În Careiul paşnic avem singurul candidat de primar din judeţ cu datorii la buget şi reţinere pe salariu

• publicat la: 1 iunie 2016
În Careiul paşnic avem singurul candidat de primar din judeţ cu datorii la buget şi reţinere pe salariu

Municipiul Carei este al doilea municipiu din judeţ după cel reşedinţă, Satu Mare. Până în anul 1926  Careiul a fost centru de judeţ, clădirea Prefecturii fiind actuala clădire a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu. Sala sa Festivă, o bijuterie arhitectonică a fost lăsată în paragină de toate administraţiile de până acum.

Începând din anul 1992, Careiul a avut  mereu  administraţie UDMR. Oraşul este unul multietnic, cu 3 şcoli generale şi 4 licee. Dacă până în anul 2008 administraţia UDMR a ţinut seama şi de românii din oraş şi a colaborat cu un viceprimar  român, odată cu preluarea conducerii primăriei de către Eugen sau Jeno Kovacs, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură.  Acesta a  preferat o conducere strict  UDMR, formaţiune al cărei preşedinte este şi  de atunci în mun. Carei avem viceprimar tot de la UDMR, Keizer Ludovic la fel şi administrator public, Beko Tamas.

Coincidenţă sau nu, în perioada conducerii oraşului de către Eugen Kovacs preşedintele UDMR, în mun.Carei au fost interzise amplasarea busturilor lui Mihai Eminescu, poetul naţional, al lui Ionel Brătianu iar bustul Regelui Ferdinand a fost refuzat a fi amplasat în parcurile oraşului, fiind trântit în data de 10 mai 2015 în apropiere de un sens giratoriu fără avize legale. Primarul Kovacs, preşedionte al UDMR carei este şi preşedinte al   Consiliul Regional al Primarilor Şi Consilierilor Uniunii din Partium ceea ce poate  ar explica reticenţa acestuia faţă de blocarea amplasării busturilor româneşti dorite de românii din Carei, români care sunt plătitori de taxe şi impozite locale. Românilor din Carei li se cere votul pentru UDMR dar li se refuză  orice bust românesc în parcurile oraşului.

Pe harta tipărită  a mun.Carei nu apare nici o imagine cu Monumentul Ostaşului Român .

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/ipocrizie-monumentul-ostasului-roman-folosit-de-udmr-carei-in-campanie-dar-refuzat-a-fi-reabilitat-si-pus-in-valoare.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/09/primaria-carei-accepta-stergerea-monumentului-ostasului-roman-de-pe-harta-orasului.html

Singurul consilier UDMR cu prestanţă, Visnyai Csaba nu a rezistat mai mult de câteva luni în viesparul creat de UDMR în CL şi şi-a dat demisia, revenind la catedră. Omul nu era obişnuit probabil să ridice mâna la comandă.

Municipiul Carei  deţine  pentru Alegerile locale din 5 iunie 2016 un record trist de adevărat. Are singurul candidat de primar din judeţ cu reţinere pe salariu din 2008 pentru datoriile acumulate la buget. Din acest motiv nu are nici un bun în proprietate.  Tot  ca o consemnare a faptelor sale în calitate de primar, menţionăm adresa sa către proaspăt înfiinţata la acea dată Fundaţie de promovare a turismului local de a achiziţiona un autoturism pe care l-a acaparat pentru folosinţa sa personală. Un  Renault Fluence achiziţionat de la Bacău.

Colegiul director majoritar UDMR a decis că primarul este cel care trebuie să exploateze acest autoturism şi să nu fie inscripţionat.

Datoriile acumulate la buget şi reţinerea pe salariu nu permit candidatului Kovacs susţinut de primarul Kovacs să deţină o maşină personală.

Afirmaţiile de mai sus pot fi oricând dovedite şi reprezintă o informare despre realităţile din primăria Carei, deci nu pot fi considerate atacuri ci doar dezvăluiri, potrivit semnificaţiilor acestor cuvinte din DEX.

Ceilalţi trei candidaţi nu au astfel de probleme cu fiscul.

Buletin de Carei

comentarii

de pesedist la 1 iunie 2016 - 12:08

la sedinta de la carei se vorbea despre pensionarea protop si inlocuitorul sau sa fie apropiat de presedintele udmr kovacs…cine bicicleste pina la ponivas cu jeno? ghici cine face in biserica de pe doina campanaie pentru jeno? episcopul iustin va stie ce faceti? propunerea episcopului pentru sfantul protector al orasului a fost refuzata de kovacs si popii din carei il sustine pe udemerist si nu pe episcop? bn va sta la toti!

de careian la 1 iunie 2016 - 19:07

domnu doctor silviu nu mai insistati cu promisiunile si nu mai tot bateti la usa noastra de pe strada petofii ca stim cine sinteti si cat valoreaza toate promisiunile din campanie!
schimbati partidul ca ciorapii si vreti sa avem incredere?

Lasati un comentariu