Transilvania, pământ românesc.Relansarea campaniei neorevizioniste ungare pentru revizuirea Tratatului de la Trianon

• publicat la: 13 septembrie 2016
Transilvania, pământ românesc.Relansarea campaniei neorevizioniste ungare pentru revizuirea Tratatului de la Trianon

Deși Transilvania nu a fost încorporată Ungariei decât 51 de ani (1867-1918), această regiune românească este mereu revendicată de către radicalii maghiari. Până și în ,,orașul liniștit Carei,,  se acționează   constant de administrația locală pentru deculturalizarea românilor și slăbirea învățământului în limba română, fapte semnalate de către Buletin de Carei în repetate rânduri.   ,,Groupe Realites Roumaines” din Paris semnalează relansarea campaniei neorevizioniste ungare pentru revizuirea Tratatului de la Trianon şi constată totala indiferenţă a agenţilor diplomatici ai României, precum şi a autorităţilor de la Bucureşti, transmite Cotidianul.

„Groupe Realites Roumaines” lansează o scrisoare-apel de informare asupra temeiurilor de nezdruncinat ale Tratatului de la Trianon versus conjunctura euro-mondială actuală care prezintă un serios potenţial de ameninţare la adresa principiilor acestui act de drept internaţional prin care s-a recunoscut Marea Unire din 1918, urmare a voinţei naţiunii din toate teritoriile româneşti şi a jertfelor de sânge pe toate câmpurile de bătaie ale Primului Război Mondial.

Cum se văd realităţile de azi de către „Groupe Realites Roumaines”? Realităţile de astăzi sunt în mod radical diferite:

1. Vechile principii ale dreptului internaţional sunt abandonate. Nimic nu e stabil.

2. Maghiarizarea Transilvaniei se face sub ochii noştri, fără stavilă, fără opoziţie, fără nici o rezistenţă culturală, spirituală, educativă, morală românească.

3. Imaginea României în străinătate e degradată până la oprobriu, în timp ce cea a Ungariei e foarte apreciată, datorită efortului de propagandă făcut de această ţară în mod neîntrerupt.

4. După 45 de ani de jug ideologic de tip sovietic şi 26 de ani de uşuratice iluzii euro-mondialiste, România e înconjurată de pericole funeste, despre care grupul se va referi.

Reproducem Scrisoarea Apel a „Groupe Realites Roumaines”, care ne-a fost remisă prin bunăvoinţa distinsei dr. Cornelie Dragodan.

„Groupe Realites Roumaines”

SCRISOARE APEL

Un război din ce în ce mai aprig, în care România se crede de neatins.

Fundamentele Tratatului de la Trianon sunt de nezdruncinat, dar conjunctura internaţională din 2016 este cu totul alta decât cea din 1920. De aceea este indispensabil ca fiecare Român să cunoască, să transmită urmaşilor săi şi să difuzeze cât mai larg temeiurile tratatului de la Trianon şi, în acelaşi timp, contextul politic în care România se află în 2016.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu