Tabăra de matematică – Călineşti Oaş 2015

• publicat la: 28 ianuarie 2015
Tabăra de matematică – Călineşti Oaş 2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare organizează cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu Mare şi în colaborare cu Centrul Judeţean de Excelenţă Satu Mare, în perioada 2-6 februarie 2015, tabăra de matematică la Călineşti Oaş.

Participă la tabăra de matematică un număr de 30 de elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii olimpiadei de matematică – etapa judeţeană 2014 şi la alte concursuri de matematică organizate de ISJ Satu Mare. Elevii vor fi însoţiţi pe toată durata taberei de 4 profesori de matematică şi vor avea şansa să aibă parte de cursuri şi seminarii predate de 20 de profesori de matematică din judeţul Satu Mare.

Tabără de matematică se doreşte a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activităţi de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineaţa la 3 ore de curs şi seminar, iar după amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme.

Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua iniţierii de prietenii, marţi – Ziua centrării pe performanţă, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulţumirii. Fiecare masă de prânz se va desfăşura sub un anumit simbol: Prânzul uimirii, Prânzul matematicii, Prânzul tăcerii, respectiv Prânzul mulţumirii.

Activităţile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copii care învaţă în şcoli din Ţara Oaşului, jocuri de iniţiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetaşii din Negreşti Oaş, foc de tabără.

Ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toţi elevii prezenţi.

 

ISJ Satu Mare

Lasati un comentariu