O nouă tentativă de înşelare a electoratului

• publicat la: 14 noiembrie 2014
O nouă tentativă de înşelare a electoratului

În tentativa de a scoate mai multe voturi, echipa lui Victor Ponta a regizat un spectacol de lumini intitulat pompos refacerea USL. O refacere imposibilă din punctul de vedere al legii partidelor politice, o refacere imposibilă pentru că una dintre părţile semnatare nu există din punct de vedere juridic.

O alianţă second-hand şi ilegală

În timp ce în toată ţara zeci de mii de românii au ieşit în stradă şi protestează împotriva modului în care se organizează votul în diaspora, multe proteste sunt şi împotriva lui Victor Ponta, premierul şi cei care îl susţin au participat la o manifestare electorală la Palatul Parlamentului în care s-a anunţat o refacere a unei alianţe de tip USL. O alianţă care se consideră ca fiind continuatoarea USL înfiinţată juridic în 2011. Atenţie, NU este vorba de un document cu putere juridică. NU este vorba de o continuitate a USL 2011 pentru că Legea partidelor politice nu permite constituirea unei alianţe în orice condiţii.

Art.54, alin.1 spune: „Denumirea integrală şi denumirea prescurtată ale unui partid politic înregistrat legal, precum şi semnele permanente folosite de acesta, începând cu anul 1990, îi aparţin de drept, dacă le-a folosit primul, şi nu pot fi însuşite sau utilizate de alte partide politice înregistrate ulterior”, iar la alin.3 prevede: „Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi alianţelor politice”. Consecinţa: o alianţă denumită USL fără PNL este ilegală. Şi mai este ilegală pentru că una din părţi se numeşte PLR, adică o entitate care nu există.

Totul nu este decât o tentativă de înşelare a electoratului în speranţa că duminică Victor Ponta ar mai scoate ceva voturi în plus. Dovada o constituie şi o afirmaţie a lui Liviu Dragnea: „Este un mesaj pentru toţi românii care au votat în 2012 USL”.

PLR nu există

Protocolul semnat vineri seara NU are nicio valoare juridică. Pentru că una dintre părţile semnatare, aşa-zisul PLR, nu există. În registrul partidelor politice aflat la Tribunalul Municipiului Bucureşti PLR nu există. Cine nu este în acest registru nu există. C.P. Tăriceanu şi toţi cei din grupul său sunt la ora actuală membri ai Partidului Naţional al Mediului (PNM). Membri simpli, nimeni nu are vreo funcţie.

Lucrurile stau în felul următor şi vi le prezentăm cronologic:

  • în luna iulie, C.P. Tăriceanu fie cumpără, fie primeşte (via PSD) Partidul Naţional al Mediului. PNM o grupare minusculă de sorginte ecologistă s-a înfiinţat în 2013 de către un grup de suporteri ai PSD, fiind la vremea respectivă un partid de rezervă pentru eventuali disidenţi din PSD.
  • Conform unui document existent la TMB, pe 25 iulie, PNM şi-ar fi ţinut un congres care a aprobat schimbarea numelui în PLR, schimbarea statutului, schimbarea semnului electoral. Niciunde în mass-media nu a apărut însă vreo ştire privind acţiunea PNM din 25 iulie 2014.
  • Tot conform documentelor depuse la TMB aflăm pe 25 iulie, Congresul PNM a convocat conform noului statut pe 1 şi 2 august Congresul PLR.
  • Pe 1 şi 2 august, când s-a desfăşurat Congresul PLR, nu s-a făcut nicio referire verbală sau în scris la PNM. Practic, la respectivul congres nu a reieşit că PLR este fostul PNM. Practic, după forma prezentată în mass-media a reieşit că se desfăşura un congres al unui partid nou înfiinţat, PLR. Ilegal însă pentru că nu existau listele, ci cele 25.000 de semnături. Probabil, în culise, au existat documente reale cele privind tranziţia de la PNM la PLR.
  • Pe 14 august 2014, PNM prin cererea adresată Tribunalului Bucureşti solicită înscrierea în registrul partidelor politice: 1. a modificării statutului şi a programului şi a programului politic al PNM; 2. a modificării structurii conducerii partidului; 3. ale denumirii integrale şi denumirii prescurtate care urmează să fie PLR; 3. a semnului permanent al partidului; 4. a sediului central .
  • Pe 22 septembrie 2014, prin Decizia nr.23 pronunţată în dosarul 27998/3/2014, instanţa Secţiei a V-a civilă contencios administrativ a TMB respinge ca nefondată cererea PNM.

continuare pe cotidianul.ro

comentarii

de Horia Maries la 15 noiembrie 2014 - 15:58

TimesNewRoman: În caz că nu era clar! Ponta e într-atât de prost încât va vota duminică cu Victor Ponta

Reputatul Decebal Popescu nu are dubii! ”Ponta e un tâmpit!”, a spus acesta. ”Pentru că haideți să ne amintim! Candidatul Victor Ponta a dat pomeni electorale, și-a bătut joc de românii din diaspora, a mințit că Iohannis vinde Ardealul sau că e nazist, a cumpărat Biserica, să fie de partea lui în campanie, a racolat primari de la alte partide. Iar, după toate astea, tu să spui că îl votezi pe Ponta, înseamnă că ești de-a dreptul prost. Sau Mihai Gâdea.”

Se explică astfel și de ce Victor Ponta a trebuit să plagieze în lucrarea de doctorat: pur și simplu este lipsit de inteligență și îi este imposibil să scrie ceva original. Chiar și Mirca Geoană a recuoscut că, de când e Ponta președinte al PSD, se simte, prin comparație, parcă pe zi ce trece mai inteligent.

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2014 - 19:17

Nici nu mă mir că o conopidă oarecare a căzut in admirația unui Castel al grófilor și că s-a fotografiat mândru pe tretele lui alături de cvasipenalii Govor și Kovacs, el probabil ca neavând prilejul, in urbea lui natală să vadă așa ceva. Se știe că in anul 1986 s-a angajat ca muncitor, urmând și cursurile Facultății de Construcții, la seral. În perioada 1993 – 2000 a urcat treptele profesionale de la inginer stagiar la șef district linii și apoi revizor regional de Siguranța Circulației în cadrul Regionalei Căi Ferate Craiova.

https://www.google.com/search?tbm=isch&tbs=simg:CAQSZxplCxCo1NgEGgQIAQhCDAsQsIynCBo8CjoIAhIUyiDrE5EjyyC7G4gdmSPCHL0nxiYaIJJGVLIsUYJ4_1O_1apnU4GdvCXvdsluykagZLbnMnRhvHDAsQjq7-CBoKCggIARIEH4Fipww&sa=X&ei=RIpnVIqmLeq8ygPqgoHADg&ved=0CBoQ2A4oAQ&biw=1024&bih=672#imgrc=St1XsFmfU4YWdM%253A%3BqlFuh7sAokDclM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gazetanord-vest.ro%252Fwp-content%252Fuploads%252F2014%252F11%252Fcarei.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gazetanord-vest.ro%252F2014%252F11%252Fvaleriu-zgonea-impresionat-de-castelul-karolyi-din-carei%252F%3B630%3B455

“Valeriu Zgonea, a vizitat ieri Castelul Karolyi din Carei, ghidat de primarul Kovacs Eugen. Al treilea om în stat s-a arătat impresionat de vechimea dar şi de frumuseţea acestui castel”.

Lasati un comentariu