Trofee din Africa la Carei

• publicat la: 1 februarie 2014
Trofee din Africa la Carei

   Vineri, 31 ianuarie, la Muzeul Municipal Carei,  a avut loc vernisajul expoziţiei Trofee din Africa şi colecţia de arme Sir Dr. Panczel Zoltan Tibor.,in prezenţa reprezentanţilor CJ,a directorului Muzeului Judeţean,Liviu Marta,a primarului si consilierilor locali dar şi altor invitati sau vizitatori.

Prezentarea a fost asigurată de Hago Nandor, seful secţiei Carei a Muzeului Judeţean, care a prezentat  celor  de faţă conţinutul expoziţiei.

  Noua expoziţie permanentă de la muzeul municipal Carei, este una inedită şi  extraordinară deoarece avem aici trofee din Africa de Sud cum ar fi elefant, mare cudu, lei, şi multe alte animale care bineînţeles pe plaiurile noastre nu se găsesc. Sunt expuse şi peste 200 de arme, mai ales săbii, cel mai vechi fiind un iatagan din secolul XVIII. Expoziţia se adresează tuturor oamenilor dar în special credem că tinerii vor fi mai interesaţi deoarece ştim bine cu toţii cât de mult le plac  animalele şi mai ales spectacolul“ ,  a declarat Hago Nandor.

Patru săli de expoziţie găzduiesc  arme de panoplie săbii, cuţite de vânătoare, arme de foc ,  trofee de animale din Europa cerb lopătar, cerb carpatin, muflon, capră neagră, miştreţi, blană de urs .

Se pot admira  numeroase specii africane de ierbivori antilopa-samur, antilopa-cal, antilopa de apă, antilopa pygargus, antilopa-elan, marele kudu, impala,zebra, gnu-dungat, nyala dar şi  trofee ale vânatului mare din Africa: bivol, struţ, girafă, rinocer, elefant, lei.

Vizitatorii expoziției s-au declarat impresionați de variația animalelor expuse şi sunt încântaţi că timp de 15 ani  exponatele vor rămâne în localitate.

 redactia

Lasati un comentariu