La Ianculeşti Capelă mortuară fără cruce dar cu 558 euro pentru 1 mp. D’ale Primăriei Carei

• publicat la: 29 mai 2018
La Ianculeşti Capelă mortuară fără cruce dar cu 558 euro pentru 1 mp. D’ale Primăriei Carei

O construcţie realizată în bătaie de joc  de către Primăria Carei! O construcţie de 71 mp cu tot cu terasa din faţă, fără dotări speciale  este  realizată cu  558 de euro mp.

FĂRĂ CRUCE şi fără clopotniţă. De 6 luni de zile lucrările de construcţie stagnează dar în martie 2018 au fost cerute fonduri suplimentare pentru Capela Mortuară.

Capela Mortuară din satul Ianculeşti ce aparţine de UATM Carei a fost construită în anul 2017 fără acordul proprietarului. Primăria Carei a făcut toate exerciţiile de imaginaţie pentru a lua de la Parohia Ortodoxă Ianculeşti terenul deşi aceasta este continuatoarea Parohiei Greco Orientale cum era denumită în anii 30  parohia ortodoxă. Momentan parohul Sorian a deschis proces pentru recunoaşterea dreptului Parohiei Ortodoxe asupra terenului cimitirului.

Pentru construcţia  ridicată  în anul trecut proiectul tehnic nu prevedea şarpantă, coame şi alte dotări strict necesare. Pentru aceşti specialişti primăria Carei a plătit sume frumoase!

Pentru Studiul de fezabilitate au fost alocaţi 3990 lei firmei Home Project SRL încă din iunie 2017. O firmă unde este acţionar un angajat al Primăriei Carei.

Deja în septembrie suprafaţa Capelei din Ianculeşti a crescut cu 1,3mp. Proiectul Tehnic  afost realizat tot de firma Homme Project dar cu 10.695 lei.

În 28 martie 2018 Primăria cere suplimentarea fondurilor pentru construcţia unei capele mortuare construite deja.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/558-euro-un-mp-construit-pentru-o-capela-mortuara-tacere-totala-pe-acest-subiect.html

Lucrările de construcţii s-au oprit în decembrie 2017 şi de atunci nu s-au mai reluat.

Primăria şi Consiliu Local Carei au refuzat în 2013 construirea unei capele mortuare în Ianculeşti  cu proiect tehnic gratuit. Proiectul a fost oferit de consilierul Ilie Ciută la vremea respectivă dar consilierii majoritari au preferat să  aloce mult mai mulţi bani pentru demararea construcţiei.

In susţinerea proiectului depus,consilerul Ilie Ciută a făcut apel la raţiune pentru ca să se poata realiza  un obiectiv de strictă necesitate cu costuri minime,implicând  şi comunitatea.

A venit timpul ca să  facem ceva si pentru Ianculeşti , că 23 de ani i-am tot  uitat. Avem o schiţă  si un proiect cu tot ce implică aceasta şi deci in 2 săptămâni se poate elibera autorizaţie de construcţie. Deoarece locuitorii sunt dispuşi să contribuie şi  să presteze muncă voluntară alături de specialiştii in construcţii de pe plan local,cheltuielile se pot reduce semnificativ. Solutia aceasta ar fi una rapidă  faţă de alocarea de fonduri pentru un studiu de fezabilitate care nu va costa sub minim 10 mii lei şi apoi alte cheltuieli pentru documentaţie ,construcţie. Noi putem construi cu jumătate sumă  iar dacă suntem hotărâţi,lucrările ar putea incepe de luna viitoare.”
….erau afirmaţiile de la şedinţa CL din 31 mai 2013.

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

Primarul nu a mişcat un deget pentru începerea construcţiei capelei mortuare până când nu a scăpat de un delegat sătesc localnic, Ciprian Chiorean. Primarul Kovacs a intrat până şi în biserica satului ca să afirme că  nu va da aprobare pentru construire capelă mortuară dacă nu sunt sprijiniţi consilierii PSD.

http://www.buletindecarei.ro/2014/11/primarul-propune-capela-mortuara-contra-voturi-totul-sta-in-alegerea-voastra.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

Primarul abuzează de calitatea sa pentru a impune ca un anumit partid  să reprezinte interesele satului şi un delegat sătesc din acest partid deşi Ionuţ Oneţ  locuieşte în Carei în cartierul Mihai Viteazu II. Fratele acestuia este cel mai vehiculat nume pentru postul de preot paroh de la Ianculeşti . La una din întâlnirile de la Primăria Carei acesta l-a admonestat ameninţător chiar şi pe preotul în prag de pensionare  spunând că ar fi slujit la o mănăstire de maici dacă nu ar fi ieşit la pensie pentru faptul că nu acceptă ca primăria să preia pământul bisericii.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/daca-mai-avea-de-slujit-un-an-se-ruga-de-saptamana-viitoare-la-o-manastire-de-maici-ionut-onet-la-intrunirea-de-la-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/postul-de-paroh-la-parohia-ortodoxa-ianculesti-nu-a-fost-scos-la-concurs.html

Nici până la ora actuală postul de preot paroh de la Ianculeşti nu a fost scos la concurs de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu