primarul Kovacs nu este atât de prost încât să pună să se scrie negru pe alb în HCL nr. 44/2013 care este obiectul concesiunii, mai precis câți metri patrați din domeniul privat al Primăriei se concesionează pentru o perioadă de 20 de ani (sic!) firmei S.C. AQUACAR S.R.L. Carei.

Să caute fraierii până le vine rău, să caute contractul de concesiune nr 4765/29.04.2002 în carul cu fân dacă vor să se lămurească!

Fraierii n-au avut din ce alege si au lucrat in consecință cu materialul clientului. Au trebuit să citească pe site-ul nagykarolyistrand de pe domeniul .eu și să afle că „Spre ştrandul nostru vă atrage o vasta suprafaţă de 6 hectare cu zone umbrite de copaci şi piscine cu apă termală sau pentru inot.”

Carevasăzică, suprafața concesionată este de 6 ha, adică de 60.000 mp. Intrăm puțin în detalii și aflăm imediat că Primăria Carei a concesionat terenul intravilan din viile Careiului cu prețul de 1.000 euro/60.000 mp x an = 0,0167 euro/mp x an, rotund 1,7 eurocenți pe mp și pe an, adică cu 0,0765 lei pe mp și pe an, adică cu mai puțin de 8 bani pe mp și pe an.

Alo! Primăria Carei! Vreau și eu să concesionez urgent vre-o 30 de ha (300.000 mp), dar tot in viile Careiului!

Se poate? Vă rog să nu faceți cumva vre-o discriminare cu mine fiindcă o să vă reclam imediat la Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si o să vedeți apoi ce o să pățiți de la prietinul nostru comun Csaba Ferencz Asztalos! Vă rog să nu vă jucați cu treaba asta, fiindcă eu sunt în stare să vă reclam – că doar mă cunoașteți de ce-s în stare.

Nu știu cine a negociat valoarea redevenței. Cred însă că ea a fost negociată direct între boși, adică între Kovacs Jeno și Hagen Roland, doar că unul din ei a negociat perfect, iar celalălat a negociat exact așa cum este, adică prost. Sau acel celălalt a fost nițel cointeresat de unul dintre ei. Tot ce se poate, nimic nu este exclus în negocierile cinstite de afaceri.

Bine, o să-mi spuneți acum la final, dar tu, dășteptule, tu care te dai rotund și mare, tu ce ai fi negociat?

Răspuns: eu aș fi negociat un procent (de exemplu 50% din valoarea profitului anual net, în LEI, al firmei S.C. AQUACAR S.R.L. Carei rezultat din exploatarea ștrandului). N-ar mai fi fost nevoie de nici o indexare cu valoarea inflatiei.

Cam așa se negociază afacerile de către cei care țin într-adevăr la „firma” la care lucrează, recte la Primăria și la Municipiul Carei, nu așa cum a negociat city-gospodarul cel de frunte, cel fabricant de scaune prin firma copiilor lui.

Auzi matale și te mai miră încă odată: redevență de 8 bani pe mp și pe an!
Asta-i culmea redevenței bunului city-gospodar!

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații.

de tamas la 21 septembrie 2013 - 15:21

ce poti sa astepti de la un primar care are salaru taiat pentru datoriile neplatite de pe urma a 4 firme pe care le-a falimentat inainte de a candida la primarie?

de elvira la 21 septembrie 2013 - 17:47

Pana si monumentele romanesti il deranjeaza pe acest primar sovin ce musteste de ura impotriva romanilor din Carei.
Nici casatoria cu o romanca care i-a facut 2 copii nu il domoleste in actiunile sale iredentiste.Imnul ungariei il canta mereu la castel dar al statului care ii da posibilitatea unei carti de munca si de unde ia comisioanle la lucrarile cu firmele unguresti..il evita!
Rusine pentru toate actiunile sale antiromanesti si mai ales pentru profanarea monumentului romanesc!

de ionel la 22 septembrie 2013 - 18:17

cum poate sa coste o alee de 660 mp 2 miliarde si jumatate????adica 245.871,75 de lei, adică pentru 372,53 de lei pentru un metru pătrat, cu TVA inclus.
e din aur fratilor????
da cele aproape 8 miliarde pe ce pureci au mers?????
nu ati mers cam departe primarilor????

de Ani la 23 septembrie 2013 - 06:42

adica alea de la monument la restaurant a costat peste 2 miliarde?
e facuta din pepite de aur cumva?

de osanu la 23 septembrie 2013 - 21:17

cine a semnat recptia finala?
primasul se bazeaza pe fosta lui Tulus?
sa mearga comeseoanele la tokos si ungarica ?
ioii ce bine ne simtim noi la una mica … da select..
pana boram ca porcusorii….

de Aleodor la 24 septembrie 2013 - 07:32

omu sarac ajuns peste noapte cu bani pe mana face pact cu necuratu numai sa ramana pe langa sacu de bani ai unui oras!

de ZSOLTI la 25 septembrie 2013 - 04:41

Cel puzin ei stiu cine sunt si ce vor, in timp ce voi sunteti o adunatura de orfani crescuti la orfelinatul falimentar Romania.

de careianu la 25 septembrie 2013 - 06:48

si noi stim cine sunt si ce vor si despre asta se scrie in ziar da nu sunteti obisnuiti cu adevarul si vreti iar sa vina comunismu sa puteti baga pumnu in gura la cine vorbeste adevarul!!
Daca nu iti place in Romania poti sa pleci ca usa e deschisa,noi avem aici mormintele stramosilor de mii de ani si sefu nostru nu doarme in cortul altuia ca are cea mai frumoasa casa cu acte in regula!

de Horia Mărieș la 25 septembrie 2013 - 07:23

@ZSOLTI la 25 September 2013 – 04:41

Pe englezește, e drept, în jargou, la așa ceva se răspunde simplu: hai sictir!

de orfanu falimentar la 25 septembrie 2013 - 08:05

Orfanul falimentar din Romania ti-a dat si tie de mancare sa poti creste pentru a musca mana ce te-a hranit. Ba mai mult, te-a invatat ca gatitata la foc e si mai buna carnea si mai sanatatoasa. Binenteles zsoltika draga ca stiti de unde ati venit, dar n-ati putea voi pleca inapoi pe aceeasi carare? Asta asa ca sa ne lasati sa traim in pace si intelegere cu semenii vostri care sunt cu scaun la cap. Pana nu ati venit voi cativa provocatori, in Carei era liniste si buna intelegere, acum ca vi se raspunde va manca frantzul. Deci, ne lasi?…..

de kity la 25 septembrie 2013 - 08:46

mai bine asa decat criminali ca voi la ip ianculesti si moisei si trasnea si acum dati afara copii de la clubul elevilor numai ca sa stea cladirea goala si sa faceti rau societatii din care faceti parte.
nici macar pentru copii nu ati avut mila si ati lasat sa stea pe ici pe colo numai ca dupa ce ati pus mana pe cladire sa stea goala ani si ani de zile si voi va bucurati cand copii sufera…..

de emil la 25 septembrie 2013 - 14:05

zsolti scatofag horthyst

Pana la falimentul României (pe care ti-l doresti, dar, vorba aia: „nu mor caii cand vor cainii” -maidanezi sau asiatici?- )o sa vedem mai întâi falimentul municipiului fără semafoare (funcționale) numit Carei și condus de folegelista de Asuaj. Iar orfani sunteti aceia pentru care anyaorszag este nagymag()ar orszag.

de Horia Mărieș la 26 septembrie 2013 - 09:29

Nu mai suntem în weekend, nu ne mai relaxăm, nu ne mai distrăm, suntem crispați și stresați, nu mai glumim, nu mai râdem, deci ne putem permite să abordăm subiecte ceva mai serioase. Cum ar fi de exemplu subiectul firmelor prietene, apropiate primarului Eugen Kovács Jenö.

Începem cu SC DOMINIUM SRL Satu Mare.

In comentariul @Horia Mărieș, 19 September 2013 – 18:12 de mai sus, încheiam cu: „Ar fi interesant de efectuat analize similare și pentru alte lucrări, cum ar fi de exemplu noul sediu al primăriei, adică Szarvas Fogadó sau Cerbul de Aur. Dar n-au intrat zilele în sac și întotdeauna este mai bine mai târziu decât niciodată.”

Prima informație care merită reținută în context este că la un moment dat (adică după cca un an de zile de la decizia precedentă consființită prin HCL nr. 35/30.03.2012) domnul primar Eugen Kovács Jenö s-a răzgândit brusc și a scos pe tejghea HCL Nr. 59 /2013 din 18 iunie 2013 bulversând total lista obiectivelor de investiţii de interes public local finanţate prin credite interne prin CONTRACTUL DE CREDIT-LINIE DE FINANŢARE Nr. Satu Mare SJ-CC 56/2647/04.04.2012 prin Banca Comercială Română – Sucursala Judeţeană Satu Mare, rezultând de sub pixul domniei sale o altă listă, cu mult mai inteligentă decât prima, prin care destina, în anul 2013, suma de 2.180.568 lei pentru „Renaşterea centrului istoric a municipiului Carei – Hanul Steaua de Aur” / Szarvas Figado, noul sediu al Primăriei.

Probabil că și primarului a început deja să-i crape obrazul de rușine, fiiindcă „renașterea” asta mult așteptată ar fi trebuit să fi fost deja finalizată de câțiva ani de cel puțin doi ani). Se cunoaște faptul că antreprenorul lucrării, stabilit în baza nu știu (eu) cărei licitații, este SC Dominium SRL din Satu Mare, firmă pentru care acum, Primăria Carei trebuie să facă față unui proces la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este deja de notorietate faptul că Primăria Municipiului Carei o fost penalizată cu suma de cca. 800.000 lei, pentru neregulile constatate la derularea contractului de reabilitare a Castelului Grof Karolyi. Mai precis, fiindcă firma lider a consortiul câștigător, SC Dominium SRL Satu Mare, n-avea voie să ofere subcontractanților mult decât 30% din valoarea contractului rrespectiv, dar a făcut-o totuși.

Justiția românească, așa cum este ea de lentă și uneori nedreaptă, lucrează totuși. Firma cea foarte prietenă primarului Eugen Kovács Jenö are în cârcă la Tribunalul Satu Mare niște mici dosărele în materie de faliment, cu obiect procedura insolvenţei (de exemplu dosarul nr. 11866/83/2012/a1 cu următorul termen în care se va pronunța sentința 25 septembrie 2013, precum și dosarul nr. 11866/83/2012 cu următorul termen de judecată 23 octombrie 2013, în care parte în proces ca și „creditor” este și Primăria Municipiului Carei, pe lângă alte cca 110 firme creditoare ale debitoarei SC DOMINIUM SRL Satu Mare, lichidatorul administrator judiciar fiind EURO INSOLV SPRL Satu Mare).

Nu este dificil de înțeles că (firma) debitorul S.C. DOMINIUM S.R.L. societate în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective, cu sediul în localitatea Satu Mare, strada Teilor, nr. 21, judeţul Satu Mare,
având C.U.I. RO 6762960, număr de înregistrare în registrul comerţului J30/2118/1994 este foarte serios înghesuită în corzile ringului de box la această dată.

Din RAPORTUL DE VERIFICARE A CREANŢELOR ÎNTOCMIT de EURO INSOLV S.P.R.L. Satu Mare cu nr. 389 din data de 08.02.2013. ÎMPOTRIVA AVERII SC DOMINIUM SRL, TABEL PRELIMINAR AL CREANŢELOR, rezultă că totalul general al creanțelor solicitate de către creditori (bugetare, garantate, chirografare speciale, chirografare, salariale) este de 17,478,729 lei din care au fost acceptate 16,326,722 lei, adică o sumă frumușică, la cursul oficial de azi de 3.651.611 euro (3,65 milioane de euro).

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI – DITL cu sediul în localitatea Carei, strada 1
Decembrie, nr. 17, judetul Satu Mare, a solicitat înscrierea la masa credală cu suma de 3.546,00 lei lei reprezentând taxe si impozite datorate bugetului local de către debitoarea SC DOMINIUM SRL Satu Mare.

Cine dorește să afle și alte detalii, poate consulta documentul postat la

http://www.euro-insolv.ro/stiri/tabel%20preliminar.pdf

Nu cumva ăsta este oare motivul real ce transpare din HCL Nr. 59 /2013 din 18 iunie 2013 și anume că primarul Eugen Kovacs Jeno a reorientat cu bună știință suma de 2.180.568 lei din împrumutul total de 7.300.000 lei contractat până în anul 2027 cu B.C.R., sumă care prin HCL nr. 35/30.03.2012 era destinată reparării unor străzi și trotuare din Carei, spre obiectivul de investiții „Renaşterea centrului istoric a municipiului Carei – Hanul Steaua de Aur/Szarvas Figado, noul sediu al Primăriei”, tocmai pentru a oferi o mică gură de oxigen, o frecție cu Diana la piciorul de lemn al firmei prietene SC Dominium SRL Satu Mare, aflată în stare de faliment, în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective ?

Noi credem că da. O mână spală pe alta. Numai Cel de Sus și vre-o câteva personaje pământene ce fac parte din „gașcă” știu într-adevăr ce fel de „obligații” are primarul Eugen Kovács Jenö față de firma prietenă SC DOMINIUM SRL de i-a sărit așa de repede în ajutor. Se pare că nici n-o să aflăm niciodată, decât dacă organele abilitate nu vor căuta răspunsul la această întrebare. Sau dacă consilierul personal al primarului ne va scrie un editorial-serial pe această temă în N&V. Dar asta este o foarte slabă speranță, cu foarte mici șanse de realizare în practică.

de pentru joltică la 26 septembrie 2013 - 10:46

si tu scrii dejaba ca tot un corturar vă conduce ..venit cu valiza şi soaţa in anii 80 de la samtmar cu numirea de la PCR in jeb si care a pus koru in casa nationalizată a lui zoli fotografu….si tot cu 4 firme falimentate rămâne şi tot cu salaru taiat până nu plăteşte datoriile de miliarde..şi tot cu maşina luată din banii oraşului circulă….un răpciugos şi un evazionist vă conduce pe culmile societăţii socialiste multilateral dezvoltate de care nu vă puteţi desprinde.

de Horia Mărieș la 26 septembrie 2013 - 10:48

@ZSOLTI la 26 September 2013 – 10:35

ȘTIU. Pentru tine o să vorbesc întotdeauna degeaba. Pentru tine însă am deja 2 cuvinte (asta nu este vorbă) pregătite, consacrate: hai sictir!

de justitiarul la 27 septembrie 2013 - 10:35

lucrari bine facute trebuie achitate

Lasati un comentariu