În DISPREŢUL Legii, Primăria Carei vrea aprobare pentru Statut la 6 luni după înregistrarea unui SRL al CL

• publicat la: 28 aprilie 2015
În DISPREŢUL Legii, Primăria Carei vrea aprobare pentru Statut la 6 luni după înregistrarea unui SRL al CL

Preocupat să prindă  peştele cel mare, şi probabil din lipsă de personal, DNA nu bagă de seamă că  peştii cei mici ce conduc municipii  “ca şi  Careiul” , au ros până la evaporare fundul sacului ce alcătuieşte  LEGEA în România.  Poate pentru că au rămas la vedere băierele sacului, ca o iluzie optică… şi cine să se mai aplece să vadă  ce este dedesubtul  băierelor…?

Încurajat şi de atitudinea parlamentarilor şi a instituţiilor statului, ce permit unui deputat să se refugieze într-o ţară vecină pentru a scăpa de rigorile Legii din România, primarul oraşului perseverează în promovarea abuzului în serviciu, în dispreţ total faţă de tot ce înseamnă lege în România. Având în vedere că potrivit legilor din România i se   reţine din salariu până la stingerea datoriilor ce le are către bugetul de stat…e de înţeles  aversiunea acestuia , evident până la un punct.

Şmecherul nostru  personaj ce se erijează în bun primar, are  drept de gestionare de fonduri publice, în timp  ce pentru perioada în care şi-a gestionat fondurile private de la cele 4 firme personale încă mai are de plătit datorii semnificative.

Evident că aceste aspecte nu sunt deloc menţionate în gazeta judeţeană condusă de finul de cununie,  deşi sumele dirijate din bugetul careian către aceasta sunt deosebit de umflate.  Nu sunt menţionate nici  cele legate de angajările din primărie, de concursurile ce apar şi dispar după bunul plac al edililor, de acordarea unui salariu din bani publici unui personaj care  din 2008 încoace nu se  prezintă la locul de muncă.

În luna noiembrie a anului 2014, la avizierul primăriei era anunţat un concurs pentru postul de administrator la firmele SC  Pieţe Parcări  Srl  şi SC  Cafeneaua Culturală Srl Carei, ambele având ca acţionar unic, Consiliul Local Carei. Data anunţată a concursului era 20 noiembrie 2014. Pentru niciunul dintre posturile de administrator nu erau necesare studii superioare.

Suntem în aprilie 2015 şi încă aceste concursuri anunţate nu au avut loc. Au fost anulate, fără explicaţii oficiale şi publice. Dacă pentru serviciile de lucru cu publicul larg nu a fost prevăzut  spaţiu în noua Primărie , fiind  exilate la Centrul Social, pentru SC Cafeneaua Culturală srl Carei locul a fost şi prevăzut şi păstrat  cu sfinţenie. N-a fost să fie.

Nici la SC Pieţe Parcări  Srl situaţia nu e una de invidiat pentru cei răspunzători de ea.

A ridicat semne de întrebare însăşi încercarea Primăriei de a privatiza  Piaţa agroalimentară din subordine în condiţiile în care aceasta  nu lucrează în pierdere.

Cum hotărârile sunt luate de consilierii UDMR care profită de majoritatea lor pentru a adopta orice decizie doresc, am dedus că transformarea Pieţei Agroalimentare a oraşului în SRL  e o modalitate de a încâlci căutările pentru cei puşi să verifice cheltuirea banului public.

Nerăbdarea  de a ajunge la punctul fierbinte vizat , i-a dus pe consilierii majoritari  în situaţia de a nu mai decela dorinţa arzătoare de legalitate.

Astfel, ambele firme având ca acţionar unic Consiliul Local, au fost înregistrate la Judecătorie  şi ORC fără ca să aibă  Statutul aprobat de…acţionarul unic!

SC Cafeneaua Culturală SRL , cu acţionar unic  Consiliul Local Carei are codul Unic de Identificare 33624418, J30 /626 /2014 şi a fost înregistrată   din data 25 Septembrie  2014, evident FĂRĂ ca STATUTUL să fie aprobat de unicul acţionar care este Consiliul Local Carei.

Situaţie similară şi pentru SC Piete Parcări SRL Carei, care a fost înregistrată şi la Oficiul Registrului Comertului în 25  septembrie 2014 si la Judecătorie  cu data de  9 octombrie 2014, FĂRĂ a avea aprobat STATUTUL.

Drept dovadă, abia acum a intrat pe Ordinea de zi a şedinţei CL din 29 aprilie 2015, Proiectul  de hotărâre privind aprobarea Statutului societăţii,, PIEŢE PARCĂRI,, S.R.L.

Urmare a semnalărilor anterioare din Buletin de Carei, Primăria Carei încearcă să intre în legalitate la o jumătate de an, ceea ce dovedeşte veridicitatea celor consemnate  în  Buletin de Carei.  Altfel,  de ce ar vrea Primăria Carei ca la 6 luni de la înregistrarea  celor 2 firme cu acţionar unic  CL, să supună aprobării Consiliului din şedinta din 29 aprilie 2015 tocmai STATUTUL  care  era obligatoriu să fie aprobat pentru a obţine orice înregistrare oficială la instanţele răspunzătoare.  Consilierii au aprobat în cursul anului trecut doar înfiinţarea de societăţi cu răspundere limitată şi nicidecum un STATUT al acestora.

Ce fel de documente a prezentat Primăria Carei pentru ca cele 2 firme să fie înregistrate  ? Sau, cum au primit Cod Unic de inregistrare şi aprobare de funcţionare 2 firme care nu au STATUT aprobat de acţionarul UNIC, care în cazul de faţă  este Consiliul Local?

Republica din municipiul Carei loveşte din nou în Legile din România, de această dată cu sprijinul  unor instituţii care ar trebui să vegheze tocmai la respectarea Legii!

 

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2015 - 10:43

Nu am putut citi pe site-ul Primariei Mun Carei administrat de dl. Megyeri HCL nr. 62/24.06.2014 ca să mă lămuresc ce s-a hotărât in privința SC PIETE PARCĂRI SRL, lucru care evident că mă enervează. Mă enervează când un funcționar public nu-și face ca lumea treaba pentru contribuabilii careieni il plătesc. Nici măcar o singura hotărăre a CL din 2014 nu este postată pe site, sunt postate doar cele din 2013 și 2015. Rușine. Arhiva cu HCL-uri care exista pe vechiul site a dispărut cu desavâșire.
Mare mai poate fi lenea la unii.
Responsabilitatea postării pe site-ul oficial a HCL-urilor revine secretarului primăriei.

Trecănd peste această enervare, constat că inscrierea unei societati comerciale cu raspundere limitată, avand un singur actionar, se poate face pe baza actului constitutiv. Actul constitutiv poate conține și statutul. Este de presupus ca dacă SC PIETE PARCARI SRL a fost înregistrata la ORC de pe lângă Tribunalul Satu Mare, atunci dosarul prezentat pentru inregistrare a conținut și actul constitutiv, deci implicit statutul. De altfel, pe pagina 1 a Statului, prezentat in articol în fascimil, in partea inferioară a paginii se poate citi foarte clar „Statutul PIETE PARCARI SRL redactat de MARIAN CORNELIA FLORICA in 3 exemplare din care 2 exemplare au fost eliberate solicitantului conform cererii de servicii înregistrata la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu nr. 852/11.07.2014 de referent MARIAN CORNELIA FLORICA”.

Consiliul Local, ca acționar unic a fost reprezentat la ORC de pe lângă Tribunalul Satu Mare de Avram Maria Melinda.
Că acest statul fusese aprobat sau nu in CL anterior înregistrării la ORF Satu Mare a SV PIETE PARCARI SRL este o cu totul altă discuție, el este oricum inregistrat in forma in care este prezentat in articol.
Cred că la pct 5 de pe ordinea de zi discutia in CL trebuie inceputa cu verificatea mandatului pe care l-a avut Avram Maria Melinda din partea CL al Primariei Mun. Carei, unicul acționar.
Daca aceasta a avut mandat din partea CL pentru intocmirea și inregistrarea Statului la ORC de pe langa Tribunalul Satu Mare atunci lucrurile sunt in regula și nu mai este necesara aprobarea Statului in sedinta din 29 aprilie 2015 a CL.
Daca Avram Maria Melinda n-a avut mandat din partea CL atunci inseamna ca si-a depasit atributiile și trebuie trasă de urechi. Oricum, nici in acest al doilea caz nu mai are rost aprobarea Statului in sedinta CL din 29 aprilie 2015 fiindcă oricum zarurile la ORC Satu Mare au fost deja, bine sau rău, aruncate.

Chestia cu punerea pe ordinea de zi la pct 5 a Proiectului de hotărăre privind aprobarea Statului Societatii SC PIETE PARCARI SRL, redactat si înregistrat in ziua de 11.07.2014 la ORC Satu Mare de referent Marian Cornelia Florica este evident o prostie adminsitrativă.

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2015 - 15:14

Ambele firme, atât SC Cafeneaua Culturală SRL cât și SC Piețe Parcări SRL sunt inregistrate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice la Agenţi economici şi instituţii publice – date de identificare, informaţii fiscale, bilanţuri.
Deosebire dintre ele este că SC Cafeneaua Culturală SRL pare deocamdată o firmă „moartă” lăsată în hibernare iar SC Piețe Parcări SRL a început să mișune, având și un administrator.

AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 33624418
Denumire platitor: CAFENEAUA CULTURALĂ SRL
Adresa: Str. 1 DECEMBRIE 1918 nr. 40, Carei
Judetul: SATU MARE
Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J30 /626 /2014
Codul postal: 445100
Telefon: –
Fax: –
Stare societate: INREGISTRAT din data 25 September 2014
Data inregistrarii ultimei declaratii: 24 September 2014
Data ultimei prelucrari: 30 October 2014
Impozit pe profit (data luarii in evidenta): NU
–––––––––––––––––––
AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 33676263
Denumire platitor: PIEŢE -PARCĂRI SRL
Adresa: Str. IGNISULUI nr. 15, Carei
Judetul: SATU MARE
Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J30 /661 /2014
Codul postal: 445100
Telefon: 0741182682
Fax: –
Stare societate: INREGISTRAT din data 09 October 2014
Data inregistrarii ultimei declaratii: 06 February 2015
Data ultimei prelucrari: 09 February 2015
Impozit pe profit (data luarii in evidenta): NU
Impozit pe veniturile microintreprinderilor (data luarii in evidenta): 29-OCT-14
Accize (data luarii in evidenta): NU
Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU
Contributia de asigurari sociale (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorate de angajator (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Contributia de asigurari pentru somaj (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Contributia angajatorilor pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor sociale (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Contributia pentru asigurari de sanatate (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Contributii pentru concedii si indemnizatii de la persoane juridice sau fizice (data luarii in evidenta): 01-FEB-15
Taxa jocuri de noroc (data luarii in evidenta): NU
Impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor (data luarii in evidenta): 01FEB-15
Impozit pe constructii(data luarii in evidenta): NU
Impozit la titeiul si la gazele naturale din productia interna (data luarii in evidenta): NU
Redevente miniere/Venituri din concesiuni si inchirieri (data luarii in evidenta): NU
Redevente petroliere (data luarii in evidenta): NU

de Sătmar la 6 mai 2015 - 11:53

Dacă în Sătmar am avea un primar atât de impertinent, de țăran, de obraznic, de nesimțit, de incompetent și de mojic ca și Kovacs, l-am ține numai în șuturi până ar ajunge în Asuaju de Sus din județul Maramureș.

https://vimeo.com/127015489

Lasati un comentariu