Adolescentă ucisă cu Poliția la poartă

• publicat la: 26 iulie 2019
Adolescentă ucisă cu Poliția la poartă

Două fete au fost ucise cu sânge rece după care au fost tranșate și incendiate. Unul dintre cele mai grave cazuri de omor din ultimele decenii din România. Este vorba despre Mihaela Luiza Melencu, elevă la Liceul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ din Craiova, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie și despre Alexandra Măceșanu.

Alexandra, nepoata lui Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a fost ucisă după ce a anunțat în prealabil la 112 că este sechestrată într-o casă. Alexandra Măceșanu este numele fetei din Caracal care  nu a fost salvată deși a anunțat înainte cu aproape 20 de ore că este sechestrată.  A fost elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal şi membră a ansamblului folcloric „Dor de Romanaţi“.

„Îmi e foarte greu să vorbesc de acest lucru. Noi în familie, avem o regulă, nu vorbim despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Dar fac acest gest pentru că jigodiile din fruntea statului român să nu aibă impresia că scapă. Fiecare dintre şefii acestor sisteme mă cunosc bine. Dacă mi-a intrat în cap că vor pleca, vor pleca! Şi o să vă dau detalii pe care poate nu le ştiţi. Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Nişte jigodii să plece. Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase? (…) La ora 12 noaptea, după ce Alexandra a sunat de atâtea ori, a vorbit 20 de minute, ar pleca ministru cu tot cu Parchet. Le-am spus să-l ia pe tatăl fetei să recunoască vocea. Și a recunoscut. Trebuia să spun eu. Băieții aștia din sistem vor avea o viață grea cu mine. Cine poate domi liniștit dacă au copii știind că polițiștii au stat la poartă știind că în casa aia e un criminal. Dar ce au făcut o zi jumătate?! Stă în faţa casei criminalului, să se îndeplinească termenul de ora şase, când are Constituţia de partea lui. Ce poliţist şi procuror are sufletul acesta? (…) STS, să dea trei adrese false? Cât de cretin, cât de prost să fii? Dacă şeful STS nu-şi dă demisia azi, vă asigur că mâine va fi plângere la Parchet pentru tot ceea ce s-a întâmpat la STS, de la soft până la clădirile de acolo. S-au băgat sute de milioane de euro, unde au ajuns banii ăia? În buzunarele cui?”, a izbucnit Alexandru Cumpănașu.

Mihaela Luiza Melencu  a dispărut la jumătatea lunii aprilie. A plecat  din localitatea natală, din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, aflată la 16 kilometri de Caracal, să ajungă în Caracal, pentru a scoate bani trimişi de mama sa, aflată în Anglia. Nu a mai revenit iar bunicii fetei au anunţat dispariția, cazul fiind înregistrat la autorităţile din Dolj.

 

comentarii

de IOAN la 30 iulie 2019 - 08:57

Oare politistii din Carei sunt mai profesionisti ? s au este indicat sa ne cautam o ruda in presa daca ne dorim dreptate , oricum recomand in caz de urgenta sa se apeleza la Politia Satu Mare , ca nu doresc sa dau nume si prenume persoanelor care nu fac cinste Politiei Carei si care vor beneficia de pensie speciala.

Lasati un comentariu