Abuzurile din Parcul Dendrologic Carei. O construcţie ilegală şi o parcelă vândută

• publicat la: 15 noiembrie 2018
Abuzurile din Parcul Dendrologic Carei. O construcţie ilegală şi o parcelă vândută

Încă nu a fost demolată construcţia ilegală din interiorul Parcului Dendrologic aşa cum s-a specificat de către Egli Sebastian la dezbaterea publică de la primăria Carei din data de  21 august 2018 iar  o parcelă din interiorul parcului a făcut obiectul unei tranzacţii. Nu a fost încă comunicată destinaţia masei lemnoase rezultate din sutele de tăieri de arbori din ultimii ani.

Parcul Dendrologic din Carei este un domeniu public ce este inclus  în Lista Monumentelor Istorice tocmai pentru a fi protejat de cei care doresc să îşi însuşească părţi din el.

Potrivit extraselor de Carte Funciară ce pot fi obţinute de la Oficiul de cadastru Carei, o parcelă de aproape 700 mp  a fost obiectul unui contract de vânzare cumpărare.

Fără aprobarea şi ştiinţa  Ministerului Culturii.

Ilegalităţile nu se opresc aici.

O construcţie cu totul şi cu totul neautorizată apare în partea dinspre terenurile de sport din Parcul Dendrologic.

Priviţi gardul original  ce împrejmuieşte Parcul Dendrologic şi gardul de sârmă recent construit , cu uşă cu lacăt.

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/depozitul-de-lemne-din-parcul-dendrologic-golit-abandonat-si-fara-aviz-de-constructie.html

Până la semnalările Buletin de Carei aici a existat un depozit de material lemnos provenit din tăierile din parc iar acum este plin cu grămezi de moloz şi pământ.

Baronul local Kovacs a confundat şi acest bun al comunităţii cu o proprietate personală pentru care nu trebuie să dea socoteală dovadă lipsa oricărui comunicat privind destinaţia masei lemnoase rezultate din tăierea a sute de arbori din ultimii ani.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu