Reacţii la rezultatele din 11 decembrie. Se cere demisia conducerii PNL Satu Mare. La Carei procent sub 10%

• publicat la: 14 decembrie 2016
Reacţii la rezultatele din 11 decembrie. Se cere demisia conducerii PNL Satu Mare. La Carei procent sub 10%

Rezultatul obținut de PNL Satu Mare, de 15% la acest scrutin electoral, este dezastruos. Acest rezultat jalnic este unul dintre cele mai slabe din țară. Acest rezultat alarmant este cel mai slab din istoria celor două partide fuzionate. Demisia conducerii PNL Satu Mare ar fi primul său gest decent politic, alături de cei direct responsabili de acest rezultat electoral, afirma Andreea Paul fost  deputat de  Ţara Oaşului.

Am avertizat din timp că șmecheriile și jocurile murdare de culise politice, că prieteniile mascate sau afișate admirativ în spațiul public cu PSD, nu vor duce la creșterea încrederii electoratului sătmărean de dreapta afirmă  fostul deputat Andreea Paul.

Adevărul trebuie acum rostit clar și cu responsabilitate, din respect pentru alegătorii de dreapta, nu sub imperiul mâniei sau al răzbunărilor.

Cred într-o schimbare în ritm alert și în solidaritatea liberalilor. 

Nu am crezut niciodată în soluția agreată de actuala conducere locală, și anume, a solidarității cu incompetența în PNL, cu lipsa de performanță electorală, cu traseismul politic sau regional. Am avut dreptate!

Actuala conducere numită interimar, de la centru, a stat cu spatele la electoratul sătmărean de dreapta, iar acesta i-a întors spatele la rândul său. Pierderea Țării Oașului, recuperată cu atât de multă muncă și dedicare de către dreapta politică acum patru ani, este o rușine pentru președintele interimar al PNL născut în această fantastică regiune, dar pe care a uitat să o iubească și să o respecte. A predat pe tavă Țara Oașului și județul întreg PSD-ului.

Actuala conducere numită interimar a numit din pix un birou județean nestatutar, tot interimar, fără consultarea bazei partidului, și fără legătură cu performanțele reale electorale, ceea ce a dus la demobilizarea celor mai importante motoare electorale locale și a militanților liberali sătmăreni.

Actuala conducere numită interimar, nelegitimată de alegeri interne, a dat dovadă de aroganță și de lipsă de respect față de primarii și membrii liberali, lovind nejustificat în cei mai performanți reprezentanți ai săi, cu performanțe profesionale și electorale dovedite. Această realitate s-a întors ca un bumerang împotriva PNL.

Adevărata solidaritate a liberalilor în care cred eu este cu munca, cu cei merituoși, cu baza partidului, cu alegerile interne democratice, de jos în sus, cu dragul de cetățeni și respectul față de electoratul de dreapta. E o treabă la care cineva trebuie să se înhame. Din păcate, la muncă nu e prea mare înghesuială. Cred însă că PNL Satu Mare va găsi resursa umană valoroasă care să contribuie la reconstrucția integrală a acestei organizații locale. Așadar, mobilizarea și să nu uităm că dintotdeauna liberalismul a fost ideologia partidelor cu personalitate și cu personalități. Când i-am avut, am performat! Când nu, am eșuat!

Nici Președintele Organizației Pensionarilor și Vârstei a Treia a PNL Satu Mare, Petrică Silaghi nu este mai puţin critic în urma rezultatelor obţinute de liberali la data de 11 decembrie.

Rezultatele finale obținute de PNL Satu Mare la alegerile parlamentare de duminică sunt departe de obiectivele asumate de președintele interimar al organizaţiei judeţene, Ioan Rus, şi de candidații impuşi în capul listelor la Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv Adrian Albu și Romeo Nicoară. De fapt, scorul de 15% este de-a dreptul dezastruos pentru noi.

Tocmai din acest motiv, Organizaţia Pensionarilor și Vârstei a Treia a PNL Satu Mare solicită demisia de îndată a acestora. Compromisurile politice asumate de conducerea PNL Satu Mare au afectat scorul partidului atât la nivel național, cât și la nivel local, unde am obținut rezultate cu mult sub obiectivul stabilit.

Proasta gestionare și lipsa de management a campaniei electorale sunt principalele cauze care au condus la aceste rezultate, pe care le considerăm dezastruoase. Nu trebuie omis faptul că actualii lideri ai PNL Satu Mare au îndepărtat oamenii competenţi din conducerea organizaţiei și chiar din partid, iar urmările nu s-au lăsat aşteptate.

Din acest motiv, considerăm că actuala conducere este nelegitimă. Noi, vârstnicii liberali, nu putem fi de acord ca o gașcă de câțiva oameni, uniţi de interese personale şi meschine, să conducă PNL Satu Mare.  Pentru aceste motive solicităm demisia de onoare a conducerii PNL Satu Mare, afirmă Petrică Silaghi.

La Carei, în urma campaniei noii conduceri, PNL a obţinut rezultate  mult sub  nivelul  judeţului, adică un procent mai mic de  10%, de 9,25  respectiv 9,35.

Buletin de Carei

 

foto: pagina PNL Carei

comentarii

de georgi la 14 decembrie 2016 - 20:24

faina poza! cu liberalii pe strada si cu socialistii la chef

de nisma la 14 decembrie 2016 - 21:55

Fara fam Ciuta acesta este cel mai important!

de andrei la 14 decembrie 2016 - 22:42

cu domnul ciuta nu i-a mers la primar cu minciunile. se vede ce rezultat au scos liberalii cu sefu de la apaserv ce sta in birou la lajos sa ceara sfaturi.
cateii de la satumare au vandut partidul pentru doua posturi dar tot nu au reusit sa indoaie fam ciuta!
pana aveti cosmar cu fam ciuta inseamna ca isi fac bine treaba.

de Nino la 15 decembrie 2016 - 10:29

Desteptarea pnl interimar carei! Se vede ca Papi si Bontea habar nu au de cum se face campanie electorala. La noi pe strada niciun pliant nu a ajuns dar oricum astia doi vor ramane stersi pe viata. Sau poate nici nu vor altfel? Ciuta asa rau cum a fost in capatanele voastre dar tot mai bun a fost forever decat voi. Pacat ca Bodo e in gashca voastra , aia e fata buna o sa vedeti.

de pescarul la 15 decembrie 2016 - 10:35

una le este cununa la toti politicienii! si la rosii comunisti le este sef unu cu plecari dubioase de la bancile comerciale unde a lucrat si care depinde de politic pentru locul de munca iar alde liberalii caqreieni au sef pe unul angajat la viceprimarul udemerist. singurul independent financiar e consilierul ciuta cu care primarul nu are curaj sa mearga in nici o emisiune.restul sunt blablauri…

Lasati un comentariu