Fapta eroică a maiorului Valeriu Carp

• publicat la: 1 septembrie 2020
Fapta eroică a maiorului Valeriu Carp

Consecințele politicii de apropiere de soviete a lui Titulescu Nicolae și pactul Ribbentrop – Molotov s-au dovedit a fi nefaste pentru statul naţional român creat cu multă sudoare şi vărsare de sânge. Ca urmare a ultimatelor date de către sovietici în 26, 27 şi 28 iunie 1940, Carol cel Ticălos a cedat foarte uşor presiunii sovietice în timp ce miniştrii săi marionetă îşi vedeau de treburi pe la moşiile proprii. Astfel că Armata Română a început retragerea din hotarele istorice  iar  umilinţa acestei retrageri era greu de suportat fără a se trage măcar un foc de armă.

Bandele de cazaci şi calmuci nu au respectat termenul de patru zile acordate de către Moscova roşie acestei ruşinoase retrageri ci au invadat teritoriile româneşti în aşa fel încît umilinţa să fie cît mai mare. Aceşti bolşevici  satanizaţi nu au respectat nici noua linie de frontieră impusă de către Moscova ci au intrat mult mai adînc în teritoriile româneşti.

Trupele bolşevice se apropiau de Putna iar guvernul carlist  era ca şi inexistent în timp ce  Carol cel Ticălos îşi vedea de nebunii alături de metresa sa Esthera Wolff în cuibul lor din Aleea Vulpache, azi Aleea Modrogan şi tot odata sediul actualului partid care conduce destinele României (sic). Dar neamul nostru românesc nu a supravieţuit vicistitudinilor istoriei prin milioanele de robi care au pus de bunăvoie gâtul în jugul strainilor, ci prin Horea, Avram Iancu, Iancu Jianu şi prin milioanele de ostaşi dârji care şi-au dat viaţa de bunăvoie pentru a salva poporul de la umilinţă.

Aşa că în aceste condiţii au apărut adevăraţii eroi ai neamului care au scris cu sângele lor istoria adevărată. Maiorul Valeriu Carp din Divizia 7 Infanterie, Regimentul 16, Batalionul 3 a fost unul dintre aceşti bravi eroi. Aflat cu batalionul său în ariergardă, la un moment dat, un soldat striga: se vede Putna!

Atunci bravul maior da un ordin unic în istoria armatei române: „De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece! Mergeţi la unităţi organizaţi-vă în poziţii de apărare şi dacă ruşii mai înaintează un pas, DIN ORDINUL MEU ŞI PE A MEA RĂSPUNDERE DESCHIDEŢI FOCUL!”.

Şi ostaşii români au deschis focul lăsând în urma mormane de leşuri duşmane, înaintarea bolşevică fiind oprită.

Deci iată că ceea ce nu a realizat regele nemernic şi guvernul său de trădatori a realizat un brav maior al armatei române. Maiorul Valeriu Carp a murit, aşa cum îi şade bine unui erou, în luptă cu bolşevicii la Focşani în 1944. Dacă nu murea atunci probabil că ar fi fost omorît în bataie la penetenciearul Jilava  aşa cum a fost omorît şi bravul geneal Radu Korne omorît de către gardienii ţigani Maromet şi Ivănică.

Numele lui nu este pomenit în nici o carte pentru că aşa doresc urmaşii Anei Pauker, Saul Brukner, Ernst Neulander, Boris Grumberg şi a altora de teapa acestora. În cărtile de istorie şcolară nu se pomeneşte despre el nici despre mulţi alţi eroi. În Arad numele unei străzi ce amintea de unul dintre bravii eroi ai Armatei Române a fost înlocuit cu numele unui obscur politician din seminţia Khmerilor portocalii. Îl eludăm cu obstinaţie pe Radu Gyr şi îl venerăm pe Tristan Tzara.

 

PETRU Z. DANCI

Lasati un comentariu