Se golește depozitul ilegal de lemne din Parcul Dendrologic Carei

• publicat la: 13 mai 2019
Se golește depozitul ilegal de lemne din Parcul Dendrologic Carei

Activitate intensă la depozitul ilegal de lemne din Parcul Dendrologic Carei. Primăria Carei golește depozitul de lemne construit ilegal în Parcul Dendrologic Carei. De fapt ce a mai rămas din cantitatea de material lemnos depozitat aici. Doar Buletin de Carei a specificat despre construcția ilegală din Parcul Dendrologic Carei. Încet dar sigur Buletin de Carei determină administrația Kovacs-Keizer-Beko să intre în legalitate.

Potrivit celor declarate de directorul Adorian Csaba de la DSPL din subordinea Primăriei Carei, materialul lemnos se duce la stadionul Victoria conform  indicațiilor date de viceprimarul Keizer.

Am întrebat și despre soarta materialului lemnos rezultat din tăierea arborilor cu valoare deosebită dar un răspuns concret nu am primit.  Ba că trebuie făcută recepția de ,,domnul Balog de la Satu Mare de la Ocolul Silvic,,  ba că o parte ar fi depozitat la ruina din Parcul Dendrologic…..

Masa lemnoasă la care facem referire este cea doborâtă în luna ianuarie 2018 atunci când funcționa actul de Forță Majoră care nu permitea nicio tăiere. Ulmus Glabra deosebit de valoros și un Pinus Nigra cu tulpină dublă au căzut sub drujba firmei Tricart SRL Tășnad.

http://www.buletindecarei.ro/2019/01/un-an-de-la-masacrul-din-parcul-dendrologic-primaria-scapa-de-amenda-dar-primeste-avertisment.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/abuzuri-si-ilegalitati-in-parcul-dendrologic-carei-buletin-de-carei-ofera-documente-oficiale-celor-interesati-forta-majora.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/garda-forestiera-a-emis-act-de-forta-majora-pentru-parcul-dendrologic-carei.html

Obrăznicia conducerii instituției Primăria Carei nu mai are limite. Nu numai că nu recunoaște construcția ilegală din incinta Parcului Dendrologic Monument Istoric  dar și manipulează opinia publică afirmând că de fapt gardul  înconjoară o pepinieră!

Sebastian Egli, șef birou URBANISM din Primăria Carei a recunoscut la dezbaterea publică din 21 august 2018  că în incinta Parcului Dendrologic  se va demola construcţia fără autorizaţie care este ba depozit de lemne ba patinoar provizoriu. Deci Buletin de Carei a avut dreptate când a semnalat faptul că acel gard din interiorul Parcului Dendrologic monument istoric a fost construit fără niciun aviz sau aprobare.

Urmare a unui control din partea Direcției județene de cultură Satu Mare, directorul instituției a fost denigrat și linșat mediatic de către consilierul personal al primarului Kovacs pentru a se ascunde de fapt construcția TOTAL ILEGALĂ. Muncă pe degeaba (dar pe bani publici) din moment ce construcția ilegală trebuie demolată oricum.

La Primăria Carei nu există  încă un Registru al spațiilor Verzi care să consemneze toate tăierile și modificările de spații verzi de pe raza orașului deși an de an se prevede în buget o sumă pentru constituirea lui.

Nici până la această dată Primăria Carei nu a oferit un comunicat oficial despre destinația masei lemnoase rezultate în urma sutelor de arbori tăiați în ultimii ani din Parcul Dendrologic Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu