558 euro un mp construit pentru o Capelă mortuară.Tăcere totală pe acest subiect!

• publicat la: 29 martie 2018
558 euro un mp construit pentru o Capelă mortuară.Tăcere totală pe acest subiect!

Proiectul pentru construirea Capelei Mortuare Ianculeşti nu avea prevăzută  şarpanta, coamele, lambriurile…,,din neatenţie,,  după cum afirmă angajatul de la Serviciul Tehnic din Primărie. Costul a ajuns acum la 558 euro pe mp. Studiu de Fezabilitate este întocmit de firma unde asociat este un angajat al Primăriei Carei. Capela mortuară a fost construită încă de anul trecut dar studiu de fezabilitate este în continuă modificare de atunci.

Miercuri, 28 martie 2018, a avut loc la Primăria Carei şedinţa ordinară a CL Carei. Au fost prezenţi toţi aleşii locali precum şi unii şefi de departamente din Primărie.

Înainte de supunerea la vot a Ordinii de zi au avut loc discuţii legate de Procesele Verbale ale şedinţelor anterioare care nu au cuprins toate intervenţiile consilierilor de la dezbaterea unor proiecte de hotărâre.

Tot  atunci consilierii UDMR au  votat împotriva introducerii pe Ordinea de zi a proiectului ASTRA pentru amplasare catarg în mun.Carei.

S-a supus votului şi discutarea în deschiderea şedinţei a ultimului punct de pe Ordinea de Zi referitor la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al magazinului Lidl ce va fi construit pe Calea Mihai Viteazul. Acesta a fost aprobat în unanimitate.

Deşi în cadrul şedinţei anterioare a fost amânat proiectul de hotărâre privind Studiul de Fezabilitate al investiţiei extindere  reţea de distribuţie gaze naturale în Grădina Viilor Carei pentru a se aduce îmbunătăţiri, acesta revine pe Ordinea de zi în aceeaşi formă de data trecută, fapt remarcat de consilierul Ciută.

La proiectul privind majorarea investiţiei construcţie Capelă Mortuară Ianculeşti consilierul Ciută Ilie a semnalat mai multe aspecte privind modul de lucru şi de calcul al unor lucrări.

,,…atrăgeam atenţia faptul că suma alocată este mare…acum ajungem de la 483 euro mp cât era prevăzut în prima fază la 558 euro mp…dacă la 71,3 mp câte suprafaţa prevăzută avem o rectificare de 27,2% înseamnă că ceva nu e în regulă. Şi atunci vorbim ori de prostie ori de şmecherie. Şpaga e exclusă că aici la UAT Carei nu se ia şpagă. ..şi vă mai spun un lucru….studiul de fezabilitate îl face o firmă, SC HOME PROJECT DESIGN SRL  al cărei acţionar este un angajat al Primăriei Carei potrivit Declaraţiei sale de interese postate pe site….,,  a afirmat consilierul Ciută, afirmaţii pe care le puteţi asculta din  înregistrarea postată pe pagina Buletin de
Carei.

Nimeni dintre consilierii cu pregătire juridică din consiliul local nu l-a ameninţat cu instanţa pentru aceste afirmaţii pe consilierul Ilie Ciută.

Culmea este că valoarea proiectului a crescut după ce s-a renunţat la geamurile din lemn stratificat în favoarea celor din PVC net inferioare ca preţ şi la fel şi în cazul pardoselii.

Mai multe detalii despre proiect puteţi citi mai jos…

Proiect SF CAPELA MORTUARA modif HCL

Valoarea lucrărilor pe mp pentru Capela Mortuară este superioară sălii de evenimente propuse pentru satul Ianculeşti deşi acolo există mai multe  lucrări definisare.

Primarul Kovacs nu s-a dezminţit nici  de această dată şi în stilul caracteristic deja l-a acuzat pe consilierul Ciută că …,,face insinuări şi nici nu are rost să îi răspund…cunosc şlagărul…încearcă Dezso să răspunzi ,,. Toţi consilierii au luat la cunoştinţă de  informările privitoare la cine a realizat Studiul de Fezabilitate şi la preţurile avansate şi au votat pentru forma iniţială a acestui proiect. Consilierul Ciută s-a abţinut.

Capela Mortuară din Ianculeşti a fost ridicată în cursul anului trecut deşi abia acum consilierii au fost invitaţi să aprobe un Studiu de Fezabilitate.

 

 

Lasati un comentariu