Agenţia de Mediu Satu Mare confirmă că la Primăria Carei nu există Registrul Spaţiilor Verzi. Tăierile continuă

• publicat la: 11 ianuarie 2018
Agenţia de Mediu Satu Mare confirmă că la Primăria Carei nu există Registrul Spaţiilor Verzi. Tăierile continuă

Mai mulţi careieni au luat legătura cu redacţia Buletin de Carei pentru a  ne semnala noi tăieri în parcul numit Dendrologic sau Grădina castelului în funcţie de interesul conducerii oraşului.

Acelaşi pensionar din Căpleni  se achita de sarcinile pentru care este plătit de administraţia locală adică de tăieri de arbori.

Numeroase tăieri au avut loc în cursul anului 2017 şi început de an 2018 în municipiul Carei dar niciuna dintre acestea nu a fost trecută în REGISTRUL SPAŢIILOR VERZI. Persoanele de la protecţia mediului din cadrul Primăriei Carei îşi împart declaraţiile între ,,nu am văzut acest registru,, şi ,,încă nu a fost completat dar există,,.

Potrivit directorului APM Satu Mare, doamna Elisabeta Bekessy, la Primăria Carei NU există încă Registrul pentru Spaţii Verzi aşa cum cere legea încă din anul 2009! Demersurile pentru  realizarea acestui Registru al spaţiilor verzi la Carei au fost demarate abia după semnalările Buletin de Carei.

Administraţia publică locală a fost obligată să ţină evidenţa spaţiilor verzi de pe teritoriul unităţii administrative prin realizarea registrului spaţiilor verzi datorită apariţiei Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, cu modificările şi completările ulterioare din anul 2009.

La ora actuală se taie arbori din parcul sau grădina castelului în baza unei solicitări de la APM, întocmită de  specialiştii din Primăria Carei.

Nici până la ora actuală nu a fost făcută cunoscută destinaţia masei lemnoase rezultate în urma tăierilor care au loc din anul 2011 încoace.

..tăierile din anul 2018, ianuarie 9,10,11

Mâine urmează falnicul pin ajuns la maturitate…..

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/legea-e-lege-domnule-primar-si-trebuie-aplicata-apare-registrul-spatiilor-verzi.html

Lasati un comentariu