Prefectura atrage atenţia la cheltuirea banilor publici

• publicat la: 1 octombrie 2013
Prefectura atrage atenţia la cheltuirea banilor publici

Prefectul Eugeniu Avram a organizat în data de 1 octombrie o întâlnire cu directorii instituţiilor implicate în acordarea plăţilor sociale de la bugetul de stat pentru a evalua modul de colaborare inter instituţională privind gestionarea acestor ajutoare financiare, respectiv alocaţii de stat, ajutoare şi indemnizaţii.

La întâlnire au fost prezenţi directorul Agenţiei Judeţene pentru Inspecţie Socială Satu Mare, Bartoş Vartolomeu, directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Octavian Apan, directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Satu Mare, Riedl Kovacs Johanna,  şeful Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor (BJABDEP), Bogdan Popşa, şi directorul Casei de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou.

În cadrul întâlnirii, prefectul a cerut celor prezenţi să evalueze cu responsabilitate modul în care se acordă aceste alocaţii de stat, ajutoare şi indemnizaţii, atrăgând atenţia ca aceste plăţi să fie încasate doar de către beneficiarii în drept.

comentarii

de solibaritate la 3 octombrie 2013 - 19:25

Angajatii primariei din Carei,au salarii de mizerie .Cum puteti dovedi contrariul?Aveti statul de plata?

de Horia Mărieș la 3 octombrie 2013 - 20:12

@solibaritate la 3 October 2013 – 19:25

Confunzi tasta „d” cu tasta „b”. Vezi că sunt destul de depărtate una de alta.

Chiar dacă salariații au salarii de mizerie (în comparație cu cine, cu profesorii, cu medicii, sau cu cine) sunt totuși plătiți din bani publici, din banii contribuabililor careieni. Inclusiv consilierul redactor-sef al primarului, de care @joltica la 3 October 2013 – 19:12 zice, îl citez: „mai da kovacs salar si la redactorul sef de la ziarul udemereului si care este consilerul personal al primaruli si daca nu vine niciodata la serviciu tot duce acasa un salar de peste 20 de milioane adica mai mult decat un medic scolar.” Poate că data viitoare cînd va posta,@joltica își va arăta și statul de plată. Asta este o problemă? Este cumva secret de stat?

In numărul de azi 3 octombrie 2913 al N&V redactorul-șef, consilierul personal al primarului, publică în editorial un nou articol din seria care a debutat în nr. 34 din 22 august. Acum se referă la probleme legate de libertatea presei în România și citează (este adevărat, doar ce a înțeles dânsul de pe acolo, doar ce-i convine si mai ales teme/subiecte/idei cu care poate incita) dintr-un raport publicat (susține dânsul – și noi îl credem) în martie 2013 de către Reporters Sans Frontieres – ActiveWatch. Raportul respectiv face aprecieri la libertatea presei din România în anul 2012. Unele citate sunt destul interesante si o să revenim la ele.

Doar că redactorul șef este cam depășit de evenimente. Între timp a apărut și așa numitul clasament PRESS FREEDOM INDEX 2013, tot la Reporters Sans Frontieres. Nu vrem să-i furăm subiectul, n-o să insistăm prea mult pe el, dar o să notăm totuși că dacă în același clasament, cel din 2011/2012, România împărțea locul 47 cu Statele Unite si cu Argentina iar Ungaria se situa pe locul 40 (liderii clasamentului, adică țările în care presa este cea mai liberă fiind Finlanda și Norvegia), în clasamentul pe anul 2013 România ocupă locul 42 iar Ungaria ocupă locul 56, liderul clasamentului fiind tot Finlanda.

Raportul ce insoteste clasamentul pe 2013 nu face nici un fel de referire la România, în schimb menționează Ungaria, prin regresul care s-a constatat în libertatea presei, fiindcă UNgaria încă mai plătește prețul reformelor legislative represive și care au avut un impact major asupra modului in care jurnaliștii pot să lucreze.

http://fr.rsf.org/IMG/pdf/classement_2013_gb-bd.pdf

Revenind la editorialul de azi din saptamanalul N&V.

Nu știu cum se face, dar încercând să caracterizeze presa românească de azi, consilerul personal al primarului reușește să caracterizeze perfect săptămânalul Nagykároly és Vidéke precum și pe cei ce lucrează acolo.

N-am răbdare să traduc tot, vă las Dvs. plăcerea asta, spicuiesc doar la întâmplare: presa este in mare parte politizată, patronii publicațiilor le folosesc ca pe un instrument politic, publicațiile sunt conduse de foști colaboratori sau informatori ai Securității iar aceștia îi monitorizează pe redactori, etc.

Suntem și noi de această dată de acord cu redactorul șef, consilierul primarului Kovacs Jeno. Caracterizarea de mai sus se potrivește de minune și la marele fix săptămănalului pe care-l păstoresc aceștia doi, adică Nagykároly és Vidéke. Le dorim multe „succesuri”.

de oare ? la 4 octombrie 2013 - 07:44

Fara probe acestea sant povesti .Nu se poate asa ceva.Sunt aberatii.Nu au cum sa aiba asemenea salarii nesimtite de la contributiile,impozitele Careienilor ,si asa umiliti si ignorati de catre uni funtionari publici,edili din primaria Carei.Aceste lucruri trebuie dovedite .Altfel sant povesti.

de ioiiii la 4 octombrie 2013 - 08:06

cam slabuta replica…..ca sa nu spunem penibila….
la fel ca si cu masina pe care jeno a cumparat-o din banii de fundatie
http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

si pe care o foloseste zilnic si o parcheaza din decembrie 2012 la casa de pe caplenilor unde sta in gazda….aia care a fost lovita luna trecua si reparata la negru.
si mai sunt si sumele data la haverii din marghita
http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-a-achitat-lucrari-din-zona-monumentului-cu-18-zile-mai-devreme-decat-le-a-receptionat.html

povesti de actualitate…
pentru firmele falimentate de jenica vedeti ce e cu mobilion srl sau castex srl sau…..
Kész röhej!

de oare ? la 4 octombrie 2013 - 08:19

Macar o masina merita boschetarul de primar din partea cetatenilor ,pentru rezultatele lui deosebite.Mai ales cand ne face prosti pe la televiziunile satmarene platite din bani publici.Chiar daca a fost lovita masina a fost reparata tot din bani orasului.Acest primar deosebit macar se multumeste cu o masina daca casa nu are.

de oare ? la 4 octombrie 2013 - 09:07

@petrica.Sant deacord cu comentariul dumneavoastra si va felicit .Dar prefectul sau Careieni pot schimba ceva in aceasta situatie ? Ce poate sa faca prefectul inafara sa atraga atentia ?

de petrica la 4 octombrie 2013 - 09:11

adica vrei sa spui ca stii tu ca pesedeii si deci prefectul au dat mana cu udemereii?
buna informatia si utila!

de oare ? la 4 octombrie 2013 - 09:21

Daca acest ciocoi de primar scapa an fiecare data ,atuncea nu mai stiu ce sa spun.Oare ce face DNA-ul si guvernul (prefectul)?

Lasati un comentariu