Gong final la SPOT

• publicat la: 25 noiembrie 2013
Gong final la SPOT

Timp de o săptămână la Carei s-a dat ora exactă în teatrul studențesc prin Festivalul Internațional Spot. Duminică seară acesta a ajuns la final.

 Înaintea reprezentației Facultății de Teatru și Televiziune Cluj Napoca „10 studii de iubire cu i mic” de Lucia Mărneanu, Paul Sarvadi, organizatorul festivalului, și-a luat rămas bun de la cei care au urcat pe scenă, de la spectatori, într-un cuvânt de la tot ce însemnat ediția a 7-a a evenimentului teatral de la Carei. Cu regrete în priviri și glas, a vorbit în engleză pentru ca să nu repete mesajul emoționant:

Mi-e foarte greu să vorbesc acum, la final. Pentru că majoritatea invitațilorpleacă în această seară sau mâine devreme, vom închide ediția a VII-a în această seară. Este un festival sărac și nu vă pot da CD-uri cu poze ori alte amintiri, dar vă rog să vă descălțați de un picior și să aduceți încălțămintea pe scenă. Sunt  pașii voștri   la acest festival cărora le vom face poze, le voi posta pe pagina de Facebook „Festivalul SPOT” unde vă veți eticheta fiecare la pantoful său. Aceasta va fi  amintirea voastră și a noastră.”

Jason Mackinnon, membru al Theatre of Posteroticism Londra (Anglia), a ținut să mulțumească în primul rând Iuliei Benze, actrița careiancă din trupa engleză, care a insistat ca aceștia să participe la festival, iar acum se reîntorc acasă cu amintiri frumoase. I-a mulțumit și lui Paul Sarvadi pentru festival și pentru cum au fost primiți și tratați aici. Impresionat a fost și de omenia și amabilitatea careienilor.

Ultima seară a Festivalului Internațional de Teatru Studențesc s-a încheiat cu producția Facultății de Teatru și Televiziune Cluj Napoca, „10 studii de iubire cu i  mic” scrisă de Lucia Mărneanu, respectiv aceea a trupei elevețiene Hoschschule der  Kunste Bern, „Me[at]” de Cornelius Dannenberg.

 Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu