,,Este de notorietate pe plan local,, că viceprimarul Keizer este membru fondator la Asociația Equus

• publicat la: 15 mai 2019
,,Este de notorietate pe plan local,, că viceprimarul Keizer este membru fondator la Asociația Equus

Pentru al doilea an consecutiv primarul Kovacs inițiază proiect de hotărâre pentru scutirea de  la plata impozitelor a Asociației de creștere a cailor de rasă Equus unde are calitatea de membru fondator alături de viceprimarul Keizer și de soțul consilierei Venig Gabriela.

Primarul a inițiat proiectul de hotărâre iar cei doi consilieri menționați au votat în favoarea proiectului. Consilierul Ilie Ciută a atras atenția asupra ilegalității acestui fapt dar a fost tratat cu dispreț. În fiecare an primarul menționează că nu mai este membru al asociației dar în fiecare an apare în Statutul asociației ca fiind unul dintre membri fondatori alături și de cei menționați anterior. Atât primarul cât și viceprimarul nu au menționat calitatea lor de membri ai acestei asociații în Declarația de Interese de pe site ul oficial al UATM Carei fapt ce denotă FALS în acte oficiale.

Consilierul Ciută a depus o Plângere Prealabilă pentru ca hotărârea HCL 45 din 19 martie 2019 să fie anulată. Instituția Prefectului a remis UAT Carei o adresă prin care solicita celor vizați să confirme identitatea lor ca membri fondatori la Asociația Equus.

Pentru că în cadrul ședinței de marți, 14 mai 2019, toată lumea se eschiva de la un răspuns concret, consilierul Ilie Ciută a pus întrebarea la care  a solicitat și răspuns scris. Potrivit înregistrării video a ședinței , partea a doua, se vede clar care este reacția primarului  și a consilierului Ciută.

Ulterior, în materialul redactat pentru blogul său, consilierul și finul primarului recunoaște ceea ce primarul a considerat că este  tupeu din partea lui Ilie Ciută.

În ce privește capacitatea auditivă a blogerului de la primărie, aceasta se situează la același nivel cu cea privind capacitatea de înțelegere a subiectelor de natură economică respectiv execuție bugetară și buget de venituri și cheltuieli din moment ce înregistrarea nu redă sub nicio formă  eticheta de ,,ton incisiv,,. Exprimarea ca la ușa cortului a primarului Kovacs  nu a fost consemnată de niciunul dintre cei 4 scribi plătiți de Primărie.

VIDEO

de la min.7

De ce legea ar  trebui respectată doar de omul de rând nu și de cei aflați pe funcții de conducere în Primăria Carei? Primarii, viceprimarii și consilierii trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți cetățeni  în toate privințele.  Atitudinea sfidătoare nu face cinste unor demnitari ai statului român dar nici vreunui ales local.

Asociația Equus are sediul într-una din clădirile din incinta Parcului Dendrologic pentru care ar trebui să plătească impozit și pe clădire și pe teren pe perioada în care funcționează la acea adresă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu