Abuzuri şi ilegalităţi în Parcul dendrologic Carei. Buletin de Carei oferă documente oficiale celor interesaţi. Forţa Majoră

• publicat la: 16 martie 2018
Abuzuri şi ilegalităţi în Parcul dendrologic Carei. Buletin de Carei oferă documente oficiale celor interesaţi. Forţa Majoră

Următorul material nu este indicat celor slabi de inimă  dar este oferit organelor de cercetare şi control pentru a determina restabilirea legalităţii  pe domeniul public al oraşului.

Astăzi, despre Parcul Dendrologic Carei, un monument istoric de secol XVIII aflat pe Lista Monumentelor istorice publicată de Ministerul Culturii, la poziţia 200  judeţul Satu Mare. Un parc din care s-au tăiat arbori valoroşi şi deosebit de valoroşi iar acum majoritatea celor rămaşi sunt plini de carii, ciuperci uriaşe, găunoşi şi în unele cazuri cu crengi care atârnă periculos deasupra unor alei de acces.

Cine  şi când a eliberat APV ul la care fac referire atât Garda de Mediu cât şi cea Forestieră pentru justificarea tăierilor de arbori din parcul dendrologic Carei, parc monument istoric aflat pe LISTA Monumentelor Istorice de la ministerul Culturii?

De ce nu apare pe HARTA interactivă a Inspectorului pădurilor iniţierea de solicitare de autorizare?

Potrivit normelor publicate în Monitorul Oficial al României , la Capitolul II, art3, aliniat(2) litera a, actul de punere în valoare, denumit în continuare APV  este documentul de proveniență a materialelor lemnoase rezultate din masa lemnoasă pe picior inventariată sau marcată, autorizată și predată spre exploatare, în situația transportului de la locul de recoltare, identificat pe avizul de însoțire prin numărul unic generat de SUMAL. APV-ul nu constituie document de proveniență, iar materialele lemnoase nu au proveniență legală dacă partida nu a fost autorizată și predată spre exploatare cu număr de autorizație unic generat de SUMAL;

Potrivit unei adrese emisă de Ocolul Silvic Codrii Sătmarului, la data de 9 ianuarie 2018 în Carei au fost ploi abundente care au determinat instituirea stării de Forţă Majoră! Documentul nu are ataşat nici un comunicat de la Administraţia de Meteorologie care să certifice cele scrise negru pe alb pe documentul oficial.

Priviţi starea vremii din data de 9 ianuarie 2018 aşa cum apare în pozele din materialul redactat la vremea respectivă.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/noi-taieri-de-arbori-in-jurul-castelului.html

Ocolul silvic Codrii Sătmarului este administrat de aceeaşi persoană care administrează şi firma de tăiere, Tricart SRL Tăşnad care operează în parcul dendrologic Carei.

Aceasta este motivaţia pentru instituirea Forţei Majore în parcul dendrologic şi  istoric din Carei.

Dacă la data de 7 ianuarie 2018  a fost constatată o situaţie ce necesita instituirea FORŢEI MAJORE  atunci DE CE S-AU EFECTUAT TĂIERI şi în 9 ianuarie şi apoi PE TOT PARCURSUL lunii ianuarie 2018????

Chiar a ajuns parcul dendrologic şi istoric Carei un sat fără câini în care fiecare taie ce vrea şi cum vrea????

În adresa emisă de Ocolul silvic se vorbeşte despre impractibilitatea căilor de acces dar din 30 ianuarie PINUS NIGRA care a distrus în cădere  arbori şi tufe sănătoase  blochează o alee de acces din parc!

Gazonul din parc este brăzdat în lung şi lat de  roţile utilajelor care circulă nestingherit prin parc.

Parcul dendrologic Carei este plin de arbori găunoşi, plini de carii şi ciuperci uriaşe, cu crengi care atârnă periculos deasupra aleilor de acces. Aceştia  nu sunt marcaţi  pentru tăiere!

Cine a estimat masa lemnoasă ca fiind  de 22 mc şi cine a verificat trasabilitatea masei lemnoase?

Potrivit unei adrese de la Garda de Mediu Satu Mare, arborele Pinus Nigra doborât pe data de 30 ianuarie când era în vigoare Forţa Majoră impusă de Ocolul silvic  Codrii Sătmarului, avea crengi uscate şi început de putregai precum şi carii!  Cei care doresc să constate  adevărul  înscrisului oficial emis de Garda De Mediu comisariat Satu Mare se pot deplasa în parcul careian …La mai mult de o lună de la tăierea  arborelui PINUS NIGRa aceste nu are carii şi nici început de putregai. Poate  semnatarul a fotografiat arborele învecinat, într-adevăr plin de carii şi ciuperci.

PARCHETUL de pe lângă Judecătoria Carei  poate obţine de la Buletin de Carei orice document  care atestă  abuzul şi ilegalităţile comise pe terenul parcului dendrologic dacă doreşte  oprirea lor şi sancţionarea celor implicaţi. Dacă firmele implicate în tăierea arborilor precum şi UATM Carei  erau, cum se spune, în bună regulă, demult ar fi degajat aleile parcului de buştenii tăiaţi în luna ianuarie chiar şi  după instituirea actului de FORŢĂ MAJORĂ.

Buletin de Carei

https://lege5.ro/Gratuit/ge3dsmbrg44a/procedura-privind-punerea-in-valoare-si-recoltarea-de-masa-lemnoasa-din-fondul-forestier-pentru-care-legea-nu-obliga-la-intocmirea-amenajamentului-silvic-si-din-vegetatia-forestiera-din-afara-fondului

https://lege5.ro/Gratuit/gm4tsmbwgm/normele-referitoare-la-provenienta-circulatia-si-comercializarea-materialelor-lemnoase-la-regimul-spatiilor-de-depozitare-a-materialelor-lemnoase-si-al-instalatiilor-de-prelucrat-lemn-rotund-precum-si

 

comentarii

de Ppsh la 16 martie 2018 - 13:19

Daniela tu ai fetis cu parcul sau ce mama dreq? Las-o odata ca deja ne-am saturat…. cred ca papagalii is repetenti in comparatie cu tine

de Buletin de Carei la 16 martie 2018 - 14:28

Am atins un punct delicat? V-am prins cu garda jos? O să scriem până se sesizează cei care au decis acest genocid. Dvs schimbaţi site-ul, cu siguranţă aveţi alte …opinii.

Raspunsuri

Lasati un comentariu