Poliţia ne informează…

• publicat la: 19 octombrie 2014
Poliţia ne informează…

În perioada 17-18.10.2014, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 214 sancţiuni contravenţionale în valoare de  50 380 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără: 42 bicicliști, 8 căruțași, 16 pietoni, 39 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză, 27 care nu au folosit centura de siguranţă, 36 care nu aveau documentele asupra lor, 32 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice,  25 pentru opriri sau staţionări în locuri interzise.

În data de 17.10.2014, în jurul orei 17,21, LUISA B, din localitatea Bârsăul de Sus ne-a sesizat prin Sistemul Național Apeluri de Urgență că soțul său, VASILE B., de 72 ani a plecat în jurul orei 10,00 în pădurea din apropierea localității, la cules de ciuperci și nu a mai revenit la domiciliu.

S-a luat de urgență măsura constituirii unei echipe complexe formată din 16 polițiști, 5 jandarmi, 11 lucrători ISU, 3 lucrători SMURD și 6 salvamontiști care sprijiniți de 30 localnici, au demarat efectuarea de căutări în pădurea indicată de soția persoanei dispărute. În jurul orei 21,30 bărbatul a fost găsit pe raza localității Asuaj din județul Maramureș de către unul dintre consătenii acestuia.

Astfel, VASILE B a fost predat familiei, care, pe toată perioada cât a lipsit de la domiciliu, nu a fost victima vreunei agresiuni.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare le mulțumește tuturor celor care, prin efortul lor susținut, au contribuit la finalizarea cu succes a acestei căutări, prevenindu-se astfel înregistrarea vreunei eveniment nefericit pentru familia în cauză.

Polițiștii Biroului Investgații Criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, în colaborare cu specialiști ai Serviciului de Informații și Proteție Internă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare i-au identificat și prins pe ANDREI M., de 20 ani, FLORIN M., de 18 ani, DENIS P., de 22 ani, VASILE C., de 22 ani, U.M., de 17 ani ȘI K.A., de 16 ani, care, în data de 13.10.2014, în jurul orei 23,00, pe digul râului Someș, în zona Cartierului Micro 17 din Satu Mare, prin violență, l-au deposedat pe C.R., de un telefon mobil, în valoare de 1600 lei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Carei l-au depistat pe KOLOMAN L., de 66 ani, care poseda mandat de executarea pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an închisoare pentru încălcarea legislației rutiere. A fost încarcerat, în vederea executării pedepsei.

În data de 18.10.2014, în jurul orei 07,08, Poliția orașului Negrești Oaș a fost sesizată că la o anexă a imobilului cu nr.24 de pe strada Pieței din orașul Negrești Oaș a avut loc o explozie. Polițiștii s-au deplasat urgent la fața locului și au constatat că aspectele sesizate se confirmă. În urma exploziei a rezultat rănirea ușoară a numitei MARIA B., de 72 ani, care a fost transportată la Spitalul orașului Negrești Oaș pentru acordarea de îngrijiri medicale, deoarece suferise arsuri de gradul II și III. Cercetările în cauză continuă, pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc explozia.

    Accidente rutiere

În data 18.10.2014, IOAN C., de 33 ani, conducând o mopedă pe strada Principală din comuna Tarna Mare, în dreptul imobilului cu nr.260 a pierdut controlul acesteia și s-a răsturnat în șanțul din partea stanga a direcției de deplasare. A fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare unde a fost diagnosticat cu „fractură piramidă nazală”. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta avea 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În același timp  s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Activităţi desfăşurate pe linie de ordine publică şi prevenire a infracţiunilor

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 55 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15 800 lei .

 

Lasati un comentariu