NORMALITATE. Vom avea clase profesionale de tip DUAL și în limba română la Carei

• publicat la: 28 martie 2019
NORMALITATE. Vom avea clase profesionale de tip DUAL și în limba română la Carei

Am ajuns ca în România să luptăm pentru a obține clase de profesională  cu predare în limba oficială a statului! După mai mult de 2 ani de semnalări despre  lipsa claselor de profesională cu predare și în limba română la Carei pentru unele din cele mai uzuale meserii și pentru învățământul avantajos de tip DUAL iată că din anul școlar 2019-2020 vom avea clase și cu predare în oficială a statului. Singurul agent economic care menține în continuare solicitarea de clase de DUAL doar în limba maghiară pentru tapițer – plăpumar este SC Polipol Foieni. Pe pagina Inspectoratului Școlar Județean  nu mai apare planul de școlarizare din anul 2016-2017 când nu existau clase de profesională și în limba română pentru meseriile de ospătar, vânzător, tapițer, prelucrător textile.  Situația este de neîntâlnit în alte țări unde studiul în limba statului este asigurat necondiționat la toate specializările.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/la-carei-nu-se-pregatesc-vanzatori-si-ospatari-in-limba-romana-cine-ne-face-de-ras-in-tara.html

Buletin de Carei atrage atenția factorilor de decizie că trebuie să respecte și să asigure nu numai calitatea actului educațional ci și  asigurarea posibilității studiului de tip profesional în limba oficială a statului pentru fiecare tip de meserie. Buletin de Carei nu a cedat în fața linșajului mediatic venit din partea presei aservite primarului , a continuat să informeze corect și constant opinia publică iar concluzia finală este favorabilă întregii comunități.

Așa arată planul de școlarizare pentru anul 2019-2020 de la Liceul Tehnologic ,,Simion Bărnuțiu,,  Carei.

 

.

Am semnalat în noiembrie 2016 că la Carei nu există DELOC clase de profesională cu predare în limba română pentru meseriile de ospătar, tapițer, vânzător, prelucrare textile. Acesta este planul de școlarizare pentru anul 2016-2017 care nu mai apare pe pagina Inspectoratului Școlar  Satu Mare.

Din anul următor au apărut clasele profesionale cu predare și în limba română dar cele de tip DUAL au rămas pe mai departe doar în limba maghiară.

Acesta este planul de învățământ pentru anul 2018-2019 unde apar clasele de tip DUAL doar în limba maghiară.

Din septembrie 2019 vor exista și clase cu predare în limba română pentru învățământul profesional de tip DUAL.

Acesta este modul în care Buletin de Carei informează cititorii. Cu imagini capturi de pe paginile oficiale ale instituțiilor la care facem referire și care să ateste cele afirmate. Nu din surse anonime niciodată confirmate.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/primarul-din-carei-ascunde-ca-nu-avem-clase-cu-predare-in-limba-romana-la-invatamantul-profesional-de-tip-dual.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/intoxicare-si-sfidare-la-adresa-celor-informati-la-carei-nu-exista-invatamant-profesional-tip-dual-in-limba-romana.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/buletin-de-carei-ingenuncheaza-discriminarea-din-invatamantul-profesional-dual-se-vor-infiinta-clase-cu-predare-in-limba-romana.html

 

comentarii

de richarda la 28 martie 2019 - 20:35

Întrebarea e, dacă sunt candidați suficienți pe locurile anunțate…

de Buletin de Carei la 28 martie 2019 - 21:15

Raspunsul e simplu. Nu conteaza candidatii ci decizia conducerii. Asa au fost infiintate clase cu predare in limba maghiara fara nicio solicitare. Am postat actele doveditoare in articole cu acest subiect abordat.

Lasati un comentariu