Proiect de sute de mii de euro pentru flori și arbori

• publicat la: 21 iulie 2020
Proiect de sute de mii de euro pentru flori și arbori

Primăria Carei anunță pe pagina sa  o întâlnire  între  cele două părți ale proiectului ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“. O întâlnire în regim închis așa cum preferă administrația Kovacs-Keizer-Beko care se teme de prezența presei neaservite.

Poate nu au vrut să fie deranjați de întrebări incomode în prag de campanie electorală.

Un nou proiect prin care se vor aloca fonduri generoase pentru achiziții ce vor rezista până la pozele de la recepție așa cum a fost  și în cazul  proiectului prin care s-au realizat locurile de joacă din cartiere și rondurile de flori din care acum nu  se vede nici măcar o urmă. Sau în cazul proiectului de reabilitare Castel unde mai există încăperi netencuite. Sau cazul Casei de Cultură unde igrasia își râde în barbă de la fiecare geam de executantul lucrărilor, firma de casă Marconst. .

Comunicat

.

În grădina Iris din parcul dendrologic Carei s-a desfășurat azi, 21 iulie 2020, conferința de închidere a proiectului ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“, finanţat din fondurile Programului INTERREG V-A România-Ungaria. După intervenția online a reprezentantului partenerului din Ungaria al proiectului, dr. Tunde Timea Kres, președinta Asociației Turistice și Ecologice Guth-Keled de Interes Public din Nyiradony, directorul tehnic al Primăriei Carei, Carmen Egli, a făcut o scurtă introducere a proiectul transfrontalier. Coordonatorul Vasko Svyatoslav a prezentat detaliat bugetul, respectiv obiectivele proiectului, iar coordonatorul peisagist Annamaria Kozma a prezentat rutele tematice realizate în cadrul aceluiași proiect.

Bugetul total al proiectului ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“ este de 665.714 euro, din care 320.000 revin părții careiene.

Obiectivele proiectului sunt: plantări de arbori cu valoare dendrologică ridicată, specii indigene și exotice, realizarea de alei, plantări de iris în Parcul dendrologic din Carei, realizarea unor spații verzi cu aspect peisagistic deosebit (tunel de plante/flori), realizarea de rute tematice în parcul careian, amenajarea unei expoziții sezoniere de plante în aer liber pe timpul verii și instalarea unui patinoar mobil pe timp de iarnă, crearea unei rute tematice Iris, accesibile cu bicicleta, din Nyiradony până în Carei. Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile.

.

Lasati un comentariu