Guvernul vrea învățământ obligatoriu de la 3 ani

• publicat la: 22 August 2014
Guvernul vrea învățământ obligatoriu de la 3 ani

Potrivit rostiri.yahoo.com,din 2018, în România, învățământul ar putea fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani. Afirmația îi aparține ministrului Educației, Remus Pricopie. De asemenea, ministrul a declarat, potrivit svnews.ro, că ar putea fi modificată Legea Educației în Parlament sau printr-o Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie introdusă obligativitatea învățământul de la 5 ani din 2015.

Pricopie crede că aceste măsuri se impun din cauza faptului că elevii sunt din ce în ce mai nepregătiți, iar dovadă stau rezultatele foarte slabe în urma examenelor de evaluare din clasa a opta, precum și de la Bacalaureat.

„O persoană specializată educatorul ştie ce are de făcut cu un copil de trei ani şi când ai un copil de trei ani la grupa mare altfel abordează şcoala iar diferenţele dintre copii dispar.

Vedem că la clasa pregătitoare sunt copii care ştiu să citească să folosească numerele în timp ce alţi copii nici măcar nu înţeleg despre ce este vorba. Dacă îi ţii la grădiniţă de la trei ani şi îi pregăteşti corespunzător atunci ai grijă nu numai de dezvoltarea lui intelectuală dar ai grijă şi de dezvoltarea lui fizică”, a spus Remus Pricopie, citat de svnews.ro.

Lasati un comentariu