Pentru specialiştii din silvicultură. Câţi mc are un Pin de peste 12 m şi 85cm diametru la cioată?

• publicat la: 23 aprilie 2018
Pentru specialiştii din silvicultură. Câţi mc are un Pin de peste 12 m şi 85cm diametru la cioată?

Aceasta este cioata de la Pinus Nigra, pinul tăiat la data de 30 ianuarie 2018, pe o vreme de adevărată primăvară. Tăierea a avut loc deşi în această perioadă era instaurată starea de Forţă Majoră care interzice ORICE tăiere în  perioada menţionată.

Oare unde or fi fost ploile abundente menţionate? Cu siguranţă nu la Carei …unde vremea a fost caldă şi însorită.

Priviţi ce vreme era în data de 30 ianuarie 2018…

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/alo-garda-forestiera-garda-nationala-de-mediu-aveti-alergie-la-carei.html

Pinus Nigra de peste 12 m înălţime a fost tăiat fără un minim de măsuri de siguranţă pentru protecţia arborilor din jur. Aşa cum se vede din imagini, Pinul avea tulpină bifurcată deci masa lemnoasă a  fost net superioară unui arbore obişnuit.

DIAMETRUL cioatei rămase este de 85 cm. Oricine are acces în parc la măsurarea ei. Dacă socotim doar 12 m înălţime, câţi mc de masă lemnoasă se obţin? Să nu uitaţi că mai mult de 5 m lungime era porţiunea cu 2 trunchiuri.

Pinul a fost lăsat la locul tăierii 2 luni de zile. Şi  după 2 luni de zile  cioata este perfect sănătoasă, la fel ca arborele tăiat.

Deci, aşteptăm specialiştii din silvicultură să ne comunice câţi mc avea pinul tăiat FĂRĂ toate autorizaţiile necesare şi care este valoarea de piaţă a acestuia ?

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu