Dezinformare crasă a cititorilor de limbă maghiară în presa locală. Incitări la adresa consilierului Ilie Ciută în Joia Mare

• publicat la: 6 aprilie 2018
Dezinformare crasă a cititorilor de limbă maghiară în presa locală. Incitări la adresa consilierului Ilie Ciută în Joia Mare

Presa de casă a primarului  dezinformează opinia publică de limbă maghiară din Carei prezentând deformat secvenţe de la şedinţa de Consiliu Local din data de 28 martie 2018 într-un articol apărut în data de 5 aprilie 2018. Cel din imaginea de mai sus.

Deşi nu a fost prezent la şedinţă, consilierul primarului care editează acest săptămânal nu a catadicsit nici măcar să asculte înregistrarea şedinţei înainte de a mânji imaginea unui consilier local român în chiar Săptămâna Mare ce precede Sărbătoarea Paştelui.

Consilierul liberal Ciută este cel care la şedinţa din 28 martie 2018 a întrebat executivul dacă este normal ca un angajat al Primăriei Carei să  întocmească Studii de Fezabilitate prin firma la care  este asociat.

Potrivit celor prezentate în articolul din imaginea de mai sus de către responsabilul de apariţia acestui săptămânal, consilierul Ciută ar fi jignit preşedinta Comisiei Juridice din care face şi el parte, fapt cu totul şi cu totul neadevărat potrivit înregistrării  video a şedinţei din 28  martie 2018, prima parte, între min.31 şi 33. Ascultaţi intervenţia preşedintelui de şedinţă Tempfli şi a consilierului Ciută.

Mai mult, se afirmă că nu este pentru prima dată când consilierul Ciută face afirmaţii deranjante, fără a se oferi însă nici o dovadă în acest sens. Deranjează intervenţiile privind activitatea administraţiei locale a alesului local şi trebuie acoperite neregulile  semnalate cu dezinformări? Sau e de vină  doar înţelegerea precară a limbii române….

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/2051520361736223/

 

Sărbători Fericite celor care sărbătoresc Paştele în data de 8 aprilie!

Buletin de Carei

 

comentarii

de Careian la 9 aprilie 2018 - 10:46

E buna afacerista doamna Marginean, oare cat cere pentru aceasta tragedie ca si daune morale :-), de exemplu
Kovesi va primi 300 000 de lei daune morale, in dosarul in care aceasta ceruse despagubiri de un milion de lei de la Antena3

de petrica la 9 aprilie 2018 - 13:45

ce se aude cu cei din Tasnad care au cerut socoteala pentru inselaciune in cazul locuintelor?

de stela la 9 aprilie 2018 - 21:35

Am ascultat inregistrarea sedintei si m-am lamurit!
Deranjeaza domnul consilier Ciuta cu luarile sale de pozitie fata de ilegalitati. Aceasta e de fapt problema. Nu mai stiu ce sa faca sa il opreasca ca sa nu aflam noi ce se petrece la primarie.

de U.P la 10 aprilie 2018 - 10:15

Domnisoara Horn este svaboaica si ar fi bine sa stie asta nu sa se dea mare unguroaica.

de unio la 10 aprilie 2018 - 17:49

Sovinismul (inclusiv cel unguresc) nu are nevoie de adevar, ci de ura si conflict. Ungarismul, ca varianta ungureasca de sovinism, nu are nici el nevoie de adevar. Deci, nu va mirati ca autorul respectivului articol nu a ascultat inregistrarea. Pentru ceea ce difuzeaza, nici nu avea nevoie de ea. Sau chiar l-ar fi incurcat. Mai ales ca nu conteaza ce e in inregistrare, ci ce se raspandeste in mediul unguresc dupa principiul picaturii chinezesti. In final, nervii unuia mai labil vor ceda si nu se stie ce va face. Autorul de limba ungureasca s-ar putea gandi ca labilul va face ceea ce si-ar putea dori un sovin. De la distrugeri pana la o infractiune de maxima gravitate. Macar Doka se margineste doar la deportari de persoane incomode. Ungaristul pare sa vrea mai mult.
@ U.P. va recomand sa nu stabiliti dvs. carei etnii ii apartine persoana Horn – Marginean. Nu de alta, dar comportamentul sau de pana acum o arata drept ungarista infocata. Iar ca sa fii ungarist nu este nevoie sa fii etnic ungur. Poti fi si slovac si sarb (ca si Kossuth si Petofi) ba chiar si roman, ca sabin gherman.

de U.P la 10 aprilie 2018 - 20:02

Asta am vrut si eu dar pe scurt.

Lasati un comentariu