Direcţia de Sănătate Publică Covasna face propagandă pentru impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Ardeal

• publicat la: 5 ianuarie 2012
Direcţia de Sănătate Publică Covasna face propagandă pentru impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Ardeal

Pagina oficială de internet a Direcției de Sănătate Publică Covasna, condusă de UDMR-istul Ágoston László, găzduiște un link către un portal care militează pentru oficializarea limbii maghiare ca și limbă oficială în Ardeal. Portalul este înregistrat în România dar este este găzduit în Ungaria.

Portalul nyelvijogok.ro îi îndeamnă pe etnicii maghiari din Ardeal să forțeze impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în Ardeal prin refuzul de a se adresa în limba română instituțiilor statului român și prin folosirea exclusiv a corespondenței în limba maghiară atunci când au de-a face cu instituții publice din România.

La fel ca și în cazul discursurilor publice ale liderilor comunității maghiare din România, portalul cu pricina promovează o interpretare perversă a legislației în vigoare din România. De la dreptul de a te adresa unei instituții publice în limba maternă, propaganda naționalist-șovină maghiară a ajns la impunerea forțată a limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în județele din Ardeal cu populație majoritară maghiară.

Pagina oficială de internet a Direcției de Sănătate Publică Covasna găzduiește de asemenea mai multe documente redactate exclusiv în limba maghiară. Mai mult, deși este vorba de pagina de internet a unei instituții din România, pagina Direcției de Sănătate Publică Covasna se deschide automat pe versiunea în limba maghiară la accesare, utilizatorii fiind obligați mai apoi să schimbe limba paginii în limba română. Și pe Google pagina oficială de internet a DSP Covasna apare ca fiind în limba maghiară.

Dan Tănasă

comentarii

de SZABO PISTA la 5 ianuarie 2012 - 10:35

HAAT,ez nem lehet dragak !!!!!!!!!!!ROMANIA – hivjak eszt asz orszagot !!!!

de ana la 5 ianuarie 2012 - 12:29

Pai de aia vor unii autonomia Transilvaniei, ca sa-i oblige pe romani sa vorbeasca ungureste. Ei, dragilor, cum zicea scumpul vostru horti(cultor) :nem, nem, soha! Mai luati voi 50% din dreapta!

de magyar la 7 ianuarie 2012 - 11:01

limba oficiala ar trebui sa fie,mongola sau vietnameza.

de cititor la 9 ianuarie 2012 - 13:52

la voi ungurii vi greu sa invatati si romana dapoi mongola ar fi bine sa nu uitati unde traiti si daca nu va place ii liber drumul spre ungaria unde stau cainii cu colaci in cozi

Lasati un comentariu