Lumea civilizată nu mai agrează segregarea pe criterii etnice

• publicat la: 30 septembrie 2014
Lumea civilizată nu mai agrează segregarea pe criterii etnice

Tribunalul constituţional spaniol a decis suspendarea referendumului privind autodeterminarea regiunii Catalonia, programat în noiembrie, conform Mediafax.

Guvernul de la Madrid depusese recurs la Tribunalul constituţional împotriva referendumului proindependenţă programat în provincia Catalonia, denunţând „afectarea suveranităţii statului spaniol”. Integral pe Mediafax

Scotienii însă au avut posibilitatea de a vota  pe 18 septembrie intr-un referendum istoric care le-a dat de ales intre independenta si autonomie sporita.  De la Glasgow la Edinburgh, aproape 80% din cei 4.285.323 de alegatori inscrisi, potrivit ultimelor estimari, s-au prezentat la urne pentru a raspunde la intrebarea: „Scotia trebuie să devină  o tara independenta?„, si sa decida daca vor pune capat sau nu unei uniuni care dateaza din 1707.  In procente, 55,3 la suta din populatia Scotiei a votat impotriva independentei, iar 44,7 la suta in favoarea ei.

comentarii

de emil la 1 octombrie 2014 - 00:28

La primul recensământ de după 1867, adică după dualismul austro-ungar, etnicii unguri reprezentau sub 40% din populația teritoriului administrat de unguri. În 1910, ultimul recensământ de dinaintea decesului nagymăgarorszag, îi prezenta pe etnicii unguri ca fiind peste 50% din populația de pe același teritoriu. Cifrele horthyste – adică alea prezentate de „andrei”/zsolti – ca și horthyștii, nu au respect nici pentru adevăr, nici pentru Dumnezeu. De când am pus „noi” mâna pe Ardeal (care după dreptate era al nostru, fiindcă eram majoritatea locuitorilor săi) numărul etnicilor unguri a crescut cu sporul natural al populației, ceea ce nu s-a întâmplat înainte de 1919, fiindcă ungurii maghiarizau tot ce puteau (de aceea în 50 de ani au crescut cu peste 10% în „Ungaria”, în timp ce românii, slovacii, croații, germanii și alții au scăzut de la peste 60% la sub 50% în aceeași perioadă). Și numărul celorlalți a crescut tot cu sporul natural al populației respective. De aceea, în România sunt mai mulți unguri decât erau în 1919, în timp ce în Ungaria sunt mai puțini români, germani, slavi etc. decât erau în 1919. Cât despre germani, andras wass, numărul lor a scăzut din cel puțin două motive: 1)exodul acestora spre Germania în anii 1970-1989 și imediat după 1990; 2)maghiarizarea șvabilor sătmăreni a continuat și după intrarea acestui teritoriu în componența României. Trebuie să ai tupeu de ungarist să vorbești despre purificare etnică în România, când co-etnicii tăi fac exact purificare etnică, ghici cu cine și unde? Cu etnicii români, în județele Harghita și Covasna! Mai nou și în Carei! Păi atunci să nu te trimit iar să faci mult sex cu mă-ta, andras horthy?

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2014 - 03:51

Ba da. Trimiteți-l. De trei ori pe zi. Cu un segbe rugás.

de paul la 1 octombrie 2014 - 19:31

andrei, pardon andras tu ori esti prost ori esti idiot cu I MARE, de unde mamicuta ta scoti tu cifrele alea, cred ca de la wc.

de andrei la 1 octombrie 2014 - 20:00

cand lipsesc argumentele apar injuraturile

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2014 - 20:36

Nu te mai miorlăi, fiindcă le meriți din plin, ba chiar cu vârf și îndesat.

de parerea mea la 2 octombrie 2014 - 16:20

Sa le fie rusine udemeristilor ca atenteaza „feszt” la integritatea Statului National Roman. Eu cu nevasta mea „unguroaica” ne iubim si vrem impreuna sa-i bagam in p…a mamii lor pe toti cretinii rautaciosi si frustrati.
Admit ca Maries si Emil sunt acizi de multe ori dar verific tot timpul si constat ca raspund doar postacilor platiti si nesimtiti.
Sa nu uitam ca relatiile interetnice in Carei, sunt linistite si echilibrate intre familiile mixte. Insa, gata cu toleranta prostiilor udemeriste!

Daca cineva aude!!!! Duceti va rog pragul electoral la 7% si am rezolvat toate problemele interetnice. Aia nu mai au microfon, iar populatia nu va mai suferii de idei soviniste!
Poate cineva sa ia taurul de coarne si sa transmita mesajul meu???

de emil la 2 octombrie 2014 - 16:55

andras horthy 1 oct 20:00

Ca să rezumăm: tu mă înjuri de neam și de țara mea în momentul în care ataci integritatea statului român. Nu ai început cu argumente, ci direct cu înjurături…. „subtile”. După ce ți-am explicat că „părerile” tale nu sunt argumente, ci înjurături, am returnat ca să nu-ți rămân dator și să nu-ți închipui că pe site-ul ăsta cititorii acceptă insultele, inepțiile și afirmațiile ungariste.

de parerea mea la 3 octombrie 2014 - 15:39

@Emil

🙂

Nu sunt Andras. Sunt partenerul tau. E bine ca avem posibilitatea sa ne exprimam liber pe B de C. Comentariile care escaladeaza limita decentei, am observat ca sunt sterse oricum si cred ca e bine. Avem o problema la care eu propun o rezolvare? Sper corecta.
Hai sa facem lobby pentru a duce pragul electoral la 7%. Cred ca atunci terminam cu prostiile sovinilor.
Eu fac ce pot, tu fa ce poti, il invitam si pe Maries si toti restu, sa faca ce pot. Si pic cu pic se va umple paharul iar poate intr-o zi vom trai sub soare, fara udemereu in parlament.
Putem face asta? Sau, ce putem noi sa facem pentru asta? Care parlamentar are determinarea, curajul, sustinerea pentru a initia un astfel de proiect de lege? Hai sa-l cautam si sa-l rugam sa o faca. Restul e vointa alesilor nostrii! Dar parlamentul este forul care poate starpi din radacina acest rau!

Citesc cu atentie comentariile tale si ajuta-ma te rog, mai e vre-un drept care nu l-au obtinut in afara de autonomie, care e de nenegociat? E jignitor la adresa inaintasilor nostrii sa discutam doar, despre o renegociere.
Constitutia Romaniei. Art 1. ” România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.” Eu nu inteleg cum au curajul sa atenteze la acest pilon sensibil si vital al Romaniei? 7% e solutia!!!!!!!!!!!!!

Lasati un comentariu