Se apropie alegerile locale. Comunicatul Consiliului Județean privitor la drumurile din zona Codrului

• publicat la: 16 iulie 2020
Se apropie alegerile locale. Comunicatul Consiliului Județean privitor la drumurile din zona Codrului

Se apropie alegerile locale și este foarte  important de atras fiecare vot. Nu contează că 4 ani votanții au fost uitați și ignorați, candidații se bazeaza doar pe memoria scurtă a lor. Țara Codrului este partea județului lăsată de izbeliște de actualii conducărori de la județ. Infrastructura rutieră ar fi demnă de  a fi prezentată ca  muzeu nu ca  și arteră de circulație. Oamenii au ajuns  la capătul răbdării și au protestat azi la Amați.

În acest timp a fost emis un comunicat de presă de către Consiliul Județean.

,,Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a avansat în mai multe discuții termenul de 15 iulie 2020 pentru reluarea lucrărilor de întreținere a drumului județean DJ 193A Satu Mare – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodul de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești. Termenul anunțat se referă la lucrări de întreținere, lucrările urmând a fi executate de firma Diferit S.R.L., cu care există un acord cadru încheiat pentru realizarea lucrărilor de întreținere pe toată rețeaua de drumuri județene. Intervenția celor de la Diferit S.R.L. va începe în cel mai scurt timp, în funcție de condițiile meteorologice și vor fi executate în intravilanul localităților Amați, Rușeni și Tătărăști.

Având în vedere că în cursul anilor 2019 și 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, am efectuat lucrări de reparații curente, întrucât executantul este în insolventă și a cerut denunțarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluțiile tehnice propuse în proiectul tehnic inițial, prin emiterea unei dispoziții de șantier care să actualizeze întreaga investiție prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice și să propună noi soluții tehnice pentru podețe, șanțuri și partea carosabilă, astfel încât scopul investiției și valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluții tehnice, asigurăm cetățenii că drumul județean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceiași lățime și capacitate portantă din proiectul tehnic inițial. În cursul zilei de ieri, am transmis noi informații de la proiectant către executant referitor la cantități și am aprobat, de principiu, soluția tehnică pentru redactarea dispoziției de șantier. Suntem în ultima fază de stabilire a subcontractării, care se va finaliza sub condițiile legii cu respectarea prevederilor legale.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toți factori implicați pentru finalizarea procedurii de subcontractare și încheierea actului adițional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat.

Considerăm că nemulțumirea locuitorilor din zona Codrului față de suspendarea lucrărilor și starea precară a drumului, în special pe porțiunea Amați – Rușeni, este justificată, tocmai de aceea Consiliul Județean Satu Mare insistă pentru rezolvarea rapidă și reabilitarea drumului, în condiții de legalitate,,.

Deci dacă locuitorii Țării Codrului nu ar fi reacționat, drumurile  nu ar fi intrat în atenția conducerii județului. Zonele cu populație majoritar românească sunt lăsate mereu la urmă când vine vorba de investiții în infrastructura rutieră.

 

Lasati un comentariu