Start la Memorialul Mircea Dohan Carei 2017. Cristian Gaţu şi Ştefan Birtalan onorează din nou cu prezenţa

• publicat la: 31 martie 2017
Start la Memorialul Mircea Dohan Carei 2017. Cristian Gaţu şi Ştefan Birtalan onorează din nou cu prezenţa

Vineri 31 martie de la ora 10,00 a avut loc deschiderea oficială a Memorialului Mircea Dohan la handbal ediţia a VI-a în prezenţa  marilor  campioni mondiali Cristian Gaţu şi Ştefan Birtalan. Ambasadorul evenimentului a fost Valeria Motogna.  Familia fostului handbalist careian Mircea Dohan a fost şi de această dată la înălţime în ce priveşte organizarea.  La turneul internaţional de handbal de la Carei iau parte 28 de echipe din ţară şi din Ungaria.

Echipele au sosit de dimineaţă şi s-au aliniat în curtea din jurul sălii de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu iar la ora stabilită au intrat în sală defilând prin faţa oficialităţilor. Din partea Primăriei Carei a fost prezent la deschidere primarul Kovacs Eugen iar din partea Consiliului Local  a fost prezent doar consilierul Ilie Ciută.  Au mai luat parte  la deschidere  Bogdan Georgescu de  la Direcţia de Cultură şi sport, directorii Adrian Micovschi şi Zsido Sandor,foşti handbalişti careieni şi câteva clase de elevi ca spectatori.

Comentatorul sportiv al turneului a fost şi în acest an orădeanul  Victor Mihalcea, un sportiv  ce face parte dintr-o familie cu tradiţie în practicarea sportului.

Au rostit alocuţiuni  primarul Kovacs care a mulţumit  organizatorilor pentru acest turneu, Valeria Motogna,  care a  afirmat că sportul este cel mai bun ambasador al ţărilor.

An de an a participat la această manifestare benefică sportului careian dar nu numai celebrul handbalist Cristian Gaţu.

Se cuvin a aduce respectuoase mulţumiri atât domniei sale cât şi lui Ştefan Birtalan pentru efortul depus  în deplasarea la asemenea distanţă cât şi pentru implicarea deosebită în sprijinirea acestui eveniment reprezentativ nu numai pentru Carei ci pentru întreg judeţul. Datorită domniilor lor  care sprijină familia Dohan , Careiul  se află pe harta handbalului naţional.

,,..sunt bucuros să particip  şi în acest an la acest Memeorial dedicat  lui Mircea Dohan …acesta a fost unul din prietenii mei din handbal pe care l-am stimat …acest memeorial este un memorial al plăcerii pentru mine. Am observat că de la an la an s-au înmulţit  participanţii dar scad spectatorii. Sunt deosebit de onorat să vă pot anunţa că am pus bazele unei  asociaţii numite CS TEAM GAŢU împreună cu Birtalan, Voinea..prin care vom antrena  copii şi tineri în tainele handbalului. Cu acest prilej vă aduc la cunoştinţă că echipele câştigătoare ale acestui turneu vor putea participa anul viitor cu titlu gratuit la Memorial.…,, a  afirmat Cristian Gaţu.

Vizibil emoţionat, Ştefan Birtalan  a îndemnat asistenţa dar mai ales tinerii să iubească sportul numit handbal…,,pentru că e cel mai frumos din lume..,,

Comentatorul Victor Mihalcea a  făcut o  inedită  comparaţie între fotbal şi handbal prin cele mai reprezentative nume ale sale. Astfel, Gaţu a fost asemuit cu Mesii iar Birtalan cu Ronaldo în aplauzele tinerilor handbalişti ce au format cele 28 de echipe.

Din partea Federaţiei, Cristian Gaţu a acordat Plachete şi Diplome de Excelenţă pentru cei mai implicaţi în promovarea handbalului din acest colţ de ţară. Primii  beneficiari ai înaltelor distincţii au fost membrii familiei Dohan, Mircea jr. , Monica şi Graţian Boros. Au mai fost premiaţi antrenorul Karol Karacsonyi şi redacţia Buletin de Carei.

După deschiderea oficială au început meciurile din grupe în săli de sport din mai multe locaţii, Carei, Căpleni, Petreşti, Tăşnad şi Pişcolt.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu