Un consilier al unui primar de municipiu din România nu înţelege cum e cu limba oficială

• publicat la: 26 februarie 2018
Un consilier al unui primar de municipiu din România nu înţelege cum e cu limba oficială

Consilierul personal al primarului UAT Carei ,  care se îngrijeşte de apariţia săptămânalului local Nagykaroly es Videke, întreabă cititorii pentru ce şi cui foloseşte schimbarea plăcilor comemorative  de pe cele două şcoli unde au fost amplasate iniţial doar în limba maghiară iar apoi fără respectarea caracterului oficial al limbii române în Carei. Se pare că procesul intentat de Dan Tanasă Primăriei Carei pentru a readuce normalitatea în Carei nu a picat prea bine celor din administraţia careiană. Întrebăm şi noi conducerea Primăriei Carei din care nu face parte niciun român….Ce aveţi cu limba română şi cu românii?

Primarul mun. Carei, Kovacs Eugen sau Jeno ( încă nu e hotărât pe care să îl păstreze şi le foloseşte pe amândouă) a optat pentru doi redactori activi din presa scrisă ca şi consilieri personali la cabinetul său. Unul scrie în limba română iar celălalt în limba maghiară.  Ambii au atribuţii asemănătoare având în vedere specializarea lor. Ambii se ocupă cu denigrarea şi hărţuirea Buletin de Carei nu şi cu prezentarea  discriminării practicate de administraţia locală din care fac parte.

În ultimul număr al săptămânalului Nagykaroly es Videke, apare un articol în care se face referire la aşezarea plăcilor comemorative  de pe clădirile a două unităţi de învăţământ , plăci care au fost postate iniţial doar în limba maghiară iar urmare a sesizărilor lui Dan Tanasă au apărut şi cele în limba română.

Puse în ordinea inversă de către administraţia locală Kovacs-Keizer, plăcile au făcut obiectul unui nou proces pentru a fi amplasate corect din punct de vedere al ţării în care ne aflăm.

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-primarul-udmr-din-carei-obligat-de-instanta-sa-respecte-limba-oficiala-de-stat/

Se pare că acest aspect nu a fost  înţeles de redactorul săptămânalului unde în căsuţa de redacţie apare sigla UDMR şi a Communitas Alapitvany aşa că întreabă tendenţios cititorii de limbă maghiară….,,Pentru ce toate acestea şi cui foloseşte?,,.

Răspunsul e unul simplu!  Pentru că aceasta este normalitatea în orice ţară. Limba oficială este una singură şi trebuie respectată. De ce vreţi să călcaţi în picioare demnitatea românilor din Carei?

Buletin de Carei

comentarii

de Marius la 2 martie 2018 - 14:35

Oameni buni cinei baga in seama pe idioți asta.
Dar ma mira faptul că Prefectul nu sa autosesizat inca sa-l destituie pe vânzătorul asta de neam si tara ca nici numele nu il vreau sa trec ca mi greață Primarul din Carei

Lasati un comentariu