Principalul suspect din incidentul armat de sâmbătă a părăsit ţara

• publicat la: 4 May 2014
Principalul suspect din incidentul armat de sâmbătă a părăsit ţara

         Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor efectuate faptul că principalul bănuit în incidentul care a avut loc în  dimineaţa de sambătă  pe strada Botizului din municipiu este Florin L, în vârstă de 34 de ani. Aceasta imediat după producerea incidentului a părăsit ţara fiind ajutat de un amic al său. Oamenii legii au reuşit identificarea şi prinderea persoanei care i-a facilitat bărbatului ieşirea din ţară.

      Din primele investigaţii, a reieşit faptul că cele trei persoane implicate în incident au consumat băuturi alcoolice , împreună, în timpul nopţii trecute. Florin L.îl cunoştea pe tânărul de 21 de ani, iar pe cel de 17 ani l-a cunoscut aseară. Cei 3 s-au deplasat cu auto taxi , spre domiciliu,  iar la un moment dat , pe strada Botizului, Florin L. sub ameninţarea unei arme , i-a cerut taximetristului să părăsească autoturismul. Din declaraţia tânărului de 17 ani, care a fost identificat şi prins azi, a reieşit faptul că între cei 2 care au rămas în autoturism şi principalul bănuit ,Florin L. a intervenit o stare conflictuală pe fondul gestului pe care acesta l-a făcut la adresa taximetristului, moment în care bărbatul de 34 de ani, a tras mai multe focuri de armă, rănindu-l pe unul dintre cei 2, respectiv pe Leonard S. , moment în care minorul s-a speriat şi a fugit din autoturism. Apoi agresorul şi-a continuat singur deplasarea spre localitatea Mărtineşti , unde a incendiat autoturismul.

     Imediat după aceasta a luat legătura cu prietenul său  căruia i-a solicitat să-i faciliteze ieşirea din ţară. Mihai F., în vârstă de 32 de ani, l-a ajutat pe agresor să părăsească ţara.     

  Poliţiştii l-au reţinut pe amicul agresorului pentru 24 de ore şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului, urmând a fi prezentat procurorilor in cadrul Parchetului Satu Mare pentru luarea măsurilor legale.

Faţă de Florin L., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare vor dispune măsurile legale care se impun.

.

Lasati un comentariu