Expoziţie din colecţia de ştiinţele naturii la Muzeul Municipal Carei

• publicat la: 15 octombrie 2014
Expoziţie din colecţia de ştiinţele naturii la Muzeul  Municipal Carei

Muzeul Municipal Carei vă invită să luaţi parte la vernisajul expoziţiei ,,Obiecte din colecţia de ştiinţele naturii a Muzeului Municipal Carei”.

Vernisajul va avea loc vineri, 17 octombrie 2014, de la ora 12:00 la Castelul Károlyi, etajul I. Expoziţia va fi deschisă în perioada 17.10 – 07. 11 2014, conform orelor de vizitare a muzeului :

Marţi-Duminica între orele 9-17.

Luni: Închis.

comunicat

comentarii

de Horia Mărieș la 15 octombrie 2014 - 15:15

Probabil că si pentru această expoziție, careienii pot aduce un prinos de recunoștiință omului de știjnță care este dr. Karãcsonyi Károly.

Eu unul, care-l cunosc si íl pretuiesc de o viață, am propus deja, aici la comentariile de la BdeC precum și într-un articol:

http://www.buletindecarei.ro/2014/01/careieni-cu-care-ne-mandrim-dr-gavril-aurel-negrean.html

„Autorul este de părere că nu poate exista un gest mai drept, mai logic și mai nobil din partea consilierilor locali ai unui oraș multicultural si multietnic cum este Careiul, decât acordarea simultană a înaltului titlu de Cetățean de Onoare al municipiului domnilor dr. Gavril Aurel Negrean și dr. Karácsonyi Károly, doi reprezentanți de vârf ai școlii și culturii careiene, doi oameni de știință, doi botaniști excelenți, doi specialiști de frunte ai domeniul numit biologie căruia amândoi i-au închinat cu pasiune și cu devotament întreaga lor viață, doi prieteni onești și doi neobosiți colaboratori timp de aproape patru decenii pe tărâmul cercetării științifice, acest lucru chiar și zilele noastre, când au ajuns amândoi la vârsta senectuții.”

Pauză totală, tăcere totală si partea autorităților careiene, din partea factorilor de decizie din cadrul Primăriei Carei sau din partea consilierilor locali de price culoare, care au „ințiativă legislativă”.

Sper sincer, sper din tot sufletul, că „pauza”, indiferență autorităților locale față de această propunere, venită de la un oarecare, numeste tratată cu sictir doar fiindcă am propus acordarea „simultană” a înaltului titlu dr cetățean de onoare al orașului Carei, unui romãn, Gavril Negrean și unui maghiar, Karácsonyi Károlyi, valori sensibil egale pe tărãmul stiințific romãnesc.

Fiindcă dacă ar fi așa, chiar că nu-mi mai rămãne de făcut decât un singur lucru: să-mi iau cãmpii, să mă duc unde văd cu ochii în lumea largă și să mă uit înapoi doar ci mãnie. Nu vreau să ajung în situația asta. Cine mă ajută?

Nimeni? Atunci:

Vă mulțumesc mult pentru atenția acordată.

P.S. Ce mai ateptați fraților-piraților: ca cei doi oameni de știință pe care i-am amintit, să părăsească această lume?
Doar atunci veți ști să-i prețuiti ????????????

Lasati un comentariu