La Mulţi Ani ! – 45 de ani Şcoala ,,OCTAVIAN GOGA,,

• publicat la: 2 februarie 2017
La Mulţi Ani ! – 45 de ani Şcoala ,,OCTAVIAN GOGA,,

“Am fost şi-om fi”

Toata suflarea scolii: parinti, elevi, cadre didactice au sarbatorit cu mare bucurie 45 de ani de existenta a scolii.

Intr- o atmosfera de sarbatoare toti si-au amintit  trecutul  inceputuririle scolii au vorbit despre prezent dar si-au proiectat si viitorul cu mult optimism.

Scoala “Octavian Goga” a fost construita in municipiul Satu Mare in urma inundatiilor cand statul Roman a prevazut un complex de locuinte printre care si zona Unio.Proiectul zonei si al scolii a fost realizat de mai mult arhitecti condusi de arhitectul Rupprecht Karoly in 1970.

In 2 februarie 1972 a avut loc deschiderea oficiala a scolii care primeste numele de Scoala Gimnaziala nr. 8si avea 13 clase cu predare in limba română de la clasa I pana la clasa a X-a si 9 clase cu limba de predare maghiara.

Primul director care a dus o adevarata lupta pentru organizarea scolii a fost domnul profesor Silaghi Gavril, profesor de limba si literatura română, o autoritate in specialitatea sa, riguros, ordonat, bun organizator o persoana “mică la stat dar mare la sfat”  reuseste să dea viata  scolii deschizându –i  portile in miez de iarna pentru a lumina inimile elevilor sai.Timp de 8 ani domnul director reuseste sa sa conduca elevii si profesorii spre o scoala de succes, dotata cu aparatura moderna.

Ca un adevarat mentor isi formeaza un urmas in persoana doamnei profesoare de matematica Cornelia Mateianu, o doamna inalta cu parul negru ca abanosul, frumoasa si vesnic zambitoaredar si exigenta si impunatoare.

Sub conducerea ei pe parcursul celor 10 ani scoala capata o dezvoltarea extraodinara ajungand sa aiba un efectiv de 1700 de elevi distribuiti in 3 schimburi.Si acum directorii multor institutii din Satu Mare atunci cand se vorbeste despre scoala Nr 8 o asociaza cu personalitatea si chipul doamnei director Cornelia Mateianu.

In anul 1991-1992 in urma trasferului doamnei Mateianu director al scolii  devine doamna profesoara de biologie Silaghi Ioana . In amandatul domaniei sale denumirea scolii este schimbata. Aceasta primeste numele marelui poet Octavian Goga.

In anul 1998 urmeaza la conducerea scolii Doamna  profesoara Liliana Hanc care timp de 14 ani coordoneaza intreaga activitate a scolii. In aceasta perioada se demareaza toare formalitatile in vederea dobandirii unei noi Sali de sport, se obtine statutul de Eco-scoala, se deruleaza diverse si multiple proiecte educative.

Anul 2012-2013 o aduce ca  noutate pe doamnei Cheregi Florina ,profesor pentru invatamant primar la carma scolii. Sub obladuirea domniei sale se da in folosinta sala de sport a scolii.

Din anul 2014 pana-n prezent scoala este coordonata de doamna profesoara de Limba si literatura romana Chindris Corina incalitate de director, respective director adj  in persoana doamnei Ratiu Ioana.In baza de date existenta figureaza  un numar de 630 de elevi si un numar de 26 de clase dispuse in doua schimburi.In acest timp s-au realizat proiecte si parteneriate nationale si internationale , schimburi de bune practici cu Ukraina dar si cu Marea Britanie .

Pe plan administrativ-gospodaresc scoala se imbunatateste an de an cu diverse materiale didactice moderne si se mandreste cu realizarea unui proiect amplu de reabilitare totala , aprobat in consiliul local care urmeaza sa fie pus in executie prin bunavointa autoritatilor publice locale. Nu putem sa spunem decat ca ne dorim sanatate , sa ne ducem la indeplinire visele si proiectele in derulare . “Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l castigam”ne spune in discursul sau doamna director Chindris Corina.

LA MULTI ANI, SCOALA DRAGA!

Lasati un comentariu