Lupta UDMR pentru județul Satu Mare, județ majoritar românesc

• publicat la: 11 august 2020
Lupta UDMR pentru județul Satu Mare, județ majoritar românesc

Lovitură de teatru! Careianului Zoltan Carol Pop i-a fost retras sprijinul pentru candidatura la președenția Consiliului Județean de către partidele ce formau Alianța Maghiară din Transilvania la doar 2 zile după  lansarea sa oficială.

Divizarea votanților maghiari din județ nu a fost pe placul coordonatorilor campaniei electorale care au intevenit rapid și au spus…Stop Joc! UDMR  Satu Mare nu vrea sub nicio formă să piardă conducerea  unui județ majoritar românesc așa că taie de la rădăcină orice posibilitate de divizare a voturilor etnicilor maghiari.

Cel care își anunță acum susținerea Alianței Maghiare din Transilvania pentru o nouă candidatură la conducerea județului Satu Mare este  nimeni altul decât președintele UDMR Satu Mare  și președintele în funcție al CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

 

Careianul Zoltan Carol Pop specifică pe pagina sa…

,,Conducerea PCM a luat decizia de a retrage candidatul propriu (adică subsemnatul) pentru funcția de Președinte al Consiliului Judetean Satu Mare. Pe această cale doresc sa informez toți prietenii si cunoscuții mei că eu respect decizia luată de conducerea PCM.

La alegerile locale care se vor organiza in acest an nu am să fiu prezent pe buletinele de vot pentru ocuparea funcției de Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare. PCM isi rezervă dreptul de a porni liste cu candidați proprii, liste pe care nu am să fiu prezent.

Totodată doresc să aduc la cunostința tuturor că PCM nu a cerut nimic de la UDMR (nici un post de consilier județean si nici un post de consilier local in nici o localitate din județ, asa cum s-a vehiculat in diverse grupuri, cum că PCM ar fi sarit pe ciolan. Nici vorbă)! Ideea e că PCM nu si-a asumat responsabilitatea unui eventual eșec al UDMR in cazul pierderii funcției de Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare.

Cu mare interes si responsabilitate am vrut să candidez si să-mi masor popularitatea si puterea, dar cu părere de rău trebuie să vă aduc la cunostința că  acest lucru nu se va întâmpla acum. In continuare, maghiarilor din județ le este oferită încă odată posibilitatea democratică de a alege intre UDMR si UDMR. Tuturor le doresc foarte mult succes !!!”

Candidatul Pataki Csaba scrie pe pagina sa ,,Isten, aldd meg a magyart!,,  dar nu face nicio referire  la populația majoritar românească care contribuie la bugetul județului așa cum ar sta bine unui candidat dintr-un județ multietnic. Mai mult, la Carei participă doar la activități care nu au legătură cu cultura românească.  a refuzat clar  invitația de  a participa la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu și la Adunarea Generală ASTRA. La Gala sportului careian a rostit o alocuțiune din care a lipsit cu desăvârșire referirea la proaspăt câștigatul titlu pentru ,,Cea mai Longevivă competiție sportivă,, acordată de Federația Națională de Atletism pentru Cupa 25 Octombrie Carei.

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/pataki-csaba-vine-cu-temele-nefacute-la-gala-sportului-careian.html

În tot acest timp, partidele românești își lansează fiecare câte un candidat pentru președenția Consiliului Județean Satu Mare.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu