Ziua Mediului marcată la Satu Mare

• publicat la: 9 iunie 2020
Ziua Mediului marcată la Satu Mare

Ziua Mediului a fost momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejarea mediului. Cunoscând rolul educației tinerei generații pentru viitor precum și a educației lor în spirit ecologic, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, APM Satu Mare în parteneriat cu DJASPC Satu Mare au marcat acest eveniment ecologic prin activități interactive privind cunoasterea biodivesității mediului în rândul copiilor de la Caselor de tip familial din județul Satu Mare.

Din dorința de-a afla cât mai multe despre mediul înconjurător, cei peste 120 de copii sub îndrumarea cadrelor specializate inimoase din Centrele de tip Familial, au vizionat entuziasmați documentarele realizate de către APMSM, dar în special cel realizat în cadrul proiectului finanțat prin ROLLERLIFE+, având ca temă protejarea speciei ,,Dumbrăveanca” o pasăre protejată cu un penaj deosebit, aflată pe cale de dispariție.

Vizionarea documentarelor a fost urmată de completarea unui chestionar în vederea evaluării cunoștiințelor dobândite despre cea ce reprezintă natura/mediul încojurător pentru tânăra generație, după care aceștia au petrecut împreună câteva minute de delectare prin reprezentarea coloristică a specie prezentate – Dumbrăveanca (Coracias garrulus).

Tinând cont de reușita acestei acțiuni la nivelul centrelor de copii aflate în subordinea DJASPC Satu Mare, copii au fost motivați cu materiale promoționale realizate în cadrul proiectului, respectiv lucrările acestora realizate în cadrul acțiunii din 5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului, vor fi parte componentă a unei expoziții ce sa va organiza la sediul instituției noastre pentru a bucura privirile celor care ne vor trece pragul.

Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați: parteneri, cadre didactice specializate, copii, împreună demonstrând încă o dată, ca dacă reușim să schimbăm mentalități vor reuși să ne aducem aportul la un mediu curat și sănătos, specific[ directorul  Elisabeta BÉKÉSSY  în comunicatul remis redacției.

 

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu