Careiul a piedut matematic în faţa capitalei Ţării Oaşului

• publicat la: 5 noiembrie 2017
Careiul a piedut matematic în faţa capitalei  Ţării Oaşului

Pentru prima dată în istorie, județul nostru are onoarea să organizeze  faza natională a Olimpiadei de Matematică se menţionează pe pagina Inspectoratului Şcolar Satu Mare. Profesorul Ovidiu Pop de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu este preşedintele filialei Satu Mare a Societăţii  Naţionale de Matematică  iar la Carei profesorul Traian Tamîian este singurul care face parte din această societate. Rezultatele obţinute de profesorul Tămîian  cu elevii pregătiţi pentru olimpiade vorbesc de la sine şi totuşi nimeni  nu s-a zbătut ca  mun.Carei să găzduiască aşa cum se discuta în iulie  etapa națională a Olimpiadei  româneşti de Matematică pentru clasele V-VI.

Prestigioasa competiție, Olimpiada Internațională de Matematică, a fost lansată de România în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Științe Matematice.

Demersul de a aduce competiția, pentru a patra oară, în țara noastră, aparține Societății de Științe Matematice, din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918. Astfel, Olimpiada Internațională de Matematică 2018, se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie.

Premergător etapei internaționale, etapa națională a olimpiadei, se va desfășura la SATU MARE.

Având în vedere capacitatea de organizare a concursurilor școlare demonstrată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și rezultatele obținute de elevii din județul nostru, pe parcursul anilor, în cadrul concursurilor de matematică, Direcția Generală Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial și Direcția Generală Învățământ Secundar Superior și Educație Permanentă din cadrul Ministerului Educației Naționale și-au dat acordul ca, în anul școlar 2017-2018, etapa națională a olimpiadei de matematică pentru clasele V-VI, să se desfășoare în perioada 3-7 aprilie 2018 în zona Negrești Oaș și pentru clasele VII-XII, în municipiul Satu Mare.
Pentru prima dată în istorie, județul nostru are onoarea să organizeze această competiție de renume se menţionează pe pagina Inspectoratului Şcolar Satu Mare.

În luna iulie a acestui an Inspectoratul Şcolar Satu Mare confirma telefonic pentru Buletin de Carei că etapa națională a olimpiadei de matematică pentru clasele V-VI se va desfăşura la Carei iar una  din unităţile  mari de cazare din oraş confirmă că a  existat interes şi  strângere de informaţii despre cazare în acest sens. Nu a fost să fie. Etapa pentru clasele de gimnnaziu va avea loc la Negreşti Oaş, în oraşul unde conducerea se luptă să atragă tot felul de manifestări de prestigiu şi  încurajează şi iniţiativele localnicilor.

Se pare că la Carei  nimeni nu s-a zbătut suficient pentru ca o astfel de manifestare să aibă în  al doilea municipiu din judeţul Satu Mare.  Mai ales că evenimentul se va desfăşura , după cum apare menţionat pe pagina Inspectoratului, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Şi astfel agenţii economici din Carei au mai pierdut o  oportunitate de a-şi pune în valoare serviciile  iar municipiul o oportunitatea a  organiza un eveniment de talie naţională cu tot ce presupune aceasta.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/exclusiv-olimpiada-nationala-de-matematica-din-2018-va-avea-loc-la-carei.html

Lasati un comentariu