Intrare la casă de primar vs. intrare la casă de pensionar careian

• publicat la: 30 iulie 2020
Intrare la casă de primar vs. intrare la casă de pensionar careian

Aveți în imaginea de mai sus o intrare la casa primarului din Carei care nu plătește taxe și impozite și una la casa unei profesoare pensionare, fost refugiat din 1940 pentru că nu a vrut să renunțe la identitatea sa românească. Nu cred că trebuie să specific care a cui este. De 4 ANI de zile persistă această situație! Vorbim de domeniul public, pentru cei care nu sunt bine informați.

M-am născut în Carei, în casa în care s-a născut  și mama mea. A fost construită de bunicul meu atunci când s-a căsătorit cu bunica mea. Am crescut în acea casă de pe strada Nicolae Iorga, acolo am copilărit și am petrecut perioada adolescenței iar apoi am mers la studii la Timișoara. Am revenit  în 1990.

Încă nu mi-a fost dat să văd atâta ură la adresa unor localnici din partea conducerii Primăriei Carei. S-au perindat mulți primari în perioada de timp în care am fost legată de această casă dar așa ceva nu am mai pomenit!

Priviți cum arată de 4 ani intrarea în curtea casei mele părintești!

De 4 ANI își bate joc  de o stradă întreagă conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei pentru că pe această stradă nu stă niciun consilier UDMR sau primar sau viceprimar.

Mama mea are 83 de ani împliniți și folosește  o cârjă la mers. Câtă siguranță credeți că poate avea la ieșirea din curtea casei? A fost profesoară la viața ei, a pregătit multe generații de educatoare  și învățătoare la Liceul Pedagogic unde a fost mult timp și directoare. Acum e doar o pensionară care are nevoie de siguranță la  deplasare în orașul ei natal. Este și fost refugiat cu acte în regulă pentru că în 1940 părinții și fratele ei care atunci avea 10 ani au refuzat să devină cetățeni maghiari cum li se impunea dacă vor să rămână în casa lor. Au stat 4 ani la Petroșani, în refugiu iar la întoarcere au găsit casa bombardată.

Niciun primar al Careiului din 1944 încoace  nu și-a permis să își bată joc de locuitori cum face acest evazionist cu acte în regulă venit la Carei datorită unei numiri de la comitetul PCR în anii  ’86.

Priviți cum arată intrarea la el acasă.

Pe strada grof Karolyi s-a asfaltat trotuarul imediat după ce au avut loc lucrările de reamenajare a noii proprietăți cumpărate după demolarea caselor unde s-a construit noul supermarket de pe strada Mihai Viteazu. Prietenii știu de ce am pomenit această stradă. Când există interes personal orice este posibil la Carei.

Cât vă mai bateți joc  de locuitorii din Carei care nu vă sunt pe plac  dar care plătesc taxe și impozite?

Cât de rău intenționat poți să fii ca să tratezi discriminatoriu locuitorii orașului unde ești primar? Sau e doar ura împotriva familiei Ciută  care are aceeași societate de producție de 29  de ani și este la zi cu plata oricăror taxe și impozite spre deosebire de primarul evazionist?

Răzbunarea e arma prostului spune  o vorbă românească așa că reparați strada Nicolae Iorga ca să se mai poată bucura și pensionarii, până sunt  în viață, de condiții decente  în orașul lor.

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu