Politia ne informeaza…

• publicat la: 8 ianuarie 2015
Politia ne informeaza…

                                             Infracțiuni de furt

La data de 07 ianuarie  a.c.,  în jurul orelor 19.00  poliţiştii negreșteni au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Negrești Oaș care reclama faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras bunuri din locuință .

În urma cercetărilor efectuate  oamenii legii au reușit identificarea autorului, Mihai L., de 38 de ani, care în ultimele luni ale anului trecut, ar fi pătruns în locuința păgubitului, folosind chei potrivite, și ar fi sustras obiecte electrocasnice  și obiecte  de mobilier în valoare de aproximativ 3000 euro.  Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.

Tot miercuri polițiștii de investigații criminale sătmăreni au identificat autorul unei infracțiuni de furt comisă în data de 26 decembrie 2014.  Astfel că Zoltan L. , în vârstă de 45 de ani, ar fi sustras din incinta unui local din municipiul Satu Mare, un telefon mobil , care se afla pe o masă din incinta localului. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate.

În ambele situații  s-au  întocmit dosare  penale și se efectuează cercetări sub  aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Autorii sunt cercetați în stare de libertate.

Mandat de executare a pedepsei

Ieri, polițiștii din Supur au desfășurat o acțiune pe raza localității, pentru identificarea persoanelor care posedă mandate de executare a pedepsei cu

închisoarea. În cadrul acțiunii a fost depistat  Andrei M., în vârstă de 19 ani, pe numele căruia, Judecătoria Carei a emis un mandat de executare a pedepsei cu  închisoarea, fiind condamnat la 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie. Tânărul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și urmează a fi transferat în penitenciar, unde își va ispăși pedeapsa.

A condus un autoturism neînmatriculat   

La data de 07 ianuarie 2015 polițiștii rutieri negreșteni împreună cu cei din cadrul Secției Negrești Oaș au organizat o  acțiune pentru depsitarea persoanelor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul acțiunii a fost identificat, pe strada Victoriei din localitatea Negrești Oaș,  un tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea  autoturismul marca Ssangyong, care avea aplicate plăcuțe cu număr de circulație prizoriu. În urma controlului efectuat s-a stabilit că valabilitatea plăcuțelor provizorii era expirată din luna august a anului trecut.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Legea prevede pentru această faptă,  pedeapsa închisorii de la unu la 3 ani  sau cu amendă. 

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat  miercuri  o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, pe raza municipiului Satu Mare ocazie cu care au fost aplicate   contravenţii  în valoare de 7900 lei.

În cadrul acţiunilor desfăşurate miercuri  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost reţinute 6 permise de conducere. Acestea au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză și  efectuarea unor manevre de depăşire neregulamentare . De asemenea au fost aplicate    200  contravenţii  în valoare de  20000  lei.

Lasati un comentariu