Noi provocări. Agenţia de ştiri a Primăriei manipulează din nou. Ruşine Megyeri!

• publicat la: 2 iunie 2018
Noi provocări. Agenţia de ştiri a Primăriei manipulează din nou. Ruşine Megyeri!

Ce fain e să ai agenţie de  presă  la îndemână şi pe care să o ţii din banii careienilor dar care să publice numai ce-ţi convine ţie mai mult. Mai ales  în limba maghiară doar  ca să nu se poată citi şi de careienii care nu ştiu această limbă şi să nu poată interveni pentru a corecta veridicitatea informaţiilor oferite.  Aşa se întâmplă la Carei  mai exact în Republica de la Carei unde a fost amplasat un grup statuar fără avizele necesare şi unde au  fluturat la dezvelire doar steaguri maghiare şi niciunul românesc. Deşi am mai sesizat aceste aspecte  nu putem să trecem cu vederea noi provocări.

Un fost consilier al primarului Kovacs, candidat fără succes pentru un loc în Consiliul Judeţean din partea UDMR Carei, fără studii superioare, este deranjat de acţiunile unui consilier local român  de aşezare de panglică tricoloră la busturile personalităţilor româneşti în condiţiile în care la bustul grofului din Parcul Dendrologic există de ani de zile câte 2 panglici tricolore maghiare..una pe vârful cuşmei din cap şi alta la baza soclului.

Faptul că la bustul din parcul careian există de ani de zile acele panglici maghiare nu a fost considerat de politicianul  fost consilier al primarului Kovacs ca fiind ceva deranjant.

În momentul când românii intervin şi procedează la amplasarea de tricolor românesc  totul devine pentru apropiaţii primarului o provocare.

Fostul consilier politician trânteşte în stilul caracteristic o compunere denigratoare fără cap şi coadă din care reiese cât de deranjat este de faptul că există şi consilieri care citesc materialele de şedinţă şi le mai şi înţeleg.

https://anziksz.com/2018/06/02/ciuta-visszavag/

Şi nu se fac  de râs aşa cum se face executivul când Instituţia Prefectului returnează proiecte  greşit prezentate sau când se uită  întocmirea de Rapoarte de specialitate la unele proiecte de hotărâre sau când formaţiunea din care face parte blogerul votează mereu împotriva iniţiativelor româneşti de amplasare de busturi sau de reabilitare de monumente româneşti.  Prin astfel de materiale se recurge la o incitare clară a cititorilor de limbă maghiară împotriva consilierului român  care îşi protejează simbolurile neamului din care face parte.

Consilierul pe care politicianul fără studii superioare îşi permite să îl denigreze este acel consilier care a fost refuzat de primar pentru reabilitare bust Simion Bărnuţiu şi a recurs la reabilitarea monumentului din bani personali. Este cel care a depus la cabinetul unui parlamentar o solicitare pentru reabilitarea Monumentului Ostaşului Român din Carei în urma căreia au fost aprobate fonduri pentru Consiliul Judeţean

Pentru reabilitare  busturi şi monumente româneşti nu se aprobă fonduri de la bugetul local dar pentru acest  politician din apropierea primarului se alocă sume frumoase pentru…publicitate .

Să îţi fie ruşine Megyeri Tamas Robert pentru manipularea cititorilor de limbă maghiară prin prezentarea de informaţii selective despre un consilier ales  de careieni. Şi din impozitele şi taxele plătite de acest consilier atât ca persoană fizică cât şi juridică esti plătit.

Ai uitat să spui că primarul a spus că amplasarea în Carei a unui catarg cu drapel românesc  este o provocare şi că ….,,nu provocaţi maghiarii,,.

Ştirile selective publicate denotă doar reaua intenţie. Acesta publică  ştiri unde sunt denigraţi  românii cu atitudine  dar nu publică  fapte din realitatea cotidiană careiană care  aduc atingere imaginii primarului sau conducerii Primăriei din care nu face parte niciun român.  Nu am uitat de intervenţia legată de deranjul produs de revista VATRA.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/un-angajat-al-primarului-kovacs-politician-deranjat-de-revista-vatra-veche.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/politicianul-angajat-la-uat-municipiul-carei-megyeri-tamas-robert-nou-atac-la-adresa-consilierului-ilie-ciuta.html

Aşteptăm informări din partea presei plătite de primărie legate de rezultatele controalelor efectuate în parcul dendrologic, de amenzile şi condiţiile impuse de organul de cercetare precum şi  informaţii legate de valorificarea masei lemnoase rezultate în urma tăierilor de arbori. Că doar e vorba de banii careienilor până la urmă.

Buletin de Carei

 

comentarii

Lasati un comentariu