Prefectura anunță echipe de control în spațiile aglomerate

• publicat la: 3 iulie 2020
Prefectura anunță echipe de control în spațiile aglomerate

Prefectul Radu Bud alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și șefii structurilor M.A.I. a participat astăzi la o ședință în sistem videoconferință organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, având ca temă combaterea COVID-19.

Având în vedere creșterea, la nivel național, a numărului de persoane infectate cu noul Coronavirus din ultima perioadă, începând de astăzi vor fi intensificate controalele la nivelul județului în zonele cu risc ridicat de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

În vederea îndeplinirii acestor controale, la nivelul fiecărei Prefecturi s-a constituit azi un Grup de coordonare a acțiunii.
Începând de azi au fost constituite echipe de control mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, polițiști locali, angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Autorității Rutiere Române și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Pentru a preveni și limita infecția cu COVID-19, echipele mixte vor verifica respectarea normelor stabilite de către autorități, a măsurilor de igienă, de distanțare fizică și de protecție individuală în perioada stării de alertă în zonele aglomerate, terase, centre comerciale, piețe agroalimentare, târguri, hypermarket-uri și supermarket-uri, zone de agrement, piscine, transport de persoane, controale în trafic etc.

Membrii echipelor mixte vor verifica începând de astăzi, 03 iulie, timp de două săptămâni, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii cu COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și vor dispune potrivit competențelor instituției pe care o reprezintă. Constatările și măsurile dispuse vor fi comunicate zilnic Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Satu Mare.

Lasati un comentariu