Imagini cu primele tabere pentru refugiaţi din România

• publicat la: 20 septembrie 2015
Imagini cu primele tabere pentru refugiaţi din România

DIGI24 oferă imagini cu primele tabere pentru refugiaţi din România. Vine puhoiul imigranților musulmani Primele tabere pentru refugiaţi din România au fost amplasate la graniţa cu Serbia. În satul Lunga, din judeţul Timiş, peste noapte au apărut mai multe corturi de campanie. Imaginile au fost filmate pentru prima dată de o echipă Digi24 Timişoara, la primele ore ale dimineţii. În jurul prânzului Ministerul de Interne a anunţat construcţia unei a doua tabere, la Moraviţa.

Localitatea Lunga, judeţul Timiş, un kilometru distanţă până la graniţa cu Serbia, ora 7 dimineaţa. Jandarmul din imagine aduce la cunoştinţă echipei Digi24 faptul că terenul de sport a fost transformat într-un punct strategic şi nu permite jurnaliștilor să meargă mai departe în ceea ce pare a fi o tabără improvizată peste noapte. Timp de patru ore, autorităţiile au refuzat să facă precizări în legătură cu imaginile surprinse de echipa Digi24.

Localnicii sunt speriați și furioși că nu au fost consultați. În zonă a fost agitaţie toată noaptea. Până la primele ore ale dimineţii jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au ridicat aproximativ 50 de corturi. Zgomotul motoarelor de la maşinile speciale ale Ministerului de Interne, care au adus materiale de construcţii în zonă şi lumina de la lămpile montate pentru o mai bună coordonare a lucrărilor i-au alertat pe localnici. Din grădini, se puteau vedea corturile instalate.

„Nu am o părere bună.

De ce?

Ne e frică că vin peste noi, cine ştie, ne distruge ce avem pe lângă casă, intră peste noi în casă. Ne e frică”, spun localnicii.

Abia în jurul orei 12.30 Ministerul de Interne a trimis prima comunicare oficială despre tabăra de refugiaţi instalată langă localitatea Lunga, din judeţul Timiş.

integral pe napocanews.ro

Lasati un comentariu