Ședința publică a Consiliului Local Carei. Bisericile românești rămân tot Cenușărese

• publicat la: 10 mai 2019
Ședința publică a Consiliului Local Carei. Bisericile românești rămân tot Cenușărese

Marți, 14 mai 2019, consilierii municipali sunt invitați la ședința ordinară a Consiliului local Carei de la ora 13,00. Ședința este una publică adică poate participa oricine la dezbaterile consilierilor locali.

Viață grea pentru administratorul public Beko Tamas. Pe Ordinea de Zi figurează execuții bugetare, aprobare de cont de execuție sau de buget de venituri și cheltuieli și iar va trebui să le susțină în locul Directorului Economic de la Primărie care e responsabil doar cu semnăturile nu și cu prezentarea materialelor cu teme economice.

Viață grea și pentru parohiile românești pe care primăria nu le are la suflet. Unele sunt mereu uitate. Nu și cele care îl au ca enoriaș pe primar. Mereu se găsește câte o restanță din anul trecut de plătit în timp ce unele biserici românești sunt ținute la colț așa ca pe Harta tipărită a Careiului  unde nu apare biserica Sf.Apostol Andrei.

Nici preluarea postului de administrator Parc Dendrologic  de către băiatul fostului administrator Venig, soțul consilierei UDMR Venig, nu apare ca informare.

Pentru festivalul CAREI FEST 2019 ce înlocuiește Zilele Careiului se propune alocarea sumei de 270.000 lei iar pentru raliul Cupa NSM Carei 2019 se propune suma de 7.100 de lei. Poate se vor putea bucura și organizatorii Memorialului Mircea Dohan, ediția VIII-a, la handbal, de sprijin în acest an din partea Primăriei. Și de ce nu și Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun aflat în acest an la ediția a VI-a chiar dacă e organizat de asociațiunea ASTRA pe care nu o are la inimă …primarul Careiului era să scriem dar de fapt doar primarul unui grup.

Pentru al doilea an consecutiv primarul datornic Kovacs inițiază proiect de hotărâre pentru scutirea de la taxe a asociației unde este membru fondator împreună cu vicele. Asociația de creștere a cailor de rasă cu sediul în incinta Parcului Dendrologic Carei  îi are  trecuți în Statut printre membri fondatori și pe primar și pe viceprimar ceea ce nu îl împiedică pe primul să inițieze proiect de scutire de taxe locale a asociației iar pe al doilea să voteze că doar sunt în coaliția de la guvernare.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu