Episcopia Maramureşului şi Sătmarului nu a scos public la concurs postul vacant de la Ianculeşti

• publicat la: 6 iunie 2018
Episcopia Maramureşului şi Sătmarului nu a scos public la concurs postul vacant de la Ianculeşti

Preotul paroh de la biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi-a depus dosarul pentru pensionare după ce a slujit la acest altar timp de peste 40 de ani. Dacă în alte parohii postul vacant este anunţat pe site-ul oficial al Episcopiei în cazul satului Ianculeşti nu a fost scos la concurs oficial ca să se poate înscrie oricine doreşte.

Miza de aici este una deosebită. Mai mulţi preoţi au dorit să participe la concursul pe post ,  unii au reuşit să îşi depună cererea iar alţii au fost îndrumaţi neoficial să renunţe.

Favoritul pentru acest post este fratele preşedintelui PSD Carei care este şi consilier local şi care a creat  o atmosferă tensionată în ultima perioadă pentru a-l denigra pe preotul paroh pensionar, Gheorghe Sorian.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/daca-mai-avea-de-slujit-un-an-se-ruga-de-saptamana-viitoare-la-o-manastire-de-maici-ionut-onet-la-intrunirea-de-la-primaria-carei.html

Consilierul Oneţ este un apropiat al primarului Kovacs, la fiecare şedinţă de consiliu local aducând mulţumiri primarului pentru fapte  mai mult sau mai puţin cunoscute. Ionuţ Oneţ, preşedinte al PSD Carei  a fost cel care nu a votat proiectul pentru amplasare catarg cu drapel românesc în Carei şi a considerat că proiectul a fost depus abuziv, solicitând discuţii în prealabil cu…partidele politice de parcă un simbol naţional ar fi negociabil la masa politicienilor! În calitate de delegat sătesc nu a solicitat reabilitare Cămin Cultural  nici şcoala din sat ci a militat pentru demolarea ei. nici la ora actuală Muzeul Moţilor din Ianculeşti nu este curăţat şi pus în circuit deşi uşă în uşă cu acesta funcţionează o cameră de protocol pentru grupul său de sprijin.

Acesta nu a intervenit nici în cazul Capelei Mortuare din cimitir, construită fără cruce şi clopot.

http://www.buletindecarei.ro/2018/05/la-ianculesti-capela-mortuara-fara-cruce-dar-cu-558-euro-pentru-1-mp-dale-primariei-carei.html

Primarul Kovacs este un apropiat al familiei Oneţ şi doreşte probabil să aibă linişte în Ianculeşti mai ales când solicită trecerea pământurilor la primăria Carei.

În cursul zilei de astăzi a fost convocat consiliul Parohial de către Protopopul Careiului şi Tăşnadului, Florian Mocan.

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/postul-de-paroh-la-parohia-ortodoxa-ianculesti-nu-a-fost-scos-la-concurs.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

 

 

Lasati un comentariu