Şeful Jandarmeriei Satu Mare s-a pensionat

• publicat la: 3 iunie 2014
Şeful Jandarmeriei Satu Mare s-a pensionat

Domnul colonel Avram Gheorghe, cel care, timp de 10 ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a ajuns la momentul  mult aşteptat  al pensionării – trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, domnul colonel s-a pensionat după 32 de ani de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale colonelul dr. Mircea Olaru, Inspectorul General al Jandarmeriei Române,  i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Satu Mare „Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate de ofiţer.

 Pătruns de emoţia despărţirii de colectivul Armei pe care a slujit-o o viaţă de om, fostul nostru comandant a făcut mărturisiri, cu valoare sentimentală, dar şi cu titlu de exemplu pentru cei mai tineri jandarmi:  „ Am pus temelia acestei unităţi, am contribuit  efectiv timp de 24 de ani,  la ceea ce este ea astăzi. Mulţumesc tuturor colegilor care m-au sprijinit in actul decizional şi în desfăşurarea întregii mele activităţi. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi (…). Cu ei am obţinut multe rezultate deosebite, iar neîmplinirile m-au afectat, dar nu m-au abătut de la îndeplinirea misiunilor. Tuturor le mulţumesc!    Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmeria sămăreană, căreia m-am dedicat atâţia ani (…).”

Prin vocea  domnului locotenent colonel Ovidiu Popa, aceştia i-au adresat un mesaj de temporar bun-rămas:  „Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism (…). Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, şi un frate mai mare (…), iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi.”

La rândul nostru, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de domnul colonel Gheorghe Avram, suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vom resimţi aceasta atunci când vom avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care ne-a fost timp de un deceniu  lider, va rămâne mereu în inimile noaste ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să–şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul.

În locul domnului colonel  Gheorghe Avram a fost împuternicit să exercite funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, domnul locotenent colonel Popa Ovidiu Adrian, cel care a îndeplinit funcţia de  consilier juridic al inspectorului şef la aceeaşi instituţie.

 

 Colonelul GHEORGHE AVRAM s-a născut la  15 aprilie 1962, localitatea Valea Chioarului, judeţul Maramureş este căsătorit şi are un copil.

 Cu privire la  experienţă profesională menţionăm următoarele:

Perioada

 Mai 2005 – prezent – Inspector Şef la  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Satu Mare, având ca responsabilităţi planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea, controlul şi evaluarea activităţilor şi misiunilor specifice structurii de jandarmi

Februarie 2002-2005 Şef de stat major şi împuternicit la comanda unităţii  U.M. 0395 Satu Mare

Iulie1995-2002 ofiţer specialist operaţii cu atribuţii de planificare, organizare şi coordonare a activităţii pe linie de ordine publică şi pază la U.M. 0395 Satu Mare

Septembrie 1990-1995 Comandant de Companie Ordine şi Siguranţă publică la U.M. 0395 Satu Mare

Octombrie 1988-1990 Comandant de Pluton U.M. 0716 Somcuta Mare, avand ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executrarea misiunilor specifice.

August 1986-1988 Comandant de Pluton la U.M. 0530 Bucureşti avand ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executrarea misiunilor specifice.

1981-1983- tehnician controlor la TCI Baia Mare

Cu privire la  educaţia şi formarea profesională menţionăm următoarele:

1977-1981- Liceul de Construcţii Baia Mare

1983-1986- Şcoala Militară de Ofiţeri Activi M.I. Bucureşti

1991- Curs de perfecţionare Comandant Companie la C.P.C.J. Bucureşti

1995- Curs de perfecţionare operaţii la C.P.C.J. Bucureşti

1997- Curs de perfecţionare limba franceză la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti

1997-1999-Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti

2003- Curs de management la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri Bucureşti

2007- Master -Drept Comunitar şi Administrarea Justiţiei Antidrog, Facultatea de drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad

În întreaga activitate desfăşurată a fost apreciat la evaluările anuale cu calificativul „Foarte bun” şi nu a fost sancţionat disciplinar.

     De-a lungul carierei ca primit următoarele DECORAŢII:

2001 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XV ani;

2006 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XX ani;

2011 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XXV ani.

 

  

comentarii

de de csaba la 4 iunie 2014 - 10:31

Asta da democratie ,si egalitate in drepturi.Cei care muncesc din greu o viata,
ies la pensie la 65 ani (daca mai apuca ),pe cand acesti sobolani de magazie intra in pensie la 52 ani,de parca ar fi cu trei perechi de c…….
RUSINE,RUSINE,RUSINE !!!!!!

de zsolti la 4 iunie 2014 - 13:23

numai la primaria carei mai conteaza cantitatea si nu calitatea!
nu se poate compara munca de fochist cu cea de militar care au mai multe perechi de c… decat alti sobolani care stau 8 h la servici si apoi fac ce vor ei fara sa fie sunati in miez de noapte daca se intampla ceva prin oras!
Rusine trebuie sa fie la primarii din Carei care au pus sef la politia politica locala un sobolan ca si ei fara scoli speciale de politie dar care stie sa deie raportu si sa sopteasca la ureche de cine cu cine se intalneste si ce vorbeste!

de emil la 4 iunie 2014 - 14:03

asta cu perechile este o judecata de cretini. ca sa poti avea militari, jandarmi, politisti pe care sa-i scolesti si de care sa dispui cand si cum vrei, trebuie sa le oferi si niste facilitati. cine se face politist daca e platit cu salariul minim pe economie si iese la pensie la 65 de ani si nu beneficiaza de nici o compensatie sau de nici un avantaj? poate tu, csaba, te-ai face asa ceva ca sa fii mereu la dispozitia sefilor de la 20 la 65 de ani! Succes! Toate statele le ofera anumite avantaje, beneficii si facilitati militarilor, tocmai pentru ca ii supun la stres si conditii dificile de munca. Adica, trebuie sa-i atraga cu ceva pe oameni, fiindca altfel nimeni sau extrem de putini s-ar face asa ceva. Dar handicapatii populisti si egalitaristi in gandire isi inchipuie ca oricine ar fi bucuros sa faca munca de militar sau de politist sau de miner, asa, de distractie si pe bani de nimic. Asa au gandit si boc si beshila cand s-au apucat de pensii si de statutul militarilor. Jegosii au uitat ca statul s-a angajat fata de oamenii aia ca le da un anumit statut social, niste venituri si o perspectiva de pensionare. Dar statul si-a calcat cuvantul, prin ei. Cine mai crede in stat, pe viitor? Prostii. Sa vina csba si sa se faca militar.

de click la 4 iunie 2014 - 18:47

citez de la emil …”Toate statele le ofera anumite avantaje, beneficii si facilitati militarilor, tocmai pentru ca ii supun la stres si conditii dificile de munca. Adica, trebuie sa-i atraga cu ceva pe oameni, fiindca altfel nimeni sau extrem de putini s-ar face asa ceva.” =)) mai omule tu vb serios? ce dracu de conditii de stres au cei mentionati de tine?hai sa zicem ca o anumita parte din ei,militari care au misiuni in teatre de operatii

de auto la 4 iunie 2014 - 18:57

si sa fugi dupa braconieri nu e stress??? si sa prinyi la ei si judecatoria sa le dea drumu? si apoi braconierii pe cine se rezbuna? si nu tot stress e cand nu poti sa faci nimic cu pilele fotbalistului??? ce misiuni iti mai trebe cand au la carei stres cat incape!

de click la 4 iunie 2014 - 18:58

dar ce stres au politistii din carei sa zicem?ca sa nu mai vorbim de aia de la comune si sate care stau numai pe la carciuma :)) am fost de curand in timisoara si mi-am luat tigari de la un tip de pe strada si masina jandarmeriei se afla la 20 de metri de noi,fara nici un stres am fost servit,am intrebat daca nu le este frica de politie si jandarmi si a inceput sa rada,mi-a zis ca au si aia partea lor si sa stau linistit…deci care este stresul politiei si jandarmeriei?sa-i pazeasca pe contrabandisti si sa-si asigure partea lor…:)) cea mai corupta institutie e politia,jandarmeria,justitia si biserica,si ei au cele mai multe facilitati,omul de rand care se speteste in constructii la 38 de grade vara,de la 7 dim,la 9 seara nu primeste nici apa aia care-i prevazuta in lege…si vin unii si ne spun noua ca politistii sunt supusi la stres pe perioada activitatii :))) mda,si muncitorii de rand nu-s…ei muncesc intr-o veselie :))) de-aia nici nu apuca pensia,ca mor de ras pe la munca pe-acolo :))

de emil la 7 iunie 2014 - 10:31

@clickk
Ai pretentia ca stii mai bine decat toate statele lumii (mai ales mai bine decat americanii, englezii, francezii, germanii) cum trebuie tratati militarii si politistii. In Romania, dintre toti cei care au condus-o, numai beshila si boc au impartasit „conceptii” de genul celor pe care le prezinti. Deci vezi cui i te alaturi. Nu te impiedica nimeni nici sa visezi, nici sa aiurezi. Poti chiar sa-ti inchipui ca esti mai destept decat cei care au reflectat in lume, mai ales in statele avansate, asupra statutului militarilor si asupra pozitiei sociale, avantajelor, beneficiilor si facilitatilor care trebuie sa li se acorde. Persiflarea rezultatelor acestor reflectii nu schimba esenta problemei, iar exemplificarea abaterilor de la norma nu poate pune sub semnul intrebarii norma insasi, desi, evident, asta ti-ar fi dorinta. Din nefericire pentru tine, decidentii cu judecata nu iau in seama elucubratiile populiste – anarhiste. A te lua dupa exemplele tale ar insemna sa desfiintam tot ce este autoritate, adica insusi statul. Desigur, ungaristii cam asta doresc, fiindca numai desfiintarea autoritatii statului roman permite implinirea obiectivelor lor. Imediat dupa ce ar dobandi Ardealul, discursul anti autoritate ar fi inlocuit cu pledoaria pentru respectarea autoritatii. Evident, a celei unguresti. Cand Budapesta a desfiintat autonomia secuiasca dupa 1867, secuii n-au avut nimic de comentat. Cum s-a instaurat autoritatea romaneasca in Ardeal, cum s-au gasit „secui” care sa se planga de persecutiile romanesti si sa suspine dupa autonomia pe care le-o luasera, culmea, ungurii, nu romanii! Culmea comediei e ca „secuii” aia lupta pentru autonomie sub steag unguresc, asa-zisul steag secuiesc nefiind altceva decat un pretext pentru agitatii antiromanesti.

Lasati un comentariu