Un primar pe arătură

• publicat la: 27 iunie 2014
Un primar pe arătură

Careieni! I-aţi încredinţat mandatul într-o voioşie. I-aţi blindat anturajul  decizional, se va înţelege Consiliu Local, cu care  împreună fac jocuri periculoase nu numai pentru sănătatea „Marelui Carei” (n.n. printre puţinele localităţi din ţară dezmierdate cu „a fi mare” – şi credeţi-mă este cu adevărat mare-), iar pentru că în gruparea UDMR-istă în spatele căreia s-au încolonat poartă maladia  etnică, numită iredentism, aceştia, au  autodistrus, pe de o parte  convieţuirea paşnică a localnicilor, otrăvind-o, şi cu răbdare criminală  demolează şi haina urbanistică a locului. Aveaţi datoria să alegeţi o  personalitate muşcată de puterea edificării şi n-aţi avut capacitatea să observaţi că aţi mizat pe un uzurpator de valori. Şi era atât de simplu  să-i observaţi doar „cazierul fiscal” pentru a şti ce prăpăd a lăsat pe  unde a trecut. Acum când conduce urbea cu pasul de rac (un pas în faţă şi doi înapoi) n-ar fi vremea să-i analizaţi mandatul? Dar pentru că Domniile Voastre, înaltul şi stimatul public careian, n-o faceţi sau o  faceţi ineficient, îmi îngădui să pun prima cărămidă.

ŞI-A ÎNSTRĂINAT MANDATUL  şi   DOMNIILE VOASTRE N-AŢI OBSERVAT

Este vorba despre cazuistica valorosului monument urbanistic al  locului „Castelul Karoly”. Aşa după cum vă este cunoscut, nu de pe alături, cât din cuvintele rostite de edilul careian, personajul  de mare tristeţe care este Kovacs Eugen , în onomastica protocolară panonică, la care ţine, sau Eugen Kovacs pe protocolul naţiunii în care fără voia sa, oarecum silnic, trăieşte, civilizaţia română, deşi  imobilul monument urbanistic se află în proprietatea, şi  „/_atenţie! _/ nevoia de a fi administrat de către Consiliul Local Carei,tristul personaj, acest Don Quijote al administraţiei careiene a  împărţit dreptul de administrare a imobilului monument cu nişte  haihui de prin Europa. A spus-o textual că „Familia Karoly”   şi-au manifestat vocaţia de a avea un cuvânt în modul în care se administrează castelul şi parcul de  referinţă, iar el, edilul, le respectă întru totul pretenţiile,  respectiv  partea de Consiliu Local care militează pentru amplasarea   bustului Regelui Ferdinand în parcul castelului, trebuie să ceară şi  acceptul ălora de prin Europa, respectiv   familiei Karoly.

Punct şi de la capăt: În anul 1907 proprietarul de atunci al domeniilor  Karoly a înstrăinat castelul printr-un act de donaţie. Actul de atunci  este irevocabil. Ca o consecinţă descendenţii familiei Karoly, cei pe  care Eugen Kovacs i-a descoperit, cei pe care-i promovează prin lucrări  memorialistice, cei ce i-au prilejuit însemnate cheltuieli din bugetul  local, nu numai că sunt nişte anonimi, dar peste toate, nu pot invoca  vreun drept de decizie  privind administrarea castelului.

Iată de ce  prezenta lucrare se doreşte a fi şi un act de atenţionare a  Curţii de Conturi sătmărene, să ia la puricat cheltuielile pe care cu  votul UDMR al Consiliului Careian, s-au făcut, pentru resuscitarea unor „nimeni în drum” de prin Europa drept descendenţi cu drepturi  decizionale asupra Municipiului Carei. În ce-i priveşte pe locuitorii  Careiului, au ocazia să constate nemijlocit că edilul local şi-a  înstrăinat o bună parte din fişa postului. Nu numai faptul că şi-a  înstrăinat atributele personale ale funcţiei trebuie luată în seamă cât  împrejurarea esenţială că prin malversaţiile la care mintea sa uşor  marcată de iredentism l-a plasat, la un atentat la atribuţiile   Consiliului Municipal. Folosindu-şi capacitatea de seducţie pe care o  manifestă în raport cu consilierii UDMR şi PSD, pentru a le lua, cum  spune românul, minţile, pentru a-i priva de competenţele ce le sunt   acordate prin lege.Domnul prefect Eugeniu  Avram, doarme? După cum ştim  potrivit legii Domnia Sa este dator să vegheze, şi după lege are la  îndemână mijloace sancţionatoare legale, mergând până la suspendarea  mandatului.

26 iunie 2014

Tiberiu Vanca

comentarii

de amigo la 27 iunie 2014 - 21:34

Pai cam doarme se pare domnul Prefect,cunoaste foarte bine ce se intampla la Carei si nu a luat nici o masura, Intrebarea este pana cand, domnul prefect va inchide ochii la tot ce se intampla la Carei? Dar DNA?

de trubadur la 27 iunie 2014 - 21:59

la satu mare prefectul se da mare patriot iar la carei face jocurile udemeristului jeno din alianta in care e bagat!.isi bat joc de tara si romani oameni ca el care sprijina datornicii udmrului,

de Luca la 27 iunie 2014 - 22:03

sovinismu lui jeno a distrus toata linistea din oras..toti se cearta cu toti si nici o lege nu mai este respectata..la piata vicele isi insira rongyurile pe iarba si inchide strazile iar in consiliu primaru asculta doleantele grofilor saraciti la ruleta si se impotriveste simbolurilor romanesti dar indeamna locuitorii sa plateasca taxe si impozite cand el mai are miliarde datorii de platit la fisc..curat murdar acest cuplu satanic.

de pensionar la 3 iulie 2014 - 06:05

Felicitari domnule Vanca.Ati ramas acelasi careian atent si bine documentat!
Ati surprins esenta!

Lasati un comentariu