Ședință de Consiliu Local. O nouă rectificare de buget. Se confirmă lipsa cadrului legal pentru exploatarea unei resurse naturale

• publicat la: 22 noiembrie 2016
Ședință de Consiliu Local. O nouă rectificare de buget. Se confirmă lipsa cadrului legal pentru exploatarea unei resurse naturale

Vineri 25 noiembrie 2016 de la ora 11,00, aleșii locali sunt invitați  să ia  parte la o ședință ordinară a Consiliului Local Carei. Ordinea de zi cuprinde 9 proiecte de hotărâri și un punct Diverse. Vă reamintim că ședințele sunt publice adică poate participa oricine dorește să urmărească evoluția consilierilor locali la aceste întruniri. Pe lângă o nouă propunere de rectificare bugetară se va aduce în discuție și stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul viitor.

Un punct deosebit de ..atractiv va fi cel privind aprobarea Organigramei , al statutului de funcții al aparatului de specialitate al primarului precum și a serviciilor și instituțiilor subordonate.

Continuă drumul spre intrarea în legalitate a exploatării  resursei naționale numită apa termală, exploatată la Carei  până acum cu titlul gratuit, fiind folosită în scopul comercial  aducător de profit. Cine va recupera  prejudiciul din ultimii 12 ani? Buletin de Carei a semnalat acest aspect oferind date concrete dar nici o autoritate nu s-a  sesizat pentru a constata.

Proiectul de hotărâre  privind elaborarea documentației  necesare unei licențe de exploatare  este dovada faptului că Buletin de Carei a avut dreptate când a afirmat că nu există  cadrul  legal pentru exploatarea în scop comercial a resursei naturale Apă Termală din perimetrul Carei. Apa termală este folosită de către firma căreia i-a fost concesionat ștrandul pentru suma de 1.000 euro pe an.

Pe  Ordinea de zi figurează și un schimb de terenuri între  Consiliul Local Carei și o persoană fizică în  condițiile în care Primăria refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă pe motiv  că nu dispune de terenuri.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2016 - 11:07

Vești bune din orașul meu natal. „Publicația engleză The Sun a realizat un nou articol denigrator la adresa României, folosind imaginea unui cuplu din Carei care afirmă că sunt nevoiți să-și exploateze copiii pentru a obține câștiguri suplimentare din asamblarea ouălor Kinder. Oare ce stă în spatele acestui reportaj? se întreabă Careianul, jurnalistul local, un obedient al primașului UDMR-ist. Păi ce să fie, ce să fie, decât omul mort cu sula vie!

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2016 - 11:35

Trebuia musai să postez acest articol și separat. Acest articol nu este „o nouă jignire la adresa României”, așa cum încerca să mă convingă un foarte „destoinic” jurnalist careian, ci este o „realitate” a României. Nu este nimic denigrator la adresa României in acest articol. În plus, mi-ar face mare plăcere să aflu, ceva mai în detaliu, care pisicii măsi sunt firmele (românești) pentru care lucrează, fiind plătiți cu mărunțis, acești copiii. Fiindcă ei nu lucrează direct pentru Ferrero ci pentru niște intermediari (exploatatori de copiii) romãni. Intâmplător, am auzit de o astfel de firmă prin Valea lui Mihai, firmă aflată în clădirea unde era pe vremuri cinematograful „Transilvania” din oraș . Dar cred că mai sunt si altele de acest fel în țara asta!

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2016 - 14:03

In poză aveți raspunsul mamei la insistențele unui alt jurnalist local de a scormoni în rana deschisă sau de a răscoli rahatul. Depinde cum vreți, sau cum vă convine Dvs. să luați lucrurile.

Eu acum mai multe nu vreau să comentez. O să mai comentez doar atunci când amenințarea Careianului informat care nu poate fi manevrat se va împlini: „Vom reveni cu amănunte” și dacă va mai insista în insinuările lui murdare făcute la adresa familiei Jurj, așa cum a făcut-o în primul articol. Atunci Careianul va avea de-a face cu mine. Promit. Iar eu mă țin întotdeauna de cuvânt.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1241473879248182&l=1fab45d138

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2016 - 18:32

Vorba Careianului: „a pus botul” si PresaSM. Mânâncă tot rahatul posibil la adresa familiei Jurj și marele jurnalist careian asministrator/editor Bâtea Ciprian. Nici nu mă mir, fiindcă apropritarul blogului PresaSM poate fi socotit și el printre pupincuriștii primașului, ca fiind de fapt cea de a patra roată la căruța numită „presa privată pro UDMR-istă”, plătită din bani publici, a primașului de la A Nagykárolyi Önkormányzat. Pun pariu că joi va ieși foarte revoltat pe piață și cea de a treia roată de la căruță, celebrul săptămânal tipărit în limba maghiară și numit N&V. Interesant este că niciunul dintre ăstia, dintre cei patru cavaleri ai Apocalipsei, nu dă semne că ar vrea sa umble pe la rădăcina lucrurilor.

Adică: Cum de este posibil, cãt este de legal ca un rahat de firmă din Carei, de pe str. Căplenilor, sau pe unde mama măsi și-o fi având sediul, să exploateze munca unor careieni nevoiași, persoane mature sau copiii, plătind 15-20 lei pentru o muncă de trei zile?

Asta este intrebarea esentială fraților-piraților, nu de unde anume are familia Jurj televizor, mașină și bani de avion. Din muncă cinstită și grea, frecangiilor de mentă ce sunteți! Ca să nu vă zic altfel – fiindcă ar fi jignitor la adresa Dvs. – nesimțiților.

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2016 - 19:15

Doresc mari succesuri în muncă DIICOT-ului. În sfârșit, DIICOT-ul apare si pe la Carei.
Nu acolo unde ar fi fost cazul, adică la U.A.T. Primăria Municipiului Carei ci la „fabrica” Kinder.

http://m.gandul.info/international/un-nou-caz-sky-news-diicot-deschide-ancheta-mama-copiilor-care-ar-fi-asamblat-oua-kinder-a-fost-o-inscenare-15991285

de Timoc Titel la 23 noiembrie 2016 - 10:36

Prejudiciul il vom plati noi, cetatenii orasului, asa cum platim si prejudiciile penalilor din parlament. Este trist faptul ca nici o autoritate nu s-a autosesizat asupra acestui aspect care era stiut (si semnalat de dvs)de multa lume.

de szabi la 23 noiembrie 2016 - 11:11

pentru acest ilegal folos de apa termala de ce nu a sesizat directia economica de la politie asa cum a facut la pavajul de la monument?
este prea multi bani in joc?

de Horia Mărieș la 23 noiembrie 2016 - 14:35

Câte ceva (ceva mai aproape de esența problemei) despre Ferrero, despre Romexa SA cu șeful Daniel Mureșan și proprietarul actual Alexandru Mudura Jr., despre Prolegis și directorul acesteia Marcel Bont.

Sugerez, cu tot respectul cuvenit și cu toată stima de care sunt capabil Careianului informat care nu poate fi manevrat, precum și celorlați trei Cavaleri ai Apocalipsei aparținând trustului de presă privat al primașului, trust plătit din bani publici, adică din banii contribuabililor careieni, adică din banii tăi și din banii mei, să urmărească prin investigațiile lor jurnaliste (extrem de profesioniste) această pistă și să lase in pace familia Jurj, să nu o mai denigreze fiindcă aceasta n-a făcut nimic rău, n-a denigrat România și de fapt n-a făcut altceva decât să-și cãștige in mod cinstit pâinea cea de toate zilele.

Pe ansamblu, pentru mine este acum deosebit de clar că oricine ar susține că copiii familiei Jurj lucrează ca niște sclavi pentru Kinder/Prolegis/Romaxa/Ferrero, inclusiv cei de la The Sun, sunt niște cretini incurabili. Despre alți copiii „sclavi” care ar lucra pentru filiera ouălor de ciocolată Kinder insă nu pot spune nimic, fiindcă nu cunosc situația de fapt.
Sper insă sincer să o descâlcească DIICOT și asta cât mai repede posibil. Dixit.

http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ferrero-va-investiga-activitatea-furnizorilor-romexa-si-prolegis-in-cazul-copiilor-romani-din-carei–pusi-sa-asambleze-jucarii-pentru-ouale-kinder-433732

==================

Lasati un comentariu