3 şcoli din Carei premiate de Kaufland

• publicat la: 17 mai 2016
3 şcoli din Carei premiate de Kaufland

În cadrul proiectului educaţional Olimpiadele Kaufland, desfăşurat la nivel naţional şi în care au fost implicate peste 100 de instituţiii de învăţământ, trei şcoli din Carei au câştigat competiţia fiind recompensate cu câte 20000 de euro.Este vorba de Şcoala Gimnazială nr. 1 Carei, Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’ şi Liceul Teoretic Carei, acestea fiind singurele şcoli câştigătoare din judeţul Satu Mare, fapt ce denotă că în oraşul nostru  calitatea actului educaţional este una ridicată, iar cadre didactice şi elevii sunt implicaţi şi dornici de a avea rezultate şi în afara activităţilor de la clasă.

Pentru a marca acest eveniment, câştigătorii au fost invitaţi la Centrul Cultural Carei, unde managerul magazinului Kaufland Carei, Cosmin Bozântan  le-a înmânat directorilor şi reprezentanţilor şcolilor cecul simbolic în valoare de 20.000 de euro.

La eveniment au fost prezenţi managerul magazinului Kaufland, Cosmin Bozântan,primarul Eugen Kovacs, directorii şi reprezentanţii şcolilor careiene câştigătoare, cadre didactice si invitati.

Înainte de a fi premiaţi, elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 Carei, Denisa Bolba din clasa a VIII-B şi  Radu Moldovan  din clasa a VII-a A au prezentat  piesa ,,Buclucaşa literă F’’.

Cosmin Bozântan  a  afirmat că  este mândru de faptul că cele 3 şcoli careiene au câştigat acest proiect organizat de Kaufland în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei  şi Cercetării.

,,Nu sunt careian, dar sunt mândru pentru că noi, ca şi magazin suntem împărţiţi pe regiuni, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş şi din 3 judeţe, Careiul are 3 şcoli câştigătoare şi s-a clasat între primii 104 şcoli şi respectiv, în Sighet mai este o şcoală. Asta înseamnă că am reuşit prin implicarea dvs., pentru că fără dvs. şi fără elevi nu s-ar fi reuşit să se ajungă la performanţa aceasta, să reuşim să câştigăm un premiu de 20000 de euro pentru  fiecare şcoală. Eu zic că este un lucru foarte frumos!’’

În final managerul Kaufland Carei şi –a exprimat  speranţa  ca şi anul  viitor să continue acest proiect în Carei prin implicarea profesorilor şi elevilor deopotrivă.

Reprezentanţii şcolilor careiene câştigătoare au afirmat că s-au implicat, s-au străduit  şi au muncit foarte mult pentru a îndeplini condiţiile şi a cumula punctele necesare câştigării proiectului, iar competiţia a fost una strânsă.

Şcoala Gimnazială nr. 1 Carei, prin vocea directoarei Lenuţa Sălăjan a mulţumit managerului Kaufland pentru acest proeict şi primarului pentru  contribuţia Primăriei şi Consiliului Local  la completarea sumei acordate şcolii pe care o conduc. Directoarea Sălăjan a specificat că suma de 20000 de euro plus cea acordată prin hotărâre de Consiliu Local va fi folosită pentru dotarea  fiecărei săli de curs cu videoproiector şi laptop.

Profesoara Alina Iacobuţ, reprezentanta Liceului Teoretic la acest eveniment a spus că Liceul Teoretic va folosi aceşti bani pentru dotări. ,,Vom moderniza în principal cabinetul de informatică, vom face şi un cabinet de limba română, pentru că ne lipseşte şi vom mai moderniza alte cabinete, de biologie, de limbi străine. Vom aloca bani şi pentru activităţile din cadrul Şcolii de Vară.’’
Concursul a debutat la începutul anului școlar de anul trecut, bazat, în special pe descoperirea unor valori și activități extrașcolare.

Potrivit cadrelor didactice, programul Olimpiadele Kaufland a fost un succes, copii au fost foarte entuziasmaţi de acest proiect, s-au implicat în activităţile extracurriculare din mai multe domenii care le-a stimulat creativitatea, talentul şi alte abilităţi, acestea constituind totodată o modalitate de ieşire din rutina activităţilor specifice şcolii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu