Buletin de Carei îngenunchează DISCRIMINAREA din învățământul profesional DUAL. Se vor înființa clase cu predare în limba română

• publicat la: 27 martie 2019
Buletin de Carei îngenunchează DISCRIMINAREA din învățământul profesional DUAL. Se vor înființa clase cu predare în limba română

Gazetărește vorbind, presa aservită Primăriei Carei s-a făcut de râs și acum consemnează apariția claselor de profesională de tip DUAL în limba română de parcă ar fi evenimentul anului la Carei și nu o normalitate. Buletin de Carei mai câștigă o cauză! Aceea a reinstaurării normalității în învățământul profesional careian.  Arsenalul de clipuri video și interviuri atent cosmetizate  cu cei răspunzători de situația acetui tip de discriminare la adresa elevilor din Carei nu a dat rezultatele scontate așa că până la urmă au fost nevoiți să înființeze și clase cu predare în limba română la învățământul profesional de tip DUAL!

Luați aminte și nu vă descurajați! Minciuna are picioare scurte iar adevărul iese mereu la suprafață!

Buletin de Carei a semnalat constant, an de an, lipsa claselor profesionale cu predare în limba română. În anul 2016 am fost atenționați de părinții elevilor români că nu există în Carei clase de profesională pentru meserii ca ospătar , vânzător sudor, tapițer decât cu predare în limba maghiară.

Găsiți documentele în articolul de mai jos.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/la-carei-nu-se-pregatesc-vanzatori-si-ospatari-in-limba-romana-cine-ne-face-de-ras-in-tara.html

Urmare a publicării de către Buletin de Carei a acestei situații, Inspectoratul Șciolar județean a aprobat din anul următor și clase de profesională în limba română.

Dar cele de tip DUAL au rămas pe mai departe doar cu predare în limba maghiară.

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/intoxicare-si-sfidare-la-adresa-celor-informati-la-carei-nu-exista-invatamant-profesional-tip-dual-in-limba-romana.html

Buletin de Carei a continuat să semnaleze această situație TOTAL DISCRIMINATORIE promovată în învățământul profesional careian fapt pentru care a fost mereu ținta atacurilor din presa aservită primarului și grupului de interes din jurul său.

A MERITAT  să fim atacați și linșați mediatic!

Din anul școlar 2019-2020 APAR clasele profesionale tip DUAL și în LIMBA ROMÂNĂ!

Societatea SC Steiger SRL Carei oferă pentru anul școlar 2019-2020 un număr de 14 locuri cu predare în limba română la calificarea de operator la maşini cu comandă numerică și 14 de locuri la calificarea lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, tot în limba română, în colaborare cu Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu. Felicitări societății de producție SC STEIGER SRL CAREI!

Vedeți că se poate domnule director Gindele Emeric, consilier județean UDMR. Se poate să ne respectăm unii pe alții fără ca să pățim ceva. Nu era mai frumos ca de la început să se acorde aceleași posibilități și elevilor care nu vorbesc limba maghiară adică sunt din familii de români?

Curaj dragi cititori! Semnalați orice abuz, orice DISCRIMINARE la care sunteți supuși!  Numai așa putem înlătura aceste cangrene dintr-o societate democratică.

Buletin de Carei aduce alese mulțumiri celor care ne-au fost mereu alături , ne-au încurajat și au susținut  dreptele cauze pentru care am luptat și vom lupta în continuare.

CONTINUĂM!

Buletin de Carei

comentarii

de dorin munteanu la 27 martie 2019 - 20:33

Cam cat de dobitoaca mai poti fi dc ? Maine daca ploua va fi meritul tau si bdec ? Iar daca nu ploua va fi din nou meritul tau si bdec ? Dar daca rasare soarele tot meritul tau va fi ? Daca va fi innorat va fi din cauza primarului , a maghiarilor sau UDMR ? Dupa logica ta , da ! Cam cat de dobitoaca mai poti fi dc ?

de erno la 27 martie 2019 - 20:57

haver da voi vreti sa bateti joc de cine spune ce se petrece la careiul nostru? nu poti sa vezi bine ca pentru noi numai buletinul scrie corect?

de Buletin de Carei la 27 martie 2019 - 20:59

In anii trecuti cand postai aveai alt nume. Dorin Munteanu e numele de acoperire?

de Jenica fara frica la 27 martie 2019 - 23:05

Pune jeno doliu si la clasele unde se invata limba Romana 🙂 ???

de Jenica fara frica la 27 martie 2019 - 23:24

Întrebare intrebatoare 🙂 De ce face cineva din alt judet un articol despre cazul unei mame din Care, iar „Portalul tuturor Careienilor” tace mâlc ?

de Buletin de Carei la 27 martie 2019 - 23:36

Nici campania de ajutorare a celor afectați de incendiul din 16 februarie nu a sensibilizat niciun scrib careian…

Lasati un comentariu